[Öneri] [S-Off] [Wildfire S] Pico (Explorer) Rom ile Bootloader açmak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
symbianware

symbianware

Üye
    Konu Sahibi
[Öneri] [S-Off] [Wildfire S] Pico (Explorer) Rom ile Bootloader açmak
Arkadaşlar bilindiği üzere Wildfire S (Marvel) için herhangi bir sofware ile s-off yöntemi yok. Fakat htcdev sitesinde bootloader kilidini legal yolla açabildiğimiz cihaz listesinde bulunmayan xtc clip ya da başka bir boxa gerek kalmayan bir cihaz var o da PİCO (EXPLORER). Kamera haricinde cihazın donanımı marvel ile birebir. İşin en can alıcı noktası da burası! Çünkü bootloader kilidini açmak için kamera yazılımına ya da donanımına ihtiyacımız yok! Ruu.exe'ler içerisinden çıkan rom.zip dosyasını bootloader ile cihaza atabiliyoruz. Zip içerisinde android info.txt dosyası var. Bu dosyadaki pg... İle başlayan cihazın modelini vermektedir. Örneğin marvel için rom.zip dosyasını pg76img.zip olarak değiştirdiğimizde cihaz yeni romu yüklüyor. (Goldcard ile). Android info.txt dosyasını da orjinal romlarda değiştirmeye ihtiyaç yok. Fakat herhangi bir fix'i aynı yöntemle atmak istediğinizde bunu değiştirmek zorunda kalıyorsunuz(bu arada pg.... Devam eden şeyin adı da CID). PİCO ROM 2.3.5'i cihaza bootloaderla Android info.txt dosyasını düzenleyerek, pg76img.zip olarak atsak, çalışır mı? Ben şu an kamera yazılımı ayrılmış olarak pico romunu kullanıyorum gayet iyi fakat ingilizce.. Arkadaşım s-off cihaza bu romu yükledi. Fakat çok uğraştı ve maalesef yedeği yok :) bu romdan vazgeçmek istemiyorum.. Bu yüzden bu yöntemi gerçekleştirebilecek yeterlilikte ve bilgiye ve de cesarete sahip marvel kullanıcıları aranıyor.. Profesyonel değilim bu konularda en azından bootloader hakkında çok fazla deneyimim yok.. Bootloader kırıldıktan sonra da ister clockworkmod yükle istersen, custom kernel, istersen custom rom, istersen sade ve sadece root.. Eğer bu yöntem tutarsa bırakın türk forumlarını global forumlarda ses getirir çünkü wildfire s cmda cihazlar haricinde herhangi bir software s-off yöntemi yok.. Yardımlarınızı bekliyorum iyi forumlar..

Bu mesaj Marvel'dan gönderilmiş olabilir..

symbianware

symbianware

Üye
    Konu Sahibi
Bu arada bir fark daha yakaladım bu büyük bir sorun teşkil edebilir..
Wildfire S -CPU: 600 MHz ARM 11
Pico - CPU: 600 MHz Scorpion :(
Kimsenin bilgisi yok sanırım bu konuda?

Bu mesaj Desire HD'den gönderilmiş olabilir..

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt