Haber O Hasarlar İphone 7 Garantisine Dahil Değil

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
O Hasarlar İphone 7 Garantisine Dahil Değil


Akıllı telefon pazarında çok büyük bir pazar payına sahip olmasa da yüksek kar oranı sayesinde akıllı telefonlarda en çok kar eden şirket konumunda olan Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, dün akşam düzenlenen tanıtım etkinliğinde yeni İPhone 7 ve İphone 7 Plus akıllı telefonlarını resmi olarak duyurdu.

İphone 7 ve İphone 7 Plus, yeni Apple A10 Fusion işlemcisi, daha güçlü ve gelişmiş kamera, %25 daha parlak ve çok daha geniş renk gamına sahip ekranının yanında en çok dikkat çeken özelliklerinden biri IP67 sertifikası ile suya ve toza dayanıklılık özelliğine oldu. Fakat tanıtımın ardından bugün gelen bilgilerde ise suya ve toza karşı dayanıklılık özelliği sunulsa da bir çok kullanıcı by konuda temkinli olmaya devam etmek zorunda kalacak.

Apple'ın yaptığı açıklamada İphone 7 ve İphone 7 Plus suya karşı dayanıklı olsa da su teması nedeni ile oluşacak arızalar garanti kapsamında karşılanmayacak. Bunun nedeni ise,Apple tarafından şu şekilde açıklanıyor:

İphone 7 ve İphone 7 Plus laboratuvar ortamında yapılan testlerde IP 67 ve IEC 60529 standardında suya, sıçramalara ve toza karşı dayanıklı olsa da bu dayanıklılık kalıcı değildir ve normal kullanıma bağlı yıpranma sonucunda azalabilir. Bu nedenle sıvı temasına bağlı hasarlar garanti kapsamında değildir.”
Bu durum elbette suya ve toza karşı dayanıklı olması nedeni ile İphone 7 ve İphone 7 Plus akıllı telefonlarını tercih edecek olan kullanıcıları üzecektir. Fakat tarafsız olarak yorum yaparsak, Apple'ın yaptığı açıklama gerçekten makul ve kabul edilebilir bir açıklama. Ayrıca satış sonrası servis hizmetleri noktasında Apple'ın tüketicilerini mağdur etmeyen nadir firmalardan biri olduğunun teknoloji çevrelerinde kabul gören genel bir kanı olduğunu da hatırlatalım.
O Hasarlar İphone 7 Garantisine Dahil Değil
 


0MG90

0MG90

Üye
Bunlarda Sony gibi. O kadar havuzlu tanıtım yayınla, su geçirince kullanıcı suçlu.
 
The Pancar

The Pancar

Üye
O ayfon su geçirmeyecek arkadaş !
 
CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Su geçirmez nano kaplama ile piyasaya sürüp reklamda su balonunu telefonunun üzerinde patlatıyorsan böyle bir açıklama yapma bari arkadaş.
Telefonun üzerindeki kaplamanın zamanla bozulup bu sertifika standartlarını kaybedeceği belli ise neden reklamda bastıra bastıra gösteriyorsun o zaman.

Sony en azından kapaklar kapalı olması durumunda şu kadar derinliğe kadar tatlı suda şu kadar süre dayanıklı diyebiliyor.
 
. . . EmreG . . .

. . . EmreG . . .

Üye
"Suya dayanıklı" demek, "su geçirmez" demek değil. Ki şu ana kadar suya dayanıklı telefonların hepsinin belli bir süresi ve derinliği var. Bu limitleri açınca demek ki hepsi "su geçirmez" özelliğine sahip olmuyor. Ama bunu öyle bir tanıtıyorlar ki ; kullanıcılar sanki ellerinde denizaltı taşıyorlar gibi hissediyor. Bence bu özelliği sunarken hata yapıyorlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN
turkishield

turkishield

Üye
kullanacakları doğru cümle şu: su sıçramalarına karşı dayanıklıdır. adamlar dalga geçiyor resmen almayın şu telefonu artık yav. 4000 liraya telefon mu olur. iyi kamerayı 1.x büyüt ekranı parlat dandirik derecede geliştirmeler yap. kulaklığı ayrı sat. alanlarla alenen dalga geçcem artık utanırlar da akılları başlarına gelir bi daha almazlar belki.
 
  • Beğen
Tepkiler: The Pancar
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
iphoneda işin üç kağıdını buldu arkadaş dünyanın çivisi çıkıyor :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: SoulsEagle
furyzer0

furyzer0

Üye
Sunarken öyle tanıtılıyor ki sanki üzerinden sel geçse su geçirmeyecek. Sadece apple için geçerli değil bu.

Sent from Mtalk using Lumia950[emoji769]
 
SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
ben bu cihazı alsam suya 1 metre yaklaşmam cihazla :yuru 3800 tlyi verdikten sonra su geçirmez dediğin telefon su geçirip bozulursa da sinir krizi geçiririm herhalde :box
 
  • Beğen
Tepkiler: furyzer0
osmnbabaoglu

osmnbabaoglu

Üye
ben bu cihazı alsam suya 1 metre yaklaşmam cihazla :yuru 3800 tlyi verdikten sonra su geçirmez dediğin telefon su geçirip bozulursa da sinir krizi geçiririm herhalde :box
Aynen hacı sinir krizi geçirmemek elde değil :)
 
The Pancar

The Pancar

Üye
Bu telefona 3800 veren normal halli kişinin aklından şüphe duyarım zaten
 
  • Beğen
Tepkiler: osmnbabaoglu


Üst Alt