Öğrencilere 52 Ytl Değer Biçildi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Öğrencilere 52 Ytl Değer Biçildi
Bingöl depreminin ardından hazırlanan bilirkişi raporu “bu kadar olur” dedirtecek cinsten..

Bingöl’de 1 Mayıs 2003’te meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde yıkılan Çeltiksuyu Yatılı İlköğretim Okulu enkazı altında ölen çocuklar için 52,16 ile bin 500 YTL arasında değer biçildi.

Olayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda 85 çocuk için, “Öğrenciler yaşasaydı, ailelerine ancak asgari ücret kadar katkı sağlayabilirlerdi.” denildi. Bingöl Barosu Adli Yardım Koordinatörü Avukat Mustafa Alptekin, “Bu rapor ‘Gözünüz aydın, çocuğunuz öldü, masraftan kurtuldunuz’ gibi acı bir cümleyi karşılayacak niteliktedir.” dedi. Raporu değerlendiren Alptekin, “Yarın okuyup farklı meslek dallarında hizmet verecek bu çocukların alacakları ücretler neden asgari ücret üzerinden hesaplanıyor? Birçok çocuğun yaşı 53-59 yaşları arasında sınırlandırılmış. Oysaki Türkiye’de emeklilik yaşı 65. Bütün hesaplamalar Devlet İstatistik Enstitüsü’nün eski verilerine göre” diye konuştu.

Depremden sonra öğrenci velileri tarafından ‘hizmetin kötü işlemesi’ gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı’na açılan tazminat davası acı bir gerçeği ortaya çıkardı. Mahkemenin olayla ilgili istediği bilirkişi raporu ailelerde şok etkisi yaptı. Türkiye istatistik verilerine göre hazırlanan rapor, hayatını kaybeden öğrencilerin yaşam sürelerini en fazla 59,5 yıl olarak öngörüyor. Bütün raporlara itiraz edildiğini ve yeni raporların alınması talebinde bulunduklarını aktaran avukat Alptekin, vatandaşların bir kez daha mağdur edildiğini ve ikinci bir deprem şoku yaşatıldığını savundu.

Para değil, suçlulara ceza istiyoruz
Çeltiksuyu’nda hayatını kaybeden 22 çocuğun mezarının bulunduğu Gözeler köyündeki anne ve babalar, açıklanan kararın ardından çocuklarının mezarlarına akın etti. 22 çocuk arasında bulunan Habib Bildik, Yaşar Beldek, Yavuz Yoldaş, Kutbettin Uçkan ve Şahin Bengiş’in mezarlarını ziyaret eden anne-babalar ikinci deprem acısını yaşadı. Para peşinde olmadıklarını belirten acılı aileler, hatalı inşaat yaparak çocuklarına mezar olan YİBO’nun sorumlularının cezalandırılmasını istedi. Mezardaki karları temizleyen anneler, ‘Bu muydu size biçilen değer?’ deyip gözyaşı döktü. Torununu kaybeden 65 yaşındaki Havva Yoldaş da ellerini açıp bu kararı verenlere hitaben, ‘Ben davamı Allah’a havale ettim.’ diyerek feryatta bulundu.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Gazetede okudum..

DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
o fiyati biçenler eder o kadar ancak

ChaLLenGeR

ChaLLenGeR

Üye
ßir insan değeri 52YTL heee sor bakalım şerefsizlere senin içtiğin sigaranın kartonu kaç para de deli ediyorlar insanı yaaa

S1FR3K1R1C1

Üye
<div class='quotetop'>(ChaLLenGeR &#064; Dec 31 2005, 07&#58;48 PM) [post=241997]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
ßir insan değeri 52YTL heee sor bakalım şerefsizlere senin içtiğin sigaranın kartonu kaç para de deli ediyorlar insanı yaaa
[/b][/quote]aynen katılıyorum bu ne yaw dalgamı geçiyor bunlar 52 ytl

swedeniz

swedeniz

Üye
bune yaw yazık nefret ettiğimiz avrupada bile 1 milyar para veriyorlar

Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
Bir paket sigara olmus 5 ytl 52 ytl nedir ya

CisSe

Üye
o adamlar kendi fiatlarını söylüyolar herhalde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...