Numaranın son 4 hanesini değiştirmek istiyorum?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Numaranın son 4 hanesini değiştirmek istiyorum?
Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom kullanıcıları numarasının dört hanesini değiştirmek istiyorsa tüm detaylar burada. Telefon numaramın son 4 hanesini değiştirmek istiyorum diyenler için tüm detaylar...

Günümüzde artık cep telefonu numarasının son dört hanesini değiştirme gibi imkanlar sunulmaktadır. Numaranın son dört hanesini değiştirme konusunu örnek vererek açıklayacak olursak; isteyen kişiler sonu 2345 olan cep telefonu numarasının sonunu 6789 olarak değiştirebilirler. Numaranın son dört hanesini değiştirme işlemi genel olarak müşteri hizmetleri aracılığı ile yapılmaktadır. Fakat başka yolları da bulunmaktadır.

Vodafone Numaranın Son Dört Hanesini Değiştirme
Vodafone ülkemizde yaygın olan iletişim operatörlerinden bir tanesidir. Hatta numaranın son dört hanesini değiştirme işlemini ilk olarak Vodafone uygulamış da diyebiliriz. Vodafone’da numara değişikliği ismiyle yapılan işlem aslında numaranın son dört hanesini değiştirme işlemidir. Vodafone aynı zamanda numaranın son dört hanesini değiştirme işleminin müşteriler açısından çok daha kazançlı olduğunu dile getirmektedir. Numaranın son dört hanesini değiştirme işlemi Vodafone iletişim noktalarında yer alan cep merkezlerinde gerçekleşmektedir. Bunun yanı sıra numaranın son dört hanesi değiştirme işlemi telefon üzerinden de yapılabilmektedir. Bu noktada Vodafone müşterilerinin Vodafone hatlarından 542’yi, diğer sabit hatlardan ise 0 (542) 542 00 00’ı aramaları gerekmektedir. Bu numaralar Vodafone müşterilerini, Vodafone müşteri hizmetlerine bağlamaktadır.

Müşteri hizmetlerine bağlandıktan sonra ise Vodafone müşterilerinin yapması gereken şey numaralarının son dört hanesini değiştirme isteklerini dile getirmek ve bu işlemin talebinde bulunmaktır. Bu noktada müşteri hizmetleri uygun olan numaralara bakarak numaranızın son dört hanesini değiştirmektedir. Numaranın son dört hanesini değiştirme işlemi aşamasında kişilerin merak ettikleri en önemli konulardan bir tanesi ise bu işlem sonrasında alınan ücret miktarının ne kadar olduğudur. Numaranın son dört hanesini değiştirme işlemi esasında yeni hat ya da yeni telefon numarası alma işleminden çok daha uygun ve ucuz olan bir işlemdir. Vodafone müşterileri numaralarının son dört hanesini değiştirme işlemi karşılığında 18,9 TL ücret öderler.

Tüm bu bilgilerin yanı sıra bu noktada yine dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Numarasının son dört hanesini değiştirme işlemi yapan Vodafone müşterileri eski numarasında yer alan haklarını yeni numarasına da aktarabilirler. Yani eski numarada yer alan dakika, kısa mesaj sayısı, internet kalan miktarı gibi unsurlar son dört hanesinde değişiklik yapılmış olan numaraya aynen aktarılmaktadır. Ayrıca iletişim kısıtı ya da kesintisi de yapılmamaktadır diyebiliriz. İşte tüm bu bilgiler ışığında numaranın son dört hanesini değiştirme işleminde dikkat edilecek konular da bulunmaktadır. Öncelikle telefon numarası değişikliği ile ilgili olarak kişiye kısa mesaj yolu ile bilgilendirme mesajı gelmektedir. Ayrıca bunun yanı sıra numaranın son dört hanesini değiştirme işleminde telefon hattınızın ilk iki rakamı “54” olarak kalmak zorundadır. Yani bu 2 rakam üzerinde değişiklik yapılamamaktadır.

