Ntfs Ve Fat32 Dosya Sistemleri Farkı Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

volkanik546

volkanik546

Üye
    Konu Sahibi
Ntfs Ve Fat32 Dosya Sistemleri Farkı Nedir?
<span style="color:#006600"><span style="font-size:10pt;line-height:100%">Ntfs Fat32 dosya sistemi arasında ne fark ediyor arkadaşlar,bendeki bilgisayar fat32 ,ntfs ye çevirmem

daha iyi olur mu sizce ve ben bu farkı bilgisayarda hissedermiyim</span></span>?
 


volkanik546

volkanik546

Üye
    Konu Sahibi
Kimsenin yorumu yok mu?
 
madmann

madmann

Üye
ntfs çok daha akıllı bir dosya sistemidir ama ben tek yan etkisi dosta çalışmıyor(ki bu bilg tarihince bence kötüü bi durum çünki ms-dos sadece fat türlerini destekliyor ki kurtarma işlerinde çok işe yarıyor bu)
ama makinen ii birşey değilse bence hiç değiştirme çünki hdd lerin format yemesi lazım yada akıllık edip partitionmagic 8.0 ı bul cr*cklı olarak(pm at göndereyim istersen) (hiç bi dosyanın silinmeden geçiş yap win 2000 ve üzeri destekler ntfs i bunuda unutma)

şimdi söyle düşün bi parta var birde fare
fat32 de(fat16 daha aptal)
fare partayı restgele yiyor bi ortadan bi kenerdan
ama ntfs de
kenerdan içe doğru düzgün bir şekilde başlıyor

bu ne denem dersen dosyarı rastgele atmıyor ntfs sıralıyor buda gerektiğinde dosyayı daha hızlı bulmak deme daha hızlı erişim süresi dahaa hızlı bir sistem(ama sıkıştırma yapmazsan -- onuda açıklamıştım bi başlıkta)
fat32 de ise rastgele olduğu için zırt pırt disk birleştirmei yapman lazım performans almak istiyorsan ama ben sana geç derim yararını göreceksin(zararıda olabilir belki &#33;&#33;)
 
volkanik546

volkanik546

Üye
    Konu Sahibi
Madmann Dostum açıklamaların için çoook teşekkürler,ellerine sağlık...
 

ledenev

Üye
peki bi sorum olacak eğer bilgisayar ntfs ise üzerine taktığımız flash bellek fat 32 ise bi problem olurmu flash bellekteki dosyaların görünmeme sebebi bu olabilir mi ?
 
PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
Ntfs daha iyidir tabi makinen iyiyse
 


Üst Alt