aLσηє;1877971' Alıntı:ama sonuçta acı çekcez korkumuz bundan bence.

Tamam yaa Ali abinin üstüne gelmeyelimNormalde böyle bir saygısızlık yapmam bir büyüğüme ama din ve iman olunca tutamadım kendimi ...

Ata abi çalıntı sözleri mi söylüyorsun bize![]()

Hayır düşüncemin dayandığı felsefeden bahsediyorum.Ata abi çalıntı sözleri mi söylüyorsun bize![]()
Kaynak göstererek bu sözü kimin söylediğini bilmek istiyorum ... Hadis veya ayet olduğunu da sanmıyorum ... Benim dinim de imanim da var ve ölmekten de korkmuyorum ... Elbet bir gün öleceğiz gerçeği kabul etmek gerek ...
Tamam yaa Ali abinin üstüne gelmeyelimNormalde böyle bir saygısızlık yapmam bir büyüğüme ama din ve iman olunca tutamadım kendimi ...
Askerde ölümle bir kez burun buruna geldim. Mermi kulağımdan rüzgar gibi bir uğultuyla geçiş gitmişti. İnsan buz gibi kesiliyor. Lakin ölümden zerrece bir korkum yok. Beni esas korkutan öldükten sonraki yaşam, kısaca CEHENNEM korkusu.... Onun dışında zaten birgün öleceğiz, ha bugün ha yarın... Öte alem için hazırlanmadıktan sonra ölümün ne zaman geleceğinin bir önemi yok.bazı insanlar ölümden korkmadıklarını iddaa etselerde aslında korkarlar
bir hadisi şerifte diyorki ; ''her nefis ölümü tadacaktır.''
Korkmuyorum ya da bilmiyorum diyenler ölüm kavramını bilmedikleri için böyle düşünür bence.İnsan bildiği şeylerden korkar.Korktuğunuz şeylere bi bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız
Kesinlikle korkarım.Tabii ki daha çok sonra olacaklardan korkarım.