Ölümden korkar mısınız?

Sponsorlu Bağlantılar

ölümden korkar mısınız?

• evet

Kullanılan: 7 25.9%
  • hayır

Kullanılan: 15 55.6%
  • bilmiyorum

Kullanılan: 5 18.5%

• Kullanılan toplam oy
    27
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
    Konu Sahibi
Ölümden korkar mısınız?
bazı insanlar ölümden korkmadıklarını iddaa etselerde aslında korkarlar

bir ayette diyorki ; ''her nefis ölümü tadacaktır.''

Samsunspor

Samsunspor

Emekli Yönetici
Korkarım .

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Ölümü son değil de başlangıç olarak görüyorum ... Dinime bağlıyım , bir müslüman olarak yaşıyorum ve ölümden korkmuyorum ...

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
'' Ölümden korkmayanın dini , imanı yoktur '' sözünü hatırlatmak isterim ..

Korkarım ...

Dwyane_Wade

Üye
Kendi ölümümden değil de,sevdiklerimin ölmesinden korkarım..

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Hak olan bir şeyden kormak anlam bakımından kormağın sözlükteki anlamına karşılık gelmiyor diye düşünüyorum...Anlam olarak Ölümden kormak Allah'tan kormak gibi düşünülmeli o bazı durumlardaki korkma gibi değil....
Çünkü Allah'tan korkmak demek bir zalimden, düşmandan korkmak gibi değildir....Bu korku saygı ve sevgiyle birleşik bir korkudur...Ölüm korkusuda aynı şekilde izah edilebilir...Bu çerçevede ölmekten korkarım....

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
DiaBLoS™;1877453' Alıntı:
'' Ölümden korkmayanın dini , imanı yoktur '' sözünü hatırlatmak isterim ..

Korkarım ...

Kaynak göstererek bu sözü kimin söylediğini bilmek istiyorum ... Hadis veya ayet olduğunu da sanmıyorum ... Benim dinim de imanim da var ve ölmekten de korkmuyorum ... Elbet bir gün öleceğiz gerçeği kabul etmek gerek ...

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Kaynak göstererek bu sözü kimin söylediğini bilmek istiyorum ... Hadis veya ayet olduğunu da sanmıyorum ... Benim dinim de imanim da var ve ölmekten de korkmuyorum ... Elbet bir gün öleceğiz gerçeği kabul etmek gerek ...
Ben de öyle bir hadis, yazı vb bir şey duymamış, okumamıştım eğer öyle bir bilgi varsa kaynak göstermesi beni de mutlu eder....

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Eğer yaşıyorsam ölümden korkmama gerek yoktur.
Öldüysem de zaten korkacak bir şey kalmamıştır.

Ben ölmekten değil de sürünmekten korkuyorum :) Can acısını pek sevmem de...

aLone

aLone

Üye
korkarım tabikide canımız az yandığımzda bile korkuyoruz

● aLuvi ●

Üye
ρєηтαgяαм;1877790' Alıntı:
+1:oke: kesinlikle katılıyorum...

+1 bende Sana Katılıyorum ;)

Ama Ben Ölümden Kokmuyorum Ölümdeki Acıdan Korkuyorum :oke:

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Müslümanlarda dininden, imanından şühesi olmayanların ölümden korkması yersiz diye düşünüyorum. Zirâ ölüm bir son değil, başlangıçtır. Çok güzel bir rüya görürken, uykudan uyanıp, gerçekleri görmemizdir.

Diablos'un bahsettiği cümleyi de ilk defa duydum.
Kaynağı sabırsızlıkla bekleyenlerdenim.

Ölümden değil de, ölümün şeklinden korkmak gerektir bence..

aLone

aLone

Üye
Müslümanlarda dininden, imanından şühesi olmayanların ölümden korkması yersiz diye düşünüyorum. Zirâ ölüm bir son değil, başlangıçtır. Çok güzel bir rüya görürken, uykudan uyanıp, gerçekleri görmemizdir.

QUOTE]

ama sonuçta acı çekcez korkumuz bundan bence.

haltie

haltie

Üye
allahtan korkarım ama ölümden korkmam her nefis ölümüm tadacaktır kimse olacağını bildiği bişeyden korkmaz yada korkmaması lazım atanın felsefik yaklasımı güzel :oke:ölünce korkçak bişey kalmıyor:)

● aLuvi ●

Üye
İşte Sonuç Olarak Acı !

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Tamam yaa Ali abinin üstüne gelmeyelim :D Normalde böyle bir saygısızlık yapmam bir büyüğüme ama din ve iman olunca tutamadım kendimi ...

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Yahu saygısızlık değil ki ben gerçekte merak ettiğimden dedim eğer öyle bir yazı varsa bilmek lazım....

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
atanın felsefik yaklasımı güzel :oke:ölünce korkçak bişey kalmıyor:)
Benim görüşümün temelinde Antik Yunan filozoflarından Epikür'ün sözü yatıyor: “Benim olduğum yerde ölüm yok, ölümün olduğu yerde de ben yokum. Onun için ölüm bana bir şey ifade etmiyor”. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt