Okul Anıları...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Okul Anıları...
SONSUZU İSTİYORSUN...
Türk matematik dünyasının değerli hocalarından biri olan Sabuncuoğlu'nu, özellikle üniversiteyi Ankara'da okuyanlar iyi bilir. Sabuncuoğlu, ilkelerinden taviz vermeyen sert bir hocadır. Öğrencilerinden biri Hoca'nın sınavından 59 almış. O okulda geçme notu 60 olduğundan, sadece 1 puana ihtiyacı varmış. Hocadan, o 1 puanı istemeye karar vermiş. Sabuncuoğlu'nun kapısını büyük bir saygıyla tıklatmış. İçeriden boğuk bir "Gir" sesi gelmiş. Kafasını odaya uzatmış. Hoca odada, saçı başı dağılmış, konsantre bir biçimde çalışıyormuş. Bizimki epey çekinerek, "Hocam, durumum böyleyken böyle, okulu bitirmem size bağlı" falan diye kekelemiş.Hoca bizimkine şöyle bir bakmış. Matematikçi ya, odasında karatahta da eksik değil tabii. "Al şu tebeşiri. Bir sayı doğrusu çiz" demiş. Öğrenci şaşkın şaşkın çizmiş. "Şimdi bana 59 ve 60'ın yerini göster" demiş. Oğlan göstermiş. Hoca bu kez, "59 ile 60 arasında kaç sayı var oğlum?" diye sormuş. Bizimki, Sabuncuoğlu'nun, istediği o 1 puan için sözlü yaptığını sanıp heyecanlanmış. Düşünmüş taşınmış ve "Sonsuz, hocam" cevabını vermiş. Hoca gülümsemiş, "Afferin evladım, bildin" demiş. Bizimki de sevinmiş tabii. Ama Sabuncuoğlu, masasının başına dönerken "Gördüğün gibi; sen benden sonsuzu istiyorsun. Bunu sana kimse veremez" demiş.

PENCEREYİ AÇARIM
İstanbul Üniversitesinde bi fizik profesörü, final sınavında öğrencileri tek tek odasına alıyomuş ve 100 puan değerinde bi soru soruyomuş: Otobüstesiniz, içerisi inanılmaz sıcak. Naparsınız? Odaya giren öğrencilerin hepsi, Pencereyi açarım hocam diyomuş. Kıl hoca bunun üzerine, Peki o zaman; pencereden giren havanın hızı nedir? diye soruyomuş. Soruyu duyan öğrenciler de apışıp kalıyomuş. Gak, guk Şudur, budur, ama yok. Haliyle hepsi odadan bi karış suratla çıkıyomuş.Sıra dersi üstten alan bi öğrenciye gelmiş. Bu çocuk da, artık o sene okulu bitirmeyi kafasına koymuşmuş. Hoca yine aynı soruyu sormuş: Otobüstesin ve içerisi feci sıcak. Naparsın? Bizimki başlamış saymaya. Kazağımı çıkarırım, gömleğimi çıkarırım, fanilamı çıkarırım. Hoca bıyık altından gülerek sürekli, Başka, başka? diyomuş. Gazeteyle kendimi yellerim, başıma su dökerim Hoca hala, Başka başka deyince çocukcağız artık dayanamamış, Hocam, okulu bitirmem lazım, afedersiniz, anamı s.niz o pencereyi açmam! demiş.

UÇAĞA DAHA YARIM SAAT VAR
Fi tarihinde Eskişehirdeki Atatürk Lisesinin coğrafya hocalarından biri derslerinde sürekli argo konuşuyomuş. Sınıfın kızları da çok rahatsız oluyomuş bu küfürlü konuşmalardan. Bi gün aralarında, öğretmeni protesto etmek için, hoca böyle konuşmaya başladığı an sınıfı terkedelim diye bi karar almışlar. Ancak sınıfın ispiyoncularından biri (muhtemelen bi erkek) durumdan haberdar etmiş ağzı bozuk öğretmeni. Hoca ertesi gün derse protesto olayından haberdar olarak gelmiş taabi. Konuşmasına, Arkadaşlar, özellikle siz dinleyin kızlar, bugün Afrika ülkelerinden birini, Etiyopyayı işleyeceğiz. Etiyopya yerlileri dünya ortalamasının üzerindeki penis boylarıyla dikkat çekerler diyerek başlamış. Zaten kızlar tetikteler ya, bu lafı duyar duymaz hemmen fırlamışlar yerlerinden ve kapıya doğru yürümüşler. Kızlar çıkarken hoca arkalarından seslenmiş: Acele etmeyin kızlar, Etiyopya uçağına daha yarım saat var!

