notebook bataryası hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
xxcepkoxx

xxcepkoxx

Üye
    Konu Sahibi
notebook bataryası hakkında
Merhaba
Babamın dell bilisayarı var laptop babam sürekli bilgisayarı kuullandıgından pil bitik doldu boşalt yapmış keşke pilsiz kullansaydı ama olan olmuş. dedi ne yap et düzelt bunu gitti yeni pilin fiyatını sordum 210 tl dediler dedim 5 tane pil toplap satsam yeni bilgisayar alırım dedim çıktım geldim.

sonuç olarak pili diriltmeyi bilen var mı====??????

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
oyle bırsey var ancak..
Tehlıkelı ve pekbır faydası olmuyor...
5-10 kullanım sonra daha beter bır sekılde çöp oluyor...
Yenı pıl almaktan baska carenız yok...

xxcepkoxx

xxcepkoxx

Üye
    Konu Sahibi
ne gibi bir yöntem var

- - - Eklendi - - -

şu an biri kabluya dokunursa çıkıyor yerinden bilgisayar pot diye kapanıyor.

seyyid70

Üye
Eğer bataryadan kaynaklandığına eminsenseniz, şoklama olarak bilinen yöntemle sizi bir süre idare edebilir ancak pek sağlıklı olmaz. Diğer bir işlem olarka pilin içindeki celller(hücreler) değiştirilebilir ancak o da hemen hemen yeni alıcağınız bataryayla aynı maliyete gelicektir.mesela 6 hücreli en az 60 tl ye degişir

xxcepkoxx

xxcepkoxx

Üye
    Konu Sahibi
şoklama dediğin nasıl oluyor anlatır mısın hiç olmazsa kablo çıktığında bilgisayar kapanmasın da

• Beğen
Tepkiler: seyyid70

seyyid70

Üye
kardeş şimdi yanlış bilgi vermeye gerek yok ben hiç yapmadım ,elektrikten pek anlamam ama sen elektrik tamircisine ya da pc tamircisine götür bu işlemi yapabilen vardır belki

lolaman

lolaman

Üye
Benim laptopunda pili bitik çıkardım pili yerinden fişe takılı durduğu sürece sorun yok yani masaüstü gibi bişey oldu :D

• Beğen
Tepkiler: seyyid70
xxcepkoxx

xxcepkoxx

Üye
    Konu Sahibi
işte kabloya biri çarpına çıkıyor bilgisayar anında kapanıyor dosyalar kaydolmadan gidiyor 3 dk olsa bile yeter yani azcık bile olsa tanir olsa

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...