azeroth
Üye
-
Konu Sahibi
-
Bu sorun bende de vardı ve sonunda sorunun kesin çözümünü buldum arkadaşlar sorunumuz kesinlikle directx çakışmasıdır. windows xp sp2 ve sp3 için directx 9.0c son sürümü download edip kurun. Eğer sorununuz hala devam ediyorsa :
başlata girip
çalıştır kısmına dxdiag yazın
açılan pencerede "Ekran" sekmesine tıklayın.
"DirectDraw Hızlandırması: Etkin" olan bölümü devre dışı bırakın.
Sorunumuz çözüldü... Ancak bu directdraw hızlandırması OpenGL modunu devre dışı bırakıyor bu sebeple oyunların hiç birisini açamıyoruz arkadaşlar. O yüzden oyuna girmeden önce tekrar DirectDraw Hızlandırması bölümünü etkin hale getirip oyuna sorunsuz girebilirsiniz. Video izlemek isterseniz yine devre dışı yapıp sorunsuz bi şekilde izleyebilirsiniz. Bu sorun genelde ATI RADEON HD serisi kartlar da var. ben bu sorunu bu şekilde çözdüm şimdilik varsa bilen başka bi arkadaş oda çözüm yolu göstersin ama saçma sapan alakasız gereksiz mesajlar yazmayın lütfen. Teşekkürler..
Sürücüsünü yükledin mi ?
ya bunu anladım kardeşim ama ben windows 7 kullanıyorum orda ektifleştirmek veya devre dışı bırakmak için aftif bu buton yok napabilirim şimdiden teşekkürlerr...Bu sorun bende de vardı ve sonunda sorunun kesin çözümünü buldum arkadaşlar sorunumuz kesinlikle directx çakışmasıdır. windows xp sp2 ve sp3 için directx 9.0c son sürümü download edip kurun. Eğer sorununuz hala devam ediyorsa :
başlata girip
çalıştır kısmına dxdiag yazın
açılan pencerede "Ekran" sekmesine tıklayın.
"DirectDraw Hızlandırması: Etkin" olan bölümü devre dışı bırakın.
Sorunumuz çözüldü... Ancak bu directdraw hızlandırması OpenGL modunu devre dışı bırakıyor bu sebeple oyunların hiç birisini açamıyoruz arkadaşlar. O yüzden oyuna girmeden önce tekrar DirectDraw Hızlandırması bölümünü etkin hale getirip oyuna sorunsuz girebilirsiniz. Video izlemek isterseniz yine devre dışı yapıp sorunsuz bi şekilde izleyebilirsiniz. Bu sorun genelde ATI RADEON HD serisi kartlar da var. ben bu sorunu bu şekilde çözdüm şimdilik varsa bilen başka bi arkadaş oda çözüm yolu göstersin ama saçma sapan alakasız gereksiz mesajlar yazmayın lütfen. Teşekkürler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?