ölüm varken hayatın kıymeti ne? ölümün anlamı ne?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
ölüm varken hayatın kıymeti ne? ölümün anlamı ne?
Allah C.C. nin yarattığı varlıkların her aşamasında müthiş etkileşim ve ifadeler vardır...

önce cansız varlıklar... kendi içlerinde atom ve atom altı parçacıkların hareketleriyle oluşturulmuş müthiş sistem var...
daha sonra canlıların ilk aşaması... bakteriler ve bitkiler... Cansız, akılsız, şuursuz maddelerin "can" a hizmeti... birbirlerinin üzeri inşası büyük ibrettir...

ruh a sahip olanlar... hayvanlardır... bu ruhla algılayabilen (kendi çaplarında) hareket edebilen bağımsız varlıklar...

akıllı ve psikolojik olanlar... insanlar... bu ise algılayabilme yanın da fikir üretme ve ortaya eser bırakabilme yeteneğine sahip başka bir alemde de yaşadığını gösteren duygusal varlıklardır...
Bunlaradn en belirgini gülmek, üzülmek vs... Üstelik iradesi ile doğru yanlış ayırt edebilmek...
ona göre davranış geliştirebilmek insana özgü... Doğru seçip insanlara hizmet etmek elinde...yanlışı seçip kötülük yapabiliyor... Hatta yanlışlarından pişmanlık duyup vazgeçebilmek çok daha büyük bir sır...

bu yaratıcılığın hali hazırdaki doruk noktasının ifadesidir...
hayatın son aşaması...insan...
esmaül hüsna dediğimiz güzel isimlerin tecellisinin görsel şeklidir...
daha fazlası Allah' a aittir... benim aklım ermez...

bunu korumak o güzel isimlerin tecellisinin devamına hizmet etmektir...
buna son vermeye kastetmenin ne kadar büyük hakaret olacağını sen hesap et...

bunun bir son bulması Allahın emriyle elbette... tohumun toprağa girip gelecekteki hayatına hazırlanmasının ifadesi dir...

nice sanatçıya ilham oluyor, hislerini canlandırıyor... sanki okuyorlar...

bu konunun güzelliği Allah' a ait çirkinliği bana aittir...
hatalarım varsa affınıza sığınıyorum... ekleyeceğiniz varsa cevaplarınızı bekliyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt