DiaBLoS™;1877453' Alıntı:'' Ölümden korkmayanın dini , imanı yoktur '' sözünü hatırlatmak isterim ..
Korkarım ...
+1Kendi ölümümden değil de,sevdiklerimin ölmesinden korkarım..
kesinlikle katılıyorum...Ben de öyle bir hadis, yazı vb bir şey duymamış, okumamıştım eğer öyle bir bilgi varsa kaynak göstermesi beni de mutlu eder....Kaynak göstererek bu sözü kimin söylediğini bilmek istiyorum ... Hadis veya ayet olduğunu da sanmıyorum ... Benim dinim de imanim da var ve ölmekten de korkmuyorum ... Elbet bir gün öleceğiz gerçeği kabul etmek gerek ...
Ama bu kalemim varsa Öss'den korkmaya gerek yok gibi bir genelleme oldu....Eğer yaşıyorsam ölümden korkmama gerek yoktur.

ρєηтαgяαм;1877790' Alıntı:+1kesinlikle katılıyorum...

Müslümanlarda dininden, imanından şühesi olmayanların ölümden korkması yersiz diye düşünüyorum. Zirâ ölüm bir son değil, başlangıçtır. Çok güzel bir rüya görürken, uykudan uyanıp, gerçekleri görmemizdir.
QUOTE]
ama sonuçta acı çekcez korkumuz bundan bence.
Benim görüşümün temelinde Antik Yunan filozoflarından Epikür'ün sözü yatıyor: “Benim olduğum yerde ölüm yok, ölümün olduğu yerde de ben yokum. Onun için ölüm bana bir şey ifade etmiyor”.atanın felsefik yaklasımı güzelölünce korkçak bişey kalmıyor
![]()