ögretmenlerimizin hali.....

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
ögretmenlerimizin hali.....
ögretmenlerimizin hali..... 18 Ocak 2008

İstanbul: Kendini asan öğretmen, veda notunda 10 bin liralık borç listesi bıraktı.

Erzurum: Maaşına banka hacizi konan felsefe öğretmeni, kart borcunu ödemek için benzin istasyonu soymaya kalkıştı.

Adana: 3 aydır ev kirasını ödeyemeyen fen öğretmeni, 5’inci kattan atladı.

Mersin: 21 yıllık ilkokul öğretmeni kendini astı; 4 çocuğuna hitaben yazdığı mektubunda, "beni affedin, borçlarımı ödeyemediğim için özür dilerim" dedi.

Kayseri: Ataması yapılmayan öğretmen, icra kapısına dayanınca, çatıdan atladı.

Yozgat: Kredi kartından haciz yiyen öğretmen, kuyumcu soydu, kuyumcuda düşürdüğü kredi kartından yakalandı.

İzmir: 6 yıl önce kızını üniversitede okutmak için kredi alan 57 yaşındaki emekli öğretmen, faizle başa çıkamayınca, pidecide bulaşıkçılığa başladı. Kız okulu bitirdi, işsiz.

*

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, OECD’ye göre, Türkiye’de öğretmen maaşlarının "yüksek" olduğunu, "düşürülmesi" gerektiğini söyledi.

*

OECD ülkesi İngiltere’de mesleğe adım atan öğretmen, bismillah, 2.100 euro alıyor.

Fransa 1.800

Yunanistan 1.700

Almanya 2.700

Hollanda 2.100

İtalya 2.400

Japonya 4.400...

Bizde?

600 Euro.

*

İyi de, öküz mü bu arkadaş?

Aksine.

Bizden önce, Latin Amerika’da ve Karayipler’de direktörlük yaptı.

Tescilli gariban uzmanı!

*

Peki, bize niye geldi oralardan?

Birincisi, tescilli garibanız.

İkincisi...

Dünya Bankası, adayları eledi, eledi, en son 3 isim belirledi. "Uyumlu uyumlu" çalışabilmemiz için "tercihi siz yapın, direktörlerden direktör beğenin, siz seçin" diye, bizim hükümete sordu.

Bizim hükümet hangisini istedi?

Bunu.

*

Zaten, Anadolu’nun bağrından çıkan İngiliz vatandaşı Ekonomi Bakanımız da, ne demişti geçenlerde?

"Ücretler çok düşük diyorlar, bir sürü gürültü... OECD ülkeleriyle kıyaslayın, en yüksek maaş verenlerden biriyiz... Okey?"

*

Okey mi yani uyum?

Okey.

Hadi iyi dersler.

CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
Diyecek Bişey Yok...Her Şey Ortada

keremerson

keremerson

Üye
oofff offff :(:(

ouSahin

ouSahin

Üye
bazı ögretmenler bu parayı haketmiyorr bile....:@

ögretmenlik sıfatını taşımayan çok ögretmenler var

hepsi degil tabi o farklı dogudaki zor şartlar altında ders vermeye çalışan hocalarımızı saymıyacam...

mservank

mservank

Üye
en rahat öğretmenlik resim öğretmenliği en zoru ise bence sınıf yeni yeni çocuklara okuma yazma öğretmek çok zor öğretmen olmayı düşünmüyorum olsam bile sınıf öğretmeni lamam kafayı yerim oğuz dediğin gibi bazıları hiç mi hiç hak etmiyyor aldıkları para da 600 euro insanın gülesi gelyio valla

Leo_Labrador

Leo_Labrador

Üye
:sopa:offffffff

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Şimdi demişsiniz ki ingilterede öğretmen maaşı şu kadar. Peki ingiltere de ev kirası ne kadar? ;)

Orana vurduğunuzda bizimkiyle farklı bir durum yok merak etmeyin. Heralde 2000 euro Türkiye şartlarında iyi para ama avrupa da hiçte iyi değil. Gittim gezdim gördüm biliyorum ;)

SelmanTE

SelmanTE

Üye
veni vidi vici yani :ehe :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt