Onboard İşlemciler Gelecek - (Anakart ile Tümleşik)

Sponsorlu Bağlantılar

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Onboard İşlemciler Gelecek - (Anakart ile Tümleşik)

Toplama bilgisayar severlerin pek sevmeyeği bu durum yakında gerçek olacak. Anakarta entegre işlemciler gelcek. Artık işlemci yetmiyor yenisini alayım takayım olmayacak bu durumda.

Intel’in önümüzdeki Mart ayında Haswell adlı yeni işlemci mimarisini tanıtması bekleniyor. Mevcut Ivy Bridge mimarisinden epey farklı olacak olan Haswell’den bir sene sonra ise Broadwell kod adlı yeni mimari gelecek.

Intel’in tik tak gelişim modelinde her iki senede bir yepyeni bir işlemci mimarisi sunulması planlanıyor. “Tik” adı verilen yeni işlemci mimarisi adımından sonraki “tak” adımı ise yeni mimariden bir sene sonra o mimarinin küçültülmüş halini sunmayı içeriyor. Haswell yepyeni bir mimari olacakken, Broadwell ise onun 14nm’ye küçültülmüş hali olacak.

İşlemci ve Anakart Bir Arada

Intel, Broadwell ile çok radikal bir adım atmaya hazırlanıyor. Günümüzde işlemciler, anakarttan ayrı olarak durabilen, anakartın üzerindeki sokete kullanıcı tarafından yerleştirilen bileşenler. Ancak Broadwell’de bu durum değişecek. Broadwell mimarisine sahip olan işlemciler anakartın üzerinde gelecek. Yani anakart ile işlemci bir arada olacak.

Bu durum donanım dünyasında epey bir değişikliğe neden olacak. Tüm anakartlar üzerinde işlemcisiyle birlikte satılacak. Bunun pazarı nasıl etkileyeceği merak ediliyor. İşlemci anakart uyumu konusunu son kullanıcının kafasını karıştırmayacak şekilde çözecek olan bu çözümün eksisi ise artık anakart değiştirmeden işlemcimizi değiştirmemizin mümkün olmaması olacak.

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe ve sena5135

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
boş yere onboard yapıyorlar. satılmaz sonra geri eski haline dönerler.

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
zamanında seg paket vardı ekran kartı gbi

Legendary.

Legendary.

Üye
Adamların işine gelecek.. Güzel taktik.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
boş yere onboard yapıyorlar. satılmaz sonra geri eski haline dönerler.
bencede şahsen ben olsam almam onboard alacam işlemcimi değiştirmek istesem ayrıca anakart parası da verecem zaten masaüstü kullanıyorsam İntel'e para vermem seninde dediğin gibi zengin işi :ehe

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe

MaxipmaN

Üye
saçma ya gerçi masaustu almam da

Hıqh_VoLTaqe27

Hıqh_VoLTaqe27

Üye
ben olsam almam :ehe

MrExpert

MrExpert

Üye
onboart sisteminden nefret ediyorum :zzz:

nalcam22

nalcam22

Üye
intelin karını arttırmak için yaptığı yöntem
Sisteminiz oarcalarını yenileöek yerine yeni pc almak zorunda kalacaksınız intelde paraya para demiyece

- - - Eklendi - - -

intelin karını arttırmak için yaptığı yöntem
Sisteminiz parcalarını yenilemek yerine yeni pc almak zorunda kalacaksınız intelde paraya para demiyece

Üst Alt