NTFS olarak biçimlendirme :)

Sponsorlu Bağlantılar

KO9

KO9

Üye
8gb bi flaş alıp işi kolaya bağlamak lazım ki bu yöntem hani çoook zorda kalınsa yapılacak bişey çünkü çoğu programı e ye kuruyoruz. E nin önemi büyük :)

mgg44

mgg44

Üye
Arkadaşlar bilmeyenler için C7 veya diğer telefonların depo hafızasına nasıl NTFS olarak format atmayı anlatacağım :) Bende bu yöntemi usb 'den pc ye format atarken farkettim (elimde boş usb yoktu telefonu denedim ama fat32 olduğu için ntfs ye çevirmem gerekiyordu) bence biraz kurcaladım farkettim işte (aylar önce farkettim yeni paylaşmak nasip oldu :) ) herneyse .. bilen vardır belki ama ben bilmeyenlere anlatayım .)

Telefonumuzu depolama modunda pc 'ye bağlıyoruz.daha sonra Bilgisayarım simgesi üzerinde sağ tıklayıp özellikler>aygıt yöneticisine>Disk Sürücüleri>Telefonunuz neyse ismi yazar orda (c7 veya n8 falan )>Telefonumuzu seçtikten sonra sağ tıklıyoruz ve özellikleri seçiyoruz..Üst sekmelerden ilkelere geliyoruz ve 2.şık olan Daha iyi performans seçiyoruz..sonra tamam 'a tıklıyoruz işlem bitmiştir.biraz bekleyin bilgisayar tekrar görecektir telefonu.Tekrar bilgisayarıma gidiyoruz depoloma birimimize sağ tıklıyoruz ve biçimlendire tıklıyoruz Fat32 'nin altında NTFS 'yi de göreceksiniz :oke:

NOT:Bu Yöntem Sadece veri aktarımı için geçerlidir..Telefondan depo hafızasına baktıgınız zaman depo hafızası okunmayacaktır.(Örnek:Bir pc den diğer pc ye 8gb lik iso dosyası tasımak istiyorum ama 4 gb'tan büyük olduğu için tasıyamıyorum fat32 olduğundan ..Bu yöntem ile depo hafızasını NTFS yapıp taşıyabilirim)İşiniz bittiği zaman tekrar fat32 'ye çevirip telefonda kullanabilirsiniz.(Ne anlamı var ki gerek yok demeyin lazım oluyor :pro: )

Yararlı olduysam ne mutlu bana :)

Hemen Deniyorum Teşekkürler 3 saattir uğraşıyorum Film Atamadım Bir Türlü....Umarım Tv de Bir Problem Olmaz Denedikten Sonra Tekrar Cevap Yazacağım...

venusutarit

venusutarit

Üye
Güzel taktik bilgi için tşk büyük dosyaları eskiden winrar ile parçalayıp taşıyorduk bölmek saatler sürüyor böyle daha kolay olacak

_ardaa

_ardaa

Üye
Hemen Deniyorum Teşekkürler 3 saattir uğraşıyorum Film Atamadım Bir Türlü....Umarım Tv de Bir Problem Olmaz Denedikten Sonra Tekrar Cevap Yazacağım...

Muhtemelen tv de problem olacaktır çünkü birçok elektronik cihaz şuan için sadece fat32 dosya sistemini tanıyor ntfs sistemini tanımıyor.

pRime.

pRime.

Üye
öncelikle teşekkürler.
şimdi bu işle ilgilenen biri olarak bir iki soru sormak istiyorum.
imaj ve dosya atma dışında 4gb üstü film atıp oynatılabiliyor mu? denediniz mi?
başka hangi cihazlarda sorun alınabilir cihaz böyle kullanılırken? tv'de çalışmazsa bile hdmi veya tv out kablosuyla bu sorun aşılabilir diye düşünüyorum. bir de otg'da sorun oluyor mu?
sizin yaşadığınız farklı bir problem oldu mu?

_ardaa

_ardaa

Üye
öncelikle teşekkürler.
başka hangi cihazlarda sorun alınabilir cihaz böyle kullanılırken? tv'de çalışmazsa bile hdmi veya tv out kablosuyla bu sorun aşılabilir diye düşünüyorum. bir de otg'da sorun oluyor mu?

Sorunu doğru anladıysam eğer, ntfs olarak biçimlendirince zaten otomatik olarak telefon depo hafızasını görmeyecektir Serdar, bu yüzden hdmi ve tv out işe yaramaz, ve ntfs desteklemeyen hiç bir cihaz da görmez sadece flash bellek olarak kullanırsın.

pRime.

pRime.

Üye
Sorunu doğru anladıysam eğer, ntfs olarak biçimlendirince zaten otomatik olarak telefon depo hafızasını görmeyecektir Serdar, bu yüzden hdmi ve tv out işe yaramaz, ve ntfs desteklemeyen hiç bir cihaz da görmez sadece flash bellek olarak kullanırsın.

o zaman cihaz kullanılmaz hale gelmez mi? :allalla:

_ardaa

_ardaa

Üye
Hiç denemedim ama muhtemelen cihaz açılır ama sorun çıkartır sürekli hafıza kartı bozuk yada takılı değil gibi bir mesaj çıkartabilir.

Ntfs değil de exFat ile formatlayınca cihaz tanır mı onu merak ediyorum ben.

slant1111

slant1111

Üye
    Konu Sahibi

o zaman cihaz kullanılmaz hale gelmez mi? :allalla:

eve gidip herseyi deneyip size gerekli bilgiyi verecegim.ben o zaman sadece flash bellek olarak kullanmistm dosya trasferi cok kolay oluyor.telefon kullanilmaz hale gelmez cunku isletim sistemi icin ayri bir bolum ayrilmis durumda depo hafizasiyla bir iliski yok yani

mgg44

mgg44

Üye
Muhtemelen tv de problem olacaktır çünkü birçok elektronik cihaz şuan için sadece fat32 dosya sistemini tanıyor ntfs sistemini tanımıyor.

HerHangi Bir Problem Olmadı Rahatlıkla Çalıştırdı

- - - Eklendi - - -

öncelikle teşekkürler.

Hiçbir problem olmadan .mkv uzantılı 8 Gb lık Filmi İzledim Ben Film Atıp Oynatabiliyorsunuz Sorunsuz Olarak Tabi Tv Desteklerse

cimbom04

cimbom04

Üye
kürk çünün dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükanıdır arkadaşlar

Umut

Umut

Üye
Böyle de programları baştan kurup ayarlarını yapmak gerekecek. Bence WinRAR ile ayırma yapmak daha mantıklı.

WinRAR'da sıkıştırma yapmadan sadece belirli boyuta göre bölmek istiyorsanız; dosyaya sağ tıklayıp Arşive Ekle'yi seçtikten sonra Sıkıştırma Yöntemi kısmından Depola'yı seçin. Hemen altındaki ciltlere böl kısmından da istediğiniz boyutu girin. Çok kısa sürede bölme tamamlanacak.

pRime.

pRime.

Üye
eve gidip herseyi deneyip size gerekli bilgiyi verecegim.ben o zaman sadece flash bellek olarak kullanmistm dosya trasferi cok kolay oluyor.telefon kullanilmaz hale gelmez cunku isletim sistemi icin ayri bir bolum ayrilmis durumda depo hafizasiyla bir iliski yok yani

peki ya uygulama oyun kurmak?

shadownman

Üye
arkadaşlar burası yerimi bilmiyorum ama benim sorunum 8 gb lık bi hafıza kartım vardı onu bilgisayara format atmak için fat32 ye cevirdim işimi halletim fakat şimdi tekrar telefonda kullanmam gerekiyor ve ntfs ye biçimlendirip dönüştüremiyorum sag tıklyıp biçimlendir derken seciyorum ntfs yi tamamlanmadı diyor ayrıca bi de aygıt yöneticisinden daha iyi performan yapıp deniyorum yine tamamlanmıyor ne yapmam lazım fikrinizvar mı acaba ?

fatih54102

fatih54102

Üye
Taşınabilir belleklere NTFS sistemi kurmak mantıklı bir iş değil yapmayın.

MaxipmaN

Üye
arkadaşlar burası yerimi bilmiyorum ama benim sorunum 8 gb lık bi hafıza kartım vardı onu bilgisayara format atmak için fat32 ye cevirdim işimi halletim fakat şimdi tekrar telefonda kullanmam gerekiyor ve ntfs ye biçimlendirip dönüştüremiyorum sag tıklyıp biçimlendir derken seciyorum ntfs yi tamamlanmadı diyor ayrıca bi de aygıt yöneticisinden daha iyi performan yapıp deniyorum yine tamamlanmıyor ne yapmam lazım fikrinizvar mı acaba ?

:nono:

Üst Alt