ben k790i kullanıyordum telefonu değiştirmek icap etti k810 veya n73 düşünürken n95 aldım. herneyse ben artı ve eksileriyle k810u anlatayım. telefon aslında dertsiz tasasız ama
1-şarj (kulaklık data vs hepsi biyerde) konnektörü bir müddet sonra kafayı yiyor. ittire kaktıra bağlantıyı yapıyorsun. fiziki olarak dışardan bişey görünmüyor ama kir ve biraz korozyon (pas) mevcut oluyor bu durum bazen beni cihazı kıracak kadar kızdırdı

2-lens kapağı k790i de dışarda ve kaba ama şık böyle olmasının dez avantajı masaya veya biryere koyduğunuzda lens kapağı kenarındaki çok sağlam ve güzel boya bile dayanamıyor. telefon 1-2 hafta sonra kötü bir görünüme sahip olabiliyor.
3- telefonun altındaki askı ipi halkasını ilk gördüğümde woww çok sağlam(metal-krom kaplı) ve güzel yapmışlar diyordum lakin oraya kir doluyor temizlemesi kolay ama çok terleyen biri olmadığım halde pastan kahverengi oldu. bol bi ip takmanız işleyen demiri ışıldatacaktır.
4-telefonun dışa ses veren hoparlörünü çok zorlamamak gerekiyor zaten sesi az çıkıyor diye biraz yükleniliyor ama %100 ses seviyesi ve baslı müzikleri tavsiye etmem hemen bozuluyor ve patlak ses çıkıyor sonra zil sesi seviyesini 8 de değil 7 de kullanıyorsunuz
5- batarya ömrü hiçde kötü değil nokiadan iyi ama ben biraz ısınma tespit ettim zarar verecek kadar değil ama rahatsız edici (şarjda telefonu kurcalarken veya konuşurken oluyodu)
6- telefonla gelen kulaklık müzik keyfi için değil konuşmaya yönelik, bas ve tiz sesler w serisinden kötü insan sesine uygun olan mid tarzda hoparlör kullanılmış. w serisinin orjinal kulaklığı ile çok daha güzel.
7-bende 3üncü ayda joyistik problemi başladı. adamlar sürümle bile joyistik problemini çözmeye çalışmışlar mesela sürüm güncellemeden önce telefonun ekran koruyucusunu joyistiğe dokunarak kaldırabiliyordunuz (hani arama olmuşmu mesaj gelmişmi diye bakarızya işte öyle durumda) sürümden sonra bekleme modunda devreye ekrankoruyucu girmişse joyistik işe yaramıyor seçenek tuşlarıyla uyandırıyorsunuz ve buda joyistik kullanımını azaltıyor

benim joyistik 5 gün sorunsuz 2 gün kıracak kadar oynamayla çalışıyordu. havada hafif nem olsun joyistik tam çalışmıyor

özelliklede menülerde diğer ayarlara geçmek için sağ tarafı daha sık kullandığınız için sağa hamle yapmaktan bıkmış bir joyistikle hayatınızı idame ettiriyorsunuz. bu çok sıkıcı bir sorun.
8-SE telefonlar bugün al 10'a yarın sat 5'e sistemindeler fiyatları çok çabuk düşüyor
ve çok düşüyor.
9- kamera gerçekten bir fotoğraf makinası kadar güzel. 200$ fotoğraf makinesiyle bile kapışabilir ama hareket eden objeleri normal ayarlarla çekmek bulantı ve gölge yapıyor, bunun için best picture ayarını kullanmak güzel oluyor

ciddi konuşmak gerekirse N95 bile halt etmiş k790i nin kamerası yanında halt etmiş (pardon ağzımdan kaçtı) amaaaaaaa iş videoya gelince SE telefondaki video oynatma ve kaydetme özelliğini kesinlikle kullanmayacaksınız niyemi mi? kullansanızda videodaki kişileri karelerden dalgalardan takılmalardan tanıyamazsınız 6600 bile daha iyi video çekiyordu afedersiniz ama bu mevzu miğdemi bulandırıyor. ayıp yaw
10- ve son notum; fotoğraflarla aranızda sıkı bağ varsa ve fazla incik boncuk düşünmüyorsanız anlattıklarımı göz önünde bulundurarak SE K serisinisi seçin, ne ararsanız var aslında yazılım sorunları epeybi giderilmiş öyle format atma kitlenme takılma donma gibi sorunları yaşamadım ama nokia kullanıyorsunuz bazı özelliklerin olmayışı sizi çok yoracak. nokialar hamur gibi telefon dilediğiniz gibi istediğiniz gibi yoğurun şekili size kalmış ama SE en çok kullanılan özellikleri bir arada toplamış bir marka. alırkende kamera mı? müzik mi? sorusunun cevabını çok iyi vermelisiniz ki SE alırken bir seçim yapmanız gerekmekte. bu biraz aşılacak yakın zamanda K serisi 5 MP olacak W serisi 3.2 MP olacak. genel kanıma gelince SE batmayı kabullenmiş bir firma AMD gibi tüketicinin isteğini değil kendi isteklerini yerine getiren kulakları kapalı bir üretici. bütün telefonlarında W serisini K serisi birleştirip adam gibi bir symbian koysa nokianın etekleri tutuşur. şimdilik bütceniz uygunsa nokia alın derim ama java destekli nokia alacaksanız almayın SE ye devam. K790 nı anlattım ama K810 %89,5 aynı telefon birçok parça ve menü aynı bazı hataları düzeltilmiş ama sonuçta aynı.:?sl?k

okuduğun için çok teşekkür ederim.