Obama'nın sansürlediği fotoğraflar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SlashGun

SlashGun

Üye
    Konu Sahibi
Obama'nın sansürlediği fotoğraflar

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Irak ve Afganistan'daki Amerikalı personelin terörizm zanlılarına yaptıkları kötü muameleyi gösteren fotoğrafların yayınlanmasına karşı çıktığı ortaya çıktı.

Böylelikle Başkan Obama da, eski Başkan Bush gibi bu konuda en kestirme ve baş ağrısı yaratmayacak "sansür" yolunu seçti. Burada yer alan fotoğraflar "en hafifleri" sayılacak türden. Obama'nın yasak getirdiği fotoğraflara normal bir insanın bakması bile mümkün değil.

Amerikan yönetiminden bir yetkili, başkanın geçen hafta hukuk danışmanlarına, fotoğrafların yayınlanmasının ABD askerlerini tehlikeye atacağını söylediğini bildirdi.

"FOTOĞRAFLAR YAYINLANIRSA ABD'NİN İŞİ ZORLAŞIR"
Yetkili, Başkan Obama'nın fotoğrafların özellikle bu zamanda yayınlanmasının, Amerikan güçlerini tehlikeye atmanın yanı sıra Irak ve Afganistan gibi yerlerde ABD'nin işini daha da zorlaştıracağına inandığını söyledi.
Federal temyiz mahkemesi hakimleri, fotoğrafların yayınlaması yönünde karar vermişti.
Amerikan Medeni Haklar Birliği (ACLU) tarafından Adalet Bakanlığı aleyhine açılan davaların art arda kaybedilmesi üzerine, Pentagon fotoğrafları 28 Mayıs'ta yayımlamaya karar vermişti.

IRAK'TA VE DİĞER YERLERDE İŞKENCE BİLİNENİN ÇOK ÖTESİNDE
Medeni Haklar Birliği, fotoğrafların yayınlanmasını sağlamak için yıllardır uğraşıyor. ACLU, fotoğrafların, tutsaklara kötü muamelenin Irak'ta ve diğer bazı yerlerde bilinenin çok ötesinde olduğunu gösterdiğini iddia ediyor.

AMERİKAN PERSONELİ İÇİN İŞKENCE MÜNFERİT DEĞİL
ACLU'nun avukatları bu fotoğrafların, ABD personelinin mahkumlara kötü muamelesinin münferit değil yaygın olduğunun kanıtı olduğunu söylemişlerdi.
Pentagon ise 2004'te ortaya çıkan, Irak'taki Ebu Garip cezaevindeki işkenceyi gösteren fotoğrafların ve diğer bazı olayların münferit olduğunu iddia ediliyor.​

• Beğen
Tepkiler: osaka123

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
Obama'nın, Bush gibi yapmayacağını düşünüyorum ancak henüz askerler çekilmedi..

SlashGun

SlashGun

Üye
    Konu Sahibi
Bende düşünmüyorum .. Fakat İnsanoğlu bu ne yapacağı her zaman bilinmiyor ..

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Obama'yı sağ bırakırlarsa eğer çok güzel şeylere imza atacak gibi görünüyor.. Bu resimleri görmek ve göstermek istememesi de zaten bunu apaçık ortaya koyuyor.

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Obama'yı sağ bırakırlarsa eğer çok güzel şeylere imza atacak gibi görünüyor.. Bu resimleri görmek ve göstermek istememesi de zaten bunu apaçık ortaya koyuyor.
Ben katılmıyorum bushdan hiç bir farkı yok aslında, farkı varmış gibi görünüyor sadece
bushtan farkı olsaydı zaten "ermeni felaketi" diye bir şey demezdi.Askerleri çekerdi türkiyenin ırak'a asker göndermesini istemezdi....
Amerikalı degillermi hepsi aynı:bilmem:
Türkün Türkten Başka dostu yoktur demiş Büyük Önder ne kadar dogru demiş...

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Dost olması konusunda birşey diyemem , ben şu an kendi dostlarıma güvenmez oldum , başıma ne işler açtılar,Konuya dönelim,Obama ; beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor , ama Dünyaya hükmeden bir devletin başında olması , ister istemez insanları yorum yapmaya yoruyor.Onun ağzından çıkan her laf önemli mi önemli olduğu için , ben bu fotoğraf olayını bile artık çok önemli buluyorum , çünkü birşeyin temeli olmassa , uzun süreli olmazmış..Gelelim Ermeni - Türk meselesine , bunu Büyük bir devletin başkanının bir anda Türklerin veya Ermenilerin Lehine söylemesi hiç kolay bişey değil , ABD'de şu an çok ermeni var.. Bu olay sindire sindire aşılmalı , bunu da tabiki Türkiyenin Dış politikası ve Mantıklı konuşması biraz destekler halde olmalıdır.. Neyse bu konular uzun ve tartışmalı geçen konulardır ...

SlashGun

SlashGun

Üye
    Konu Sahibi
Görülmesi ve gösterilmesini engellemek istemesi Çok iyi işler yapacağını mı gösteriyor .. ?
Bu düşünce yapını anlayamadım .. Yani sinsiden götürsün işinide ne yaparsa yapsın demek bu .. Senin yüzüne gelip ben eziyet etmem dicek .. Arkandan Iraklılara işkencemi yapacak .. Saçma değilmi bu ?

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Görülmesi ve gösterilmesini engellemek istemesi Çok iyi işler yapacağını mı gösteriyor .. ?
Bu düşünce yapını anlayamadım .. Yani sinsiden götürsün işinide ne yaparsa yapsın demek bu .. Senin yüzüne gelip ben eziyet etmem dicek .. Arkandan Iraklılara işkencemi yapacak .. Saçma değilmi bu ?

Saçma , bunu nerden çıkardın ki ?

SlashGun

SlashGun

Üye
    Konu Sahibi

Buradan olabilirmi sence ? :)
Hem zaten bu işleri yapan bir insan ne kadar başarıya imza atsın
atmasın bir baltaya sap olmamış demektir zannımca ..

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Aslında ikinizde haklısınız.. Ama bıktık artık bu vahşetten kendimizi kandırıyoruz of yav , Bush'dan iyidir onu demek istiyorum.

SlashGun

SlashGun

Üye
    Konu Sahibi
Boşverr bize düşmedi .. Onca Arap ülkeleri var sadece Türkiye'ye düşmedi dert değil ..
Biz zaten üzerimize düşen görevleri yapmıyormuyuz ?
Gerisini salla :)
Bu arada K.bakma .. Düşmek fiili çok kullanıldığı yüzden anlatım bozukluğu gibi duruyor .. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...