Önerilerinizi Bekliyorum(K810i)

Sponsorlu Bağlantılar

depresif

Üye
    Konu Sahibi
Önerilerinizi Bekliyorum(K810i)
Şimdi arkadaşlar 6630 kullanıyordum sattım telefonu da şimdi gönlümde Sony Ericsson K810i var onu almayı düşünüyorum ne dersiniz almalı mıyım:ss yoksa başka önerebileceğiniz daha iyi alternatifleriniz var mı bilgisi yada alternatifi olan arkadaşlardan destek bekliyorum selamlar

SelmanTE

SelmanTE

Üye
bence SE den şaşma dostum ;)
ama keşke SE başlığı altına açsaydın bu topici... :)

depresif

Üye
    Konu Sahibi
valla üstad düşündüm düşünmesine ama sonra dedim belki arkadaşlar rahatsız olur efendim öneri almak için de bu konuya topic mi açılır diye malum sinirliyim, agresifim, coşarım,kalp kırarım :ehe ondan dolayı konu dışına açtım valla herkes nokia kullanıyor bende herkesin kullandığına kılımdır (coca cola,nokia,L&M,kingston v.s.)
Nokiaların bu n serilerini gördüm pek bi biçimsiz duruyolar estetik yok telefonlarda
acaba diyorum farklı bi marka model tavsiyesi olur mu yoksa seçimim doğru mu?

omayra

Üye
Smybian işletim sistemi aramıyorsan, Sony Ericsson (tüm modelleri ile) ihtiyacını fazlası ile karşılayabilecek bir marka. Ancak ne istediğini bilmen burada önem taşıyor. Örneğin, smybian işletim sistemi istiyorsan, yazılım desteğini de göz önünde bulundurursak, nokia'dan şaşma derim (kazıklanmayı da umursamazsın artık; zira 300 liralık telefona 500 lira isteyen tek marka da nokia). Mp3 player senin için öncelik taşıyorsa, SE W serisini dikkate almalısın. Örneğin, W610 K serisine göre seni fazlası ile tatmin edecektir. Ancak ortalama bir mp3 player yanında kamera açısından daha çok beklentin varsa K serisi içerisindeki en tatmin edici sonucu K810'dan alabilirsin. Bana göre fiyat/performans açısından da nokialarla kıyaslanamayacak derecede de uygun diye düşünüyorum.

Not : eşimden alıntıdır. :)

depresif

Üye
    Konu Sahibi
eşinize ve size teşekkürü borç bilirim :oke:

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
6630'dan sonra K810 ilaç gibi gelecektir. Ama daha ucuza K790'da olabilir derim keza arada 200 lira fark var özellikler aynı. :oke:

depresif

Üye
    Konu Sahibi
kardeş düşünmedim değil ama k750i kullanan arkadaşlar joyistikten yana baya dertli k790 larında joiysitkleri aynı yapıda da ondan açıkçası çekiniyorum aralarındaki farka baktım bekleme süresi ve farklı olarak resimli rehber ve ses kayıt özelliği fazla vede önde de kamera desteği var ama 200 ytllik fark olayına değer düşünüyorum da işte joyistik kafamı çeldirdi

mservank

mservank

Üye
benim arkadşımda k750i kullanıyordu 1 yıldır iki kez mi ne joystick i gitmiş yaptırmasına rağmen

Ozan

Ozan

Admin
Neden Kimse samsung u600, u700 lere bakmıyor anlamadım gereksiz özellige ne kadar meraklıyız acaba her özelligi kullanacakmısınız alcağınız telefonda, kullanmayacaksak neden para veriyoruz o zaman verelim prestijli ve kaliteli görünen, karizmasını ortaya koyan bir telefon alalım derim , k810 dan çok daha karizmatik telefonlara bakabilirsiniz :)

Aslında SE yi tercih sebebi, kamera kalitesi olayları ancak cep telefonuyla kamera her zaman için sınırlıdır, çok fotograf çekiyorsanız zaten telefonununuzu da her yıl degistirmeniz gerekecek onun için alın iyi bir Sony kamera kurtulun :)

katibim

katibim

Üye
k810i'yi tavsiye ederim 40 gün kadar kullandım k850i çıkacak diye sattım,şimdi 4 gözle k850i'yi bekliyorum sizede tavsiyem k850i'yi beklemenizdir.

The_Punisher

The_Punisher

Üye
kapitalizm dedikleri bu olsa gerek dostum :coold:

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
k810i'yi tavsiye ederim 40 gün kadar kullandım k850i çıkacak diye sattım,şimdi 4 gözle k850i'yi bekliyorum sizede tavsiyem k850i'yi beklemenizdir.

Tuncay abinin görüşlerini dikkat al derim. Benden daha çok telefon kullanan belkide buradaki tek insan :oke:

metaform81

metaform81

Üye
ben de se ciyim t610 ile başladım şuanda k790 kullanıyorum ama artık kullanmıyorum.çünkü bozuldu k810 dıştan bakıldığında mükemmel bir telefon ama oda diğer se ler gibi made in china ben tavsiye etmem tüm yeni se modelleri yazılım problemi çıkarıyor. benim elimde k790 patladı işte nokia yı sevmem ama nokiadan şaşmayın :bilmem:

sevinc54

Üye
ya bırakın bu işleri nokia üzerine telefon var mı

targa911

Üye
her türlü nokia şaşmam ama yinede teli alacak olan sizsiniz

kotanci

Üye
nokianın üstüne tanımam

fvgumus

Üye
al al al cok güzel

enigma

enigma

Üye
ben k790i kullanıyordum telefonu değiştirmek icap etti k810 veya n73 düşünürken n95 aldım. herneyse ben artı ve eksileriyle k810u anlatayım. telefon aslında dertsiz tasasız ama

