Önemli MÜSLÜMAN Icatları! Medeniyeti Avrupa'ya Götüren de Bizlerdik !..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi

Kahve: Halid isimli bir Arap, Etyopya'nın Kaffa bölgesinde keçilerin yere dökülmüş koyu renkli tohumları yediğini fark etti. Kahve 1645'te Venedik'e geldi.

Akşam yemeği: Irak'tan İspanya'ya gelen Ali ibn Nafi, 9'uncu yüzyılda çorbadan sonra et ya da balık yemeğiyle devam eden ve meyve ya da tatlıyla son bulan akşam yemeğini restoranında uygulamaya başladı.

Paraşüt:Endülüslü Abbas Kasım İbn Firnas'ın asıl amacı uçan bir cihaz icat etmekti. İcadı sadece yere çakılmasını engelledi.

Halı: İnsan figürünün kullanılmaması Müslüman dünyasında halıcılığın da gelişmesini sağladı.

Ameliyat: Ebu'l- Kasım El Zehravi'nin, 10'uncu yüzyılda bulduğu ameliyat yöntemleri ve 200 alet hâlâ kullanılıyor.

Roket: Çinlilerin gösteri amaçlı roketlerinin içine potasyum nitrat katarak askeri amaçlı kullananlar Araplar oldu.

Sabun: Mısır ve Romalılar bazı materyalleri temizlik için kullansa da bitkisel yağları sodyum hidroksit ile birleştirip ilk sabunu yapan Araplardı.

Çek: 9'uncu yüzyılda Araplar iş yaptıkları kişilere verecekleri tutarı kağıt üzerine yazıyor bu kağıtlar gerçek para gibi değerlendiriliyordu.

Çelik yelek: ilk kez ok geçirmeyen giysiler yapanlar Müslümanlar. Hıristiyanlar bunu Haçlı Seferleri sırasında öğrendi.

Bahçe: Bahçeyi çiçek ve sanat eserleriyle süsleyip meditasyon merkezi haline getirenler Araplardı.

İ.Haber

Exalans

Exalans

Üye
araplardan nefret ederim

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Her Milletin Iyisi Ve Kotusu Vardir

Exalans

Exalans

Üye
farkındayım

hasisa

hasisa

Üye
peygamberimizde bir araptı dikkat ??????

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Saçmalamayı bırak o zaman.

Salihyet

Salihyet

Üye
exelans # söyleyecek söz bulamıyorum :nono:

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Yahu Baskalarinin Hakkina Gececek Yorumlari Biraksak Cok Güzel Olacak. Hickimse Birbaskasini Etnik Kokeni Yuzunden Ne Yerebilir Nede Goklere Cikarabilir.

SelmanTE

SelmanTE

Üye
yanlış bir yorum olmuş yusuf. ayrıca murat ında arap kökenli olduğunu düşünrsek ona da hakaret etmişsin :kotu:

D3N1Z

D3N1Z

Üye
ustune gitmeyelim bence bende araplara karsi bi antipatim var ancak biliyorum ki arapda turk de fransizda insan bunun icin her ırkın iyisi kotusude bulunmaktadir...belki bi neden den dolayi soylemis olabilir konuyu dagitmamaya gayret gosterelim tskrler

Exalans

Exalans

Üye
Allah boşuna okadar peygamber yollamadı onlara 1. dünya savaşında osmanlıyı ingilizlere satan millet iflah olmaz

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Allah boşuna okadar peygamber yollamadı onlara 1. dünya savaşında osmanlıyı ingilizlere satan millet iflah olmaz

Yusuf Yanlış Biliyorsun Arap Kavmine 1 Peygamber Gelmiştir O Da Bizim Peygamberimiz (SAV) dir. Birçok Peygamber Gelen Kavim İsrailoğulları Yani Yahudiler. :oke: :sn:

worldcild

Üye
Yusuf Yanlış Biliyorsun Arap Kavmine 1 Peygamber Gelmiştir O Da Bizim Peygamberimiz (SAV) dir. Birçok Peygamber Gelen Kavim İsrailoğulları Yani Yahudiler. :oke: :sn:
sana aynen katılıyorum ..ya yermek veya ezmek deil haddımıze ama unutmayalımki bizlerde birer muslumanız..zaten konu bu deil gercekten güzel bi çalışma olmus arkadasım ellerıne saglık...Allah razı olsun ben cogunu bılmıyordum mesela

:::burak:::

Üye
tesekürlerabi exalansın üstüne neden bu kadar gittiniz anlamadım

arkadaşlar araplara insan gözüyle bakıyosunuzda peygamberimiz bile insan edemememiş

S€YF€TTiN

S€YF€TTiN

Üye

aynen öyle :oke:

ama bende günümüz arapları hiç sevmem :?sl?k exalansda günümüz araplarından bahsediyor olmalı :oke:

Üye
S€YF€TTiN;470300' Alıntı:
aynen öyle :oke:

ama bende günümüz arapları hiç sevmem :?sl?k exalansda günümüz araplarından bahsediyor olmalı :oke:

dostum arapların dünü yarını yok onların yaratılışında var bence
hatta sana enteresan bir bilgi arap kelimesini tersten oku arapların ne olduğunu anlarsın

_Berker_

_Berker_

Üye
exselansa katılıorm 1. dunya savsında bizi sattılar niye onları sevelimki. müslumanz die arapları sewmek zorundamıyız.

helper007

helper007

Üye
inanıyorsak sevmek zorundayız.bununla ilgili hadis-i şerif var.

Altun.

Altun.

Üye
arkadaşlar konuyu dağıtmayalım. werdiğin bilgiler için çok sağol. arapları bende sewmem pek ama her ırkın iyisi de war kötüsü war.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...