Okul Çağındaki Çocuklar İçin Beslenme Önerileri

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Okul Çağındaki Çocuklar İçin Beslenme Önerileri
Okul çağındaki çocularımızın beslenmesi oldukça önemlidir biz anneler için özellikle yeni okula başlaya henüz okul ortamına alışamayan ve birde beslenme zorluğu yaşatan çocuklar için oldukça önemli bir konu.

Yeterli beslenen çocukların okul başarıları çok daha iyi oluyor.Bu nedenle çocukların okul çağındaki beslenme düzenine daha fazla dikkat etmek gerekiyor.Yetersiz ve dengesiz beslenen çocukların başarı seviyesi dengeli ve sağlıklı beslenen çocuklara göre çok daha düşük oluyor..Bu konuda yapılan araştırmalar neticesinde yetersiz ve dengesiz beslenen çocukların dikkat süreleri kısalıyor ve algılamada zorlanıyorlar ayrıca böyle beslenen çocuklarda davranış bozukluklarıda görülebiliyor.

Ayrıca okul çağındaki çocukların yeterli beslenememesi gelişimlerinide etkiliyor. Tüm bu etkenleri göz önünde bulundurarak çocuklarımızın beslenmesinde çok daha dikkatli ve itinalı olmalıyız. Okula giden çocukların dengeli ve düzenli beslenmeleri için uygun beslenme programları hazırlamalı günlük alması gereken vitamin leri almasını sağlamalıyız.
 

Benzer Konular



Üst Alt