Avea (Türk Telekom) Numaranın Son Dört Hanesini Değiştirme
Türk Telekom’da numaranın son dört hanesini değiştirme işlemi uygulanabilmektedir. Öncelikle Türk Telekom numaranın son dört hanesini değiştirme işlemine faturalı hatlar açısından bakacak olursak; 22 Ekim 2015 tarihinde getirilmiş bir uygulama ile beraber faturalı hatlarda numaranın son dört hanesini değiştirme işlemi 20 TL’dir. Ayrıca bu ücretin içine hem KDV hem de ÖİV dahil edilmektedir. Numaranın son dört hanesini değiştirme işlemi sonrasında alınan ücret ilk başta nakit olarak alınmamaktadır. Son dört hanesi değişen numaranın ilk fatura kesim tarihinde faturaya yansıtılmaktadır.

Türk Telekom güvenlik açısından numaranın son dört hanesini değiştirme işlemi için birtakım sınırlamalar getirmiştir. Öncelikle numaranın son dört hanesini değiştirme işlemi Avea ve Türk Telekom müşteri hizmetleri aracılığı ile yapılmaktadır. Bunun yanı sıra numaranın son dört hanesini değiştirme işlemi Avea ve Türk Telekom iletişim noktalarında, bayilerinde ya da Online İşlem Merkezlerinde yapılmaktadır. Getirilen sınırlamalardan bir tanesi ise numaranın son dört hanesini değiştirme işleminin bir fatura döneminde yalnızca bir kez yapılmasıdır. Yani fatura dönemi bir aylık süreci kapsıyor ise (faturanız aydan aya kesiliyor ise); bu durumda bir ay içinde yalnızca bir kez numaranın son dört hanesini değiştirme işlemini yapabilirsiniz.


Türk Telekom numaranın son dört hanesini değiştirme işlemine faturasız hatlar açısından bakacak olursak; aslında faturalı hatlarda yer alan unsurlar hemen hemen faturasız hatlarda da geçerlidir diyebiliriz. Öncelikle 12 Kasım 2015 tarihinde getirilmiş bir uygulama ile beraber faturasız hatlarda numaranın son dört hanesini değiştirme işlemi Türk Telekom’da 20 TL’dir. Numaranın son dört hanesini değiştirme işleminin gerçekleşmesi için faturasız hattınızda 20 TL bulunması yeterli olmaktadır. Türk Telekom faturasız hatlı müşterileri için numaranın son dört hanesini değiştirme işlemi ayda bir kez yapılacak olan işlemlerden bir tanesidir. Bu noktada yine dikkat edilmesi gereken bir konu vardır. Eğer kişi Türk Telekom’a numara taşıma kampanyaları ile beraber geçmiş ise, altı aylık süre dolmadan numaranın son dört hanesini değiştirme işlemi yapamaz.

Turkcell Numaranın Son Dört Hanesini Değiştirme
Turkcell’de numaranın son dört hanesini değiştirme işlemi mümkün olan bir uygulamadır. Öncelikle numaranın son dört hanesini değiştirmek isteyen kişi; eğer hat onun adına kayıtlı ise Turkcell iletişim noktalarından herhangi birisine başvuruda bulunmalıdır. Kişinin yanında kimlik belgelerinin olması önemlidir. Eğer numaranın son dört hanesinde değişiklik yapmayan isteyen bir kişi iletişim noktalarına gidemiyor ise bu durumda 532 numaralı telefon hattından Turkcell müşteri hizmetlerine ulaşabilir. Müşteri hizmetlerinde yer alan yetkili kişilere numaranın son dört hanesini değiştirme işlemi için talepte bulunabilir.

Numaranın son dört hanesini değiştirmek isteyen kişi; eğer hat onun adına kayıtlı değil ise; yine Turkcell iletişim noktalarından herhangi birisine başvuruda bulunmalıdır. Kişinin yanında hat kimin üzerine kayıtlı ise o kişinin vekalet belgesi ve kimlik belgelerinin olması önemlidir. Turkcell numaranın son dört hanesini değiştirme işlemi ücreti 22 TL’dir.
 
TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
:tşk:
 


Üst Alt