Onay Ilk 7 Haftayı Değerlendirdi

Sponsorlu Bağlantılar

scarface006

scarface006

Üye
    Konu Sahibi
Onay Ilk 7 Haftayı Değerlendirdi
Ntvspor'un sevilen programcısı Güntekin Onay, Beşiktaş'ın gündemini HABER1903'e değerlendirdi.


Onay, HABER1903'e yaptığı açıklamada;


-ÖNCE TAKIM SAVUNMASI-


Beşiktaş'ın oyun disiplinine sağdık bir yol izlediğini dile getiren Onay, ''Ne yapmak istediği belli olan oyun disiplinine sadık, saha içerisinde top rakipteyken ve ayağındayken stratejileri olan, iyi çalışan, iyi yardımlaşan, takım savunmasını iyi yapan bir ekip izledik. Beşiktaş'ın top ayağındayken sorunları olduğu zaman zaman ortaya çıktı. Bilic yüksek tempolu bir oyun tercih etmiyor. Takımın hücum temposu düşük olduğunda da rakip takımın önlem alması kolaylaşıyor. Böyle olunca rakip hata yaptığında iş takımdaki oyuncuların bireysel yeteneğine kalıyor. Bu da zamanla olacak bir şey. Bilic öncelikle takım savunması, alan savunması ve alan paylaşımını iyi oturttu. Hücum, savunmadan daha kolaydır. Savunma daha organize bir iştir. Geçen sene takım hiç savunma yapamıyordu. Buna rağmen pozisyonlar ve goller bulabiliyordu.'' dedi.

-BEŞİKTAŞ'IN ÖNEMLİ EKSİKLERİ VARDI-


Beşiktaş'ın zamanla daha iyi duruma geleceğini vurgulayan Onay; ''Beşiktaş zamanla iyiye gidecektir. Çünkü 7 haftalık süreçte takımın eksikleride vardı. Holosko sakattı. Bence çok yararlı bir oyuncu. Enaramo sahalara yeni döndü. Oğuzhan sakatlandı. Motta yeni geldi. 2 maç oynadı,1 maç yoktu. Almeida 1 maç vardı, 1 maç yoktu. Önemli eksikliklerle rağmen Beşiktaş takımı sahaya çıktı. Buna rağmen toplanan puan çok iyi.'' dedi.


- 2.2 - 2.3 PUAN ORTALAMASI DEVAM EDERSE... -

Beşiktaş'ın fikstürde zor maçı kalmadığını dile getiren Onay; ''Slaven Bilic, Muhammed deneyim kazansın diye sürekli oynatıyor. Zamanla Beşiktaş da taşlar yerine oturuyor. İlk 7 haftada zorlu bir fikstür geride kaldı. Beşiktaşbundan sonra daha makul rakiplerle oynayacak. Seyircisiz oynama cezasının nasıl etkileyeceğini hep birlikte göreceğiz. Beşiktaş'ın bundan sonra 10 maçı kaldı. Beşiktaş o maçlarda da maç paşına 2.2 puanla devam ederse ilk yarının sonunda ligi 37 puanla bitirebilir. Fenerbahçe ve Kayserispor deplasmanı haricinde çok zor karşılaşması kalmadı. Beşiktaş bu kalan maçlarda da 2,2 - 2,3 puan ortalamasıyla devam ederse şampiyonluk ipini göğüsler.'' dedi.


- BEŞİKTAŞ İYİ DURUMDA -

Beşiktaş'ın ilk 7 haftada iyi bir durumda olduğunu söyleyen Onay; '' Atiba bu zamana kadar olan bütün maçlarda oynadı ve hepsinde de görevini yaptı. Savunmanın önünde, sol bek gibi bölgelerde oynadı. Takımın şuana kadar en verimli oyuncusu Atiba'dır. Ömer Şişmanoğlu 1 kez görev aldı ve golünü attı. Zaten kendisinden beklenen buydu ve bunu yaptı. Tolga Zengin verimli bir şekilde devam ediyor. Harika maçlar çıkarmadı ama kaleyide dolduruyor. Kötüde oynamıyor. Gökhan Töre son 1-2 maç sallandı. Genç oyuncu normaldir. Sezer Öztürk ve Eneramo'dan verim alınamadı. Zamanla onlarda verimli olacaktır. Beşiktaş bütün olumsuzluklara rağmen çok iyi bir durumda'' ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynağı: HABER1903 ÖZEL HABER
 
  • Beğen
Tepkiler: IrResistible


Üst Alt