1-şarj (kulaklık data vs hepsi biyerde) konnektörü bir müddet sonra kafayı yiyor. ittire kaktıra bağlantıyı yapıyorsun. fiziki olarak dışardan bişey görünmüyor ama kir ve biraz korozyon (pas) mevcut oluyor bu durum bazen beni cihazı kıracak kadar kızdırdı:)
2-lens kapağı k790i de dışarda ve kaba ama şık böyle olmasının dez avantajı masaya veya biryere koyduğunuzda lens kapağı kenarındaki çok sağlam ve güzel boya bile dayanamıyor. telefon 1-2 hafta sonra kötü bir görünüme sahip olabiliyor.
3- telefonun altındaki askı ipi halkasını ilk gördüğümde woww çok sağlam(metal-krom kaplı) ve güzel yapmışlar diyordum lakin oraya kir doluyor temizlemesi kolay ama çok terleyen biri olmadığım halde pastan kahverengi oldu. bol bi ip takmanız işleyen demiri ışıldatacaktır.
4-telefonun dışa ses veren hoparlörünü çok zorlamamak gerekiyor zaten sesi az çıkıyor diye biraz yükleniliyor ama %100 ses seviyesi ve baslı müzikleri tavsiye etmem hemen bozuluyor ve patlak ses çıkıyor sonra zil sesi seviyesini 8 de değil 7 de kullanıyorsunuz :)
5- batarya ömrü hiçde kötü değil nokiadan iyi ama ben biraz ısınma tespit ettim zarar verecek kadar değil ama rahatsız edici (şarjda telefonu kurcalarken veya konuşurken oluyodu)
6- telefonla gelen kulaklık müzik keyfi için değil konuşmaya yönelik, bas ve tiz sesler w serisinden kötü insan sesine uygun olan mid tarzda hoparlör kullanılmış. w serisinin orjinal kulaklığı ile çok daha güzel.

7-bende 3üncü ayda joyistik problemi başladı. adamlar sürümle bile joyistik problemini çözmeye çalışmışlar mesela sürüm güncellemeden önce telefonun ekran koruyucusunu joyistiğe dokunarak kaldırabiliyordunuz (hani arama olmuşmu mesaj gelmişmi diye bakarızya işte öyle durumda) sürümden sonra bekleme modunda devreye ekrankoruyucu girmişse joyistik işe yaramıyor seçenek tuşlarıyla uyandırıyorsunuz ve buda joyistik kullanımını azaltıyor :) benim joyistik 5 gün sorunsuz 2 gün kıracak kadar oynamayla çalışıyordu. havada hafif nem olsun joyistik tam çalışmıyor :D özelliklede menülerde diğer ayarlara geçmek için sağ tarafı daha sık kullandığınız için sağa hamle yapmaktan bıkmış bir joyistikle hayatınızı idame ettiriyorsunuz. bu çok sıkıcı bir sorun.

8-SE telefonlar bugün al 10'a yarın sat 5'e sistemindeler fiyatları çok çabuk düşüyor
ve çok düşüyor.

9- kamera gerçekten bir fotoğraf makinası kadar güzel. 200$ fotoğraf makinesiyle bile kapışabilir ama hareket eden objeleri normal ayarlarla çekmek bulantı ve gölge yapıyor, bunun için best picture ayarını kullanmak güzel oluyor :) ciddi konuşmak gerekirse N95 bile halt etmiş k790i nin kamerası yanında halt etmiş (pardon ağzımdan kaçtı) amaaaaaaa iş videoya gelince SE telefondaki video oynatma ve kaydetme özelliğini kesinlikle kullanmayacaksınız niyemi mi? kullansanızda videodaki kişileri karelerden dalgalardan takılmalardan tanıyamazsınız 6600 bile daha iyi video çekiyordu afedersiniz ama bu mevzu miğdemi bulandırıyor. ayıp yaw
10- ve son notum; fotoğraflarla aranızda sıkı bağ varsa ve fazla incik boncuk düşünmüyorsanız anlattıklarımı göz önünde bulundurarak SE K serisinisi seçin, ne ararsanız var aslında yazılım sorunları epeybi giderilmiş öyle format atma kitlenme takılma donma gibi sorunları yaşamadım ama nokia kullanıyorsunuz bazı özelliklerin olmayışı sizi çok yoracak. nokialar hamur gibi telefon dilediğiniz gibi istediğiniz gibi yoğurun şekili size kalmış ama SE en çok kullanılan özellikleri bir arada toplamış bir marka. alırkende kamera mı? müzik mi? sorusunun cevabını çok iyi vermelisiniz ki SE alırken bir seçim yapmanız gerekmekte. bu biraz aşılacak yakın zamanda K serisi 5 MP olacak W serisi 3.2 MP olacak. genel kanıma gelince SE batmayı kabullenmiş bir firma AMD gibi tüketicinin isteğini değil kendi isteklerini yerine getiren kulakları kapalı bir üretici. bütün telefonlarında W serisini K serisi birleştirip adam gibi bir symbian koysa nokianın etekleri tutuşur. şimdilik bütceniz uygunsa nokia alın derim ama java destekli nokia alacaksanız almayın SE ye devam. K790 nı anlattım ama K810 %89,5 aynı telefon birçok parça ve menü aynı bazı hataları düzeltilmiş ama sonuçta aynı.:?sl?k:yuru okuduğun için çok teşekkür ederim.

honda-45

Üye
bilmem ama nokiadan şaşılmaz

danger03

danger03

Üye
ben kullanıyorum s.e k810i sadece nokia dan şaşma derim tek kelimeyle tabiki tercih senin

Üst Alt