Note 4 vs Nokia 808 Fotoğraf Karşılaştırması

Sponsorlu Bağlantılar

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
    Konu Sahibi
Note 4 vs Nokia 808 Fotoğraf Karşılaştırması
Resimler 12 MP 4:3 Boyutlarda Çekilmiştir.
Video Karşılaştırması İçin:
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Orjinal Resimler İçin:
Mega.nz

Mediafire

Onedrive
[/URL]

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı

MaxipmaN

Üye
808 ezmiş :bangin:

Emre

Üye
Nokia forever

celilcemre

celilcemre

Üye
Android kameraları gelişmiş seçenekli ama resim çekmede kötü. Bende HTC EYE var. Çok kötü resim çekiyor. Kamera hızlı. Benin n8 kamerası 4-5 saniyede açılıyor. Ama çok daha güzel resim çekiyor. Mercek üreten fırma önemli.

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
    Konu Sahibi
Android kameraları gelişmiş seçenekli ama resim çekmede kötü. Bende HTC EYE var. Çok kötü resim çekiyor. Kamera hızlı. Benin n8 kamerası 4-5 saniyede açılıyor. Ama çok daha güzel resim çekiyor. Mercek üreten fırma önemli.
Üst 808 Alt Note 4 Tekrar Hatırlatayım Başta Belirtmiyorumki Adil Karşılaştırma Olsun :$

• Beğen
Tepkiler: abdulk4dir
abdulk4dir

abdulk4dir

Üye
Bir an ters köşe oldum :pro2:

• Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61

Koradam

Üye
exif bilgilerine bakınca neden böyle bir sonuç olmuş anlaşılıyor. Gece çekiminde Nokia 808 pozlama süresi 0.62 sn iken Note 4 1/8. Bence her iki cihazında pozlama yaptığı nokta farklı.Buda doğrudan sonuçları değiştirmekte :)

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
    Konu Sahibi
Bir an ters köşe oldum :pro2:
:haha::haha:
exif bilgilerine bakınca neden böyle bir sonuç olmuş anlaşılıyor. Gece çekiminde Nokia 