VALLA TEKER PATLADI HOCAM
İstanbul Üniversitesinden üç erkek öğrenci bi gece önceki vur patlasın-çal oynasın olayını abarttıklarından uyuyakalıp çok önemli bi dersin final sınavını kaçırmış. Öğlen vakti uyandıklarında durumun farkına varınca panik olmuşlar taabi. Hemmen okula gidip dersin hocasına, Hocam, sabah üçümüz aynı arabayla okula geliyoduk. TEM Otoyolunda lastiğimiz patladı. Çok kötü bi yerde kaldığımız için hiç bi araba durmadı, istepne de patlak çıktı, o yüzden sınava yetişemedik. Eğer mümkünse bize özel bi sınav yapın demişler. Profesör sorun çıkarmamış, Yarın sabah 10da sınavı yaparız demiş.Öğrenciler o gece sabaha kadar ders çalışmış. Sınava geldiklerinde hoca bunların eline soruların yazılı olduğu kağıtları vermiş ve her birini farklı bi odaya almış. Sınav kağıdında şu iki soru varmış:
1. (Bu, efsanenin anlatıldığı fakülteye göre değişiyor) Quantum fiziğinin temel prensiplerini ayrıntılarıyla anlatınız. (10 puan)
2. Arabanın hangi lastiği patlamıştı? (90 puan)

NEDEN OLMASINKİ YAĞNİ
ODTÜ Felsefe öğrencilerini en çok zorlayan hocalardan biri yıllık olan dersinin final sınavını yapacakmış. Bu hoca cins sorularıyla meşhurmuş. Sınav günü gelmiş. Öğrenciler, Büyük sınıflardan hep dinlerdik. Bakalım bu adam bize nasıl bişey soracak? diye düşünerek girmişler sınava. Hoca sınıfa gelmiş ve sınav sorusu olarak tahtaya, Why? (Neden?) yazmış. Öğrenciler bi afallamış taabi. Sonra herkes kağıtlarına yumulmuş.Yalnız bi öğrenci, sınavın ilk dakikasında kağıdını teslim etmiş. Öğrencinin cevabı da soru gibi kısaymış: Why not? (Neden olmasın ki?) Bu öğrenci sınavdan -o zamana kadar kimsenin başaramadığı bi sonuçmuş bu- 100 almış. Üstelik Hoca, okul biter bitmez öğrenciyi asistanı yapmış.

İzmir'in ünlü hocalarından Fizikçi Dehşet Neşet, sınavlarda sorduğu garip sorularla efsaneleşmiştir. Neşet Bey bi keresinde sınavda, karmaşık bir makara sistemi sormuş ve öğrencilerden sistemin dengede durup durmadığını belirlemelerini istemiş. Öğrenciler kağıtlarını formüllerle, rakamlarla doldurmuş. Ancak hepsi sıfır almış. Dehşet, "Doğru cevap 'makara yere düşer' olacaktı" demiş. Meğer çizimdeki makara tavana bağlı değilmiş.Dehşet Neşet müthiş bi Fenerbahçe fanatiğiymiş. Bi sınavda da, Galatasaray-Fenerbahçe maçıyla ilgili bi soru sormuş ve Fenerbahçe ceza sahası civarından atılan bir şutla ilgili; vuruş açısı, topa vuruş hızı, kalecinin yeri ve yapabileceği haraketler gibi bilgileri vermiş. Soru, bu topun gol olup olmayacağıymış. Öğrenciler yine uğraşmışlar soruyu çözmek için. Ama yine hepsi sıfır almış. Sorunun yanıtı şöyleymiş: "Rüştü ordan gol yemez!"

Dehşet'in bir de, kendinden 1 saniye sonra gelenlerden dahi geç kağıdı istemek gibi katı bi prensibi varmış. O lisesinin müdür yardımcısı da sertliğiyle efsaneleşmiş bi hocaymış. Geç kağıdı almak için gidenler genelde sopa yiyip çıkarmış. Bir gün bi öğrenci Dehşet Neşet'in dersine geç kalmış. Sınıfın bulunduğu koridora girince Dehşet'in sınıfa doğru geldiğini görmüş. Hemen koşmaya başlamış. Bi bakmış Neşet Hoca da depar atıyor. Yarışı Dehşet kazanmış ve "Git geç kağıdı al!" demiş.

Dehşet'in diğer sorusu
Anlatılanlar doğrudur. Dehşet Neşet'in sorduğu ilginç bir soru daha var: Örümceğin biri arabanın ön camına ağ yapar. Bu ağa bir sinek takılır ve örümcek tarafından yenir. Dehşet, ağın gerilme kat sayıları, sineğin öz kütlesi, ağırlığı ve sindirim sonrası kaybolan kütle gibi değerleri verir ve öğrencilerden ağın gerilme eğrisini bulmalarını ister. Sorunun yanıtı x= 0 (Örümcek cama ağ yapmaz)'dır.

Dehşet'in görünmeyen yazısı
Dehşet Neşet'in öğrencisi olduğum yıllarda kara tahta - tebeşirden cam gibi tahtalar ve marker diye tabir ettiğimiz mürekkepli kalemlere geçilmişti. Sınıfta da her gün kalemlerin mürekkepleri ile ilgilenmesi gereken bir öğrenci vardı. Neşet Hocanın dersi olduğu bir gün görevli zat-ı muhterem kalemleri doldurmayı unutmuş. Neşet Hoca tahtaya yazmaya başladı ama kalemin boş olduğunu görünce durdu. Sınıfta bir ölüm sessizliği oldu. Biz tam kalemleri doldurmakla görevli arkadaş için fatiha filan okumaya hazırlanıyorduk ki, Neşet Hoca yazmaya devam etti. Adam boş kalemle tahtaya görünmeyen yazılar yazdı. "Bakın buraları iyi not edin", "şekilde de görüldüğü gibi" gibi repliklerle şovunu süsledi. Hatta ara sıra bizden birini çağırıp boş tahtayı sildirdi. "Şurayı iyi temizle" filan dedi. Gülemiyorduk doğal olarak. O gün anlattığı ve bizim göremediğimiz yazılardan bayaa bi soru sormuştu.
 


rapci_cariye

Üye
:bravo: :bravoo: :bravo: :bravoo: :bravo: :bravoo: :bravo: :bravoo: :bravo:
 
SANCAR

SANCAR

Üye
hep sen dersin ama
UZUNDU HEPSİNİ OKUYAMADIM :DD
 
DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
PENCEREYİ AÇARIM
İstanbul Üniversitesinde bi fizik profesörü, final sınavında öğrencileri tek tek odasına alıyomuş ve 100 puan değerinde bi soru soruyomuş: Otobüstesiniz, içerisi inanılmaz sıcak. Naparsınız? Odaya giren öğrencilerin hepsi, Pencereyi açarım hocam diyomuş. Kıl hoca bunun üzerine, Peki o zaman; pencereden giren havanın hızı nedir? diye soruyomuş. Soruyu duyan öğrenciler de apışıp kalıyomuş. Gak, guk Şudur, budur, ama yok. Haliyle hepsi odadan bi karış suratla çıkıyomuş.Sıra dersi üstten alan bi öğrenciye gelmiş. Bu çocuk da, artık o sene okulu bitirmeyi kafasına koymuşmuş. Hoca yine aynı soruyu sormuş: Otobüstesin ve içerisi feci sıcak. Naparsın? Bizimki başlamış saymaya. Kazağımı çıkarırım, gömleğimi çıkarırım, fanilamı çıkarırım. Hoca bıyık altından gülerek sürekli, Başka, başka? diyomuş. Gazeteyle kendimi yellerim, başıma su dökerim Hoca hala, Başka başka deyince çocukcağız artık dayanamamış, Hocam, okulu bitirmem lazım, afedersiniz, anamı s.niz o pencereyi açmam! demiş

buna cok guldum :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop:
 

valmont2

Üye
Originally posted by DeLmIrA@Sep 12 2005, 12:05 PM
PENCEREYİ AÇARIM
İstanbul Üniversitesinde bi fizik profesörü, final sınavında öğrencileri tek tek odasına alıyomuş ve 100 puan değerinde bi soru soruyomuş: Otobüstesiniz, içerisi inanılmaz sıcak. Naparsınız? Odaya giren öğrencilerin hepsi, Pencereyi açarım hocam diyomuş. Kıl hoca bunun üzerine, Peki o zaman; pencereden giren havanın hızı nedir? diye soruyomuş. Soruyu duyan öğrenciler de apışıp kalıyomuş. Gak, guk Şudur, budur, ama yok. Haliyle hepsi odadan bi karış suratla çıkıyomuş.Sıra dersi üstten alan bi öğrenciye gelmiş. Bu çocuk da, artık o sene okulu bitirmeyi kafasına koymuşmuş. Hoca yine aynı soruyu sormuş: Otobüstesin ve içerisi feci sıcak. Naparsın? Bizimki başlamış saymaya. Kazağımı çıkarırım, gömleğimi çıkarırım, fanilamı çıkarırım. Hoca bıyık altından gülerek sürekli, Başka, başka? diyomuş. Gazeteyle kendimi yellerim, başıma su dökerim Hoca hala, Başka başka deyince çocukcağız artık dayanamamış, Hocam, okulu bitirmem lazım, afedersiniz, anamı s.niz o pencereyi açmam! demiş

buna cok guldum :kop: :kop: :kop: :kop: :kop: :kop:
[post=163618]Quoted post[/post]​
:kop:
 
мιѕтαα

мιѕтαα

Üye
cok gusel olmus :bravo: :bravoo: :bravo: :bravoo:
 
cllgr

cllgr

Üye
güzel eline saglık. ;)
 
prince of hell

prince of hell

Üye
Originally posted by MiStA Fb@Sep 12 2005, 12:40 PM
cok gusel olmus :bravo: :bravoo: :bravo: :bravoo:
[post=163654]Quoted post[/post]​
:artı: ;;)
 
pasa

pasa

Üye
dehşet neşet süper hocaymış walla :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :artı:
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Süperler :kop:

Hele pencere olayı manyak :kop:
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kesinlikle ben zaten onu okuduğumda direk koptum.. :kop:
 
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
pencere olayı bombaaaa :kop: :kop: abi öğrencilik güzel beah
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Çok güzel ne demezsin.. :(
 
Caine

Caine

Üye
ah ahhhh öğrencilik :( valla okulumu ve eski dostlarımı özledim yaaa :'(
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt