'Oğlumun kollarıyla bana...'

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
'Oğlumun kollarıyla bana...'
MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, geçen 24 Eylül'de motosikletiyle geçirdiği kazanın ardından yaşamını yitiren oğlu 23 yaşındaki Fatih Demirel'in kollarının nakledildiği 28 yaşındaki Cihan Topal'ın taburcu edileceğini öğrenen Fatma Ayas, “O gencin yeniden çocuklarına sarılıp, sevebilecek olması nedeniyle mutluyum. Ancak, beni ziyarete geldiğinde oğlumun kollarıyla bana sarıldığı zaman bunu kaldırabilir miyim, bilemiyorum” dedi.

Milas'ta geçirdiği kazanın ardından beyin ölümü gerçekleşen oto yıkamacısı Fatih Demirel'in ölümünün 40'ncı gününde Çamköy'deki evinde mevlit okutuldu. Davetlilere keşkek, kuru fasulye, pilav ve helva dağıtılan mevlide Demirel'in annesi Fatma Ayas, ablası Azime Aydın, eniştesi Sercan Aydın, dayısı Dursun Ayas, ile köylüler katıldı. Mevlütte anne 56 yaşındaki Fatma Ayas sık sık gözyaşı döktü. Anne Ayas, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde'nde oğlunun bağışlanan iki kolunun nakledildiği Cihan Topal'ın taburcu edileceğini öğrence mutluluk ve acıyı bir arada yaşadı. Oğlunun kolları nakledilen Topal'ın kendisini ziyaret edip, elini öpmek istediğini öğrendiğini belirten anne Ayas şunları söyledi:

“Yaşadığım şoku ve acıyı henüz atlatamadım. O gencin yeniden çocuklarına sarılıp, sevebilecek olması nedeniyle mutluyum. Ancak, ziyarete geldiğinde oğlumun kollarıyla bana sarıldığı zaman bunu kaldırabilir miyim bilemiyorum. Oğlumu çok özledim. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın. Oğlumun kollarının kullanan gence ‘geçmiş olsun” dileğinde bulunuyorum. Hayırlısı olsun, böyle olacakmış, oldu. Yapabilecek bir şey yok.”

Cihan Topal'ın kendisini daha sonra ziyaret etmesini de isteyen Ayas, “Oğlumun kollarını şu an görecek gücüm yok. Biraz zaman geçmesi lazım. Çünkü çok kötü durumdayım” diye konuştu.

‘ANNESİ DAHA DA KÖTÜ OLABİLİR’

Fatih Demirel'in dayısı Dursun Ayas da, yeğeni öldüğünde büyük şok yaşadıklarını belirterek şunları anlattı:

“Kaza sonrası beyin ölümü gerçekleştiğinde, doktorların uzun süren ikna çabaları üzerine organlarının bağışlanmasını kabul ettik. Yeğenimi kaybettim ancak, onun kollarını kullanacak olan genç en azından çocuklarına ve yakınlarına o kollarla sarılabilecek. Bu biraz olsun acımızı dindiriyor. Yeğenimin kollarıyla yaşayan Cihan Topal ile hem yüz yüze hem de telefonda bir çok kez görüştüm. Ziyarete gelirse, Fatih’in acısını unutamayan annesi daha da kötü olabilir.”

Aydın Merkez'e bağlı Umurlu Beldesi'nde, 2008 yılında mısır silaj makinesinde geçirdiği kaza sonucu iki kolunu dirsek altından kaybeden Cihan Topal’a, Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi- Estetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından trafik kazasında yaşamını yitiren Fatih Demirel'in iki kolu 26 Eylül 2010 tarihinde nakledilmişti.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

doctorrr
Cevap
1
Görüntüleme
356
Enes
NEXUS
Cevap
0
Görüntüleme
425
NEXUS
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
2K
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
403


Üst Alt