NW.exe nedir ve ne işe yarar? Virüs mü yoksa sistem dosyası mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
NW.exe nedir ve ne işe yarar? Virüs mü yoksa sistem dosyası mı?
Sistemde aktif olarak çalışan NW.exe dosyası bulunuyor. NW.exe nedir ve ne işe yarar merak ediliyor bu dosya bir virüs mü yoksa sistem dosyasımı cevabı makalemizde yer alıyor?

NW__.exe nedir?
NW__.exe, Windows İşletim Sistemi için Dell tarafından geliştirilmiş olan, Dell OpenManage Server Assistant ile ilişkili bir EXE dosyası türüdür. NW__.exe dosyasının en son bilinen sürümü, Windows için üretilmiş olan 1.0.0.0 sürümüdür. Bu EXE dosyası 1 yıldız popülarite derecelendirmesi ve "Bilinmeyen" güvenlik derecelendirmesine sahiptir.

EXE Dosyaları Nedir?
NW__.exe gibi EXE ("yürütülebilir") dosyaları, bilgisayarın, bir işlevi yerine getirmek üzere adım adım izlediği talimatları içeren dosyalardır. Bir EXE dosyasına "çift tıkladığınızda", bilgisayarınız otomatik olarak, yazılım geliştiricisi (örn. Dell) tarafından bilgisayarınızda bir program çalıştırmak üzere dizayn edilen bu talimatları yürütür (örn. Dell OpenManage Server Assistant).

Bilgisayarınızdaki tüm yazılım uygulamaları yürütülebilir bir dosya kullanır - web tarayıcınız, sözcük işlemciniz, elektronik tablo programınız vb. Bu nedenle bu tip dosyalar, Windows işletim sistemindeki en yararlı tipteki dosyalardan biridir. NW__.exe gibi yürütülebilir dosyalar olmadan, bilgisayarınızdaki hiçbir programı kullanamazsınız.

Neden EXE Hataları Alıyorum?
Kullanışlılığı ve aynı anda pek çok yerde bulunabilme özelliği sayesinde, EXE dosyaları genellikle virüs / kötü amaçlı yazılım bulaştırma yöntemi olarak kullanılır. Genellikle, virüsler zararsızmış gibi görünürler (örneğin NW__.exe) ve İSTENMEYEN e-posta ya da kötü amaçlı web siteleri tarafından dağıtılan bu dosyalar, yürütülünce (örneğin EXE dosyasına çift tıkladığınızda), bilgisayarınıza bulaşabilir.

Ayrıca, virüsler EXE dosyalarına bulaşabilir, onları değiştirebilir ve bozabilir. Bu durum, Dell OpenManage Server Assistant ya da ilgili bir program yürütüldüğünde hata bildirimlerine neden olabilir. Bu yüzden, güvenilir bir kaynaktan geldiğini düşünseniz bile, bilgisayarınıza indirdiğiniz tüm yürütülebilir dosyalar açılmadan önce virüs taramasından geçirilmelidir.

EXE Hataları Ne Zaman Oluşur?
NW__.exe ile ilişkili olanlar gibi, EXE hataları, genellikle bilgisayar başlatmada, program başlatmada ya da programınızda belirli işlevleri kullanmayı denerken (örn. yazdırma) ortaya çıkar.

NW__.exe Hatalarının Nedenleri
NW__.exe sorunları, bozuk ve eksik dosyalarla, NW__.exe ile ilişkili geçersiz kayıt defteri girdileriyle veya virüs / kötü amaçlı yazılım bulaşmasıyla ilişkilendirilebilir.

  • Daha spesifik olarak, bu NW__.exe hatalarına şunlar neden olabilir:
  • NW__.exe / Dell OpenManage Server Assistant ile alakalı bozulmuş Windows kayıt defteri anahtarı.
  • Virüs ya da kötü amaçlı yazılım NW__.exe dosyasını ya da ilişkili Dell OpenManage Server Assistant program dosyalarını bozmuş.
  • Başka bir program kötü amaçlı olarak ya da yanlışlıkla NW__.exe ile ilgili dosyaları silmiş.
  • Başka bir program Dell OpenManage Server Assistant ve onun paylaşılan başvuru dosyalarıyla çakışıyor.
  • Dell OpenManage Server Assistant yazılımının bozuk indirilmesi ya da eksik kurulması.
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
İlkkez Duyuyorum Tşkler :)
 

Benzer Konular

PALA.
Cevap
4
Görüntüleme
546
PALA.
    • Beğen
    • Sevdim
Cevap
1
Görüntüleme
1K
MAERKEK
Eren Değerli
    • Beğen
Cevap
1
Görüntüleme
314
DarkredBlue61


Üst Alt