!!Okuyanlar için Buyuk Bir Duyurm!! METAL FIRTINA sette 31 AARALIK Sinamalarda..!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
YasirN

YasirN

Üye
    Konu Sahibi
!!Okuyanlar için Buyuk Bir Duyurm!! METAL FIRTINA sette 31 AARALIK Sinamalarda..!!
Sinema | Metal Fırtına Geliyor !


METAL FIRTINA ÜÇLEMESİ


2005 yılında Özen Film tarafından sinema ve televizyon hakları satın alınan Metal Fırtına Kitabı bir üçleme olarak beyazperdeye aktarılıyor.
İlk film "Metal Fırtına" 31 Aralık 2010' da seyirciyle buluşacak.

METAL FIRTINA FİLMİ

BurakTurna ve Orkun Uçar' ın kaleme aldığı “Metal Fırtına” kitabından sinemaya uyarlanan filmin senaryosu kitaptaki karakterlere ve temel kurguya sağdık kalmakla birlikte birçok kugusal yenilik ve sansasyonel alt hikayeler de içermekte.

Proje yapım aşamasında olup filmin görsel efektleri ile ilgili çalışmalar başlamıştır. Filmin set çekimleri ise 1 temmuz 2010 tarihinde başlayacaktır. Casting, bütçe ve diğer detaylar basın açıklamasını takiben sitemizden yayınlanacaktır.
Giriş

Stratejik madenlerden Büyük Ortadoğu Projesine... ABD–Türkiye savaşını kurgulayan Metal Fırtına Filmi savaş gerçeğini yeniden Türk topraklarına taşıyor.

Metal Fırtına Filmi Plot Özeti

2013 şubatında TBMM Bor ve Toryum üretimini yeniden düzenleyen “Stratejik Yeraltı Kaynakları” yasasını onar. Bu kanun stratejik sebeplere dayanarak bor ve toryum üretiminin özelleşmesini yasaklarken üretim kotalarını da düzenlemektedir. -Üretim kademeli olarak düşürülecektir.(!) Bu yasa uluslararası bir krize yol açar. Zira dünyanın en büyük bor üreticisi ham bor satışından çekilmek üzeredir!

Dünya bor piyasalarında beklenen aşırı fiyat artışına rağmen üçüncü en büyük bor üreticisi ABD Türkiye' ye nota çeker. Ama Türkiye geri adım atmaz. Kıbrıs savaşından bu yana iki eski müttefik arasında yaşanan ilk gerçek kriz böylece patlak verir.

Krizin ilk meyvası ABD' nin Bulgaristan ve Suriye ile yakınlaşması olur. Türk tarafı bu türden siyasi ve iktisadi manevralara karşı hazırlıklıdır. Ancak savaş olasılığı hiç bir suretle değerlendirilmez. Zira hem Türkiye böyle bir sebeple harcanamayacak kadar önemli bir müttefiktir, hemde böyle bir savaş siyasi ve ekonomik açıdan tamamen mantıksız ve manasız gözükmektedir.

Ne var ki 23 Ocak 2015 geceyarısı beklenmeyen olur. Kuzey Irak'ta konuşlanmış bir Türk Komando Piyade Bölüğü ilk darbeyi alırken 101. Hava İndirme Tümeni, Irak sınırındaki Türk birliklerine karşı saldırıya geçer. Ama bu hamle asıl darbenin sadece öncüsüdür. Akabinde Doğu Bulgaristan' da konuşlanmış, Bezmer Üssü merkezli 77. Zırhlı Tümen Kırklareli' ye girer. -Bu tümen aylar önce 1 Şubatta başlayacağı duyurulan ve büyük protestolara sebep olan Bulgar-Amerikan Özel Tatbikatı için geçici olarak bölgeye konuşlandırılmıştır .

Tümgeneral Hatton komutasındaki 77. Tümen hava desteğiyle Türk zırhlı tugaylarını bertaraf ederek İstanbul' a doğru ilerlerken son darbe de vurulur. 104. hava indirme tümeni İstanbul'u doğudan kuşatır. Trakya ve Anadolu üç koldan saldırıya uğramaktadır.

Nihayetinde Türk Ordusu Kuzey Irak sınır hattını tutmayı başarsa da batıda durum vahimdir. 72 saatten daha kısa bir sürede Trakya düşmüş, İstanbul işgal edilmiştir. 92 yıl sonra İstanbul' un yönetimi tekrar işgal kuvvetlerindedir.

Türk Kuvvetleri güneyden Gelibolu-Tekirdağ , doğudan Şile-Gebze hattını zorlarken İstanbul kendi direnişine hazırlanmaktadır. “Kurt” kod adlı eski Mit mensubu Yavuz Kılıç İstanbul'da halk direnişini örgütlemekte, Gökhan Birdağ ise istilanın arkasındaki asıl gerçeğin izini sürmektedir...

metalfirtina.com 'dan alıntıdır (Resmi sitesi )


Not: Burak Turnanın 5 , Orkun Uçarında 4 kitabını okudum. Toplam bu ikilinin ve bu serinin tüm kitaplarını okudum. Seri daha devam ediyor okumadıysanız okuyun Türk tarihinin en iyi romanı..

Filmin senaryosunu bu 2 yazardan başka birinin benim kafamı karıştırıyor .. Fakat senaryo konusunda bu yazarlara danışılmıştır diye umuyorum. BU filmi sabırsızlıkla bekliyorum. En iyi türk fimi olabilir​
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
439
TheNightMare.
Cevap
2
Görüntüleme
575
ANIL
Cevap
3
Görüntüleme
404
OttomaN TigeR


Üst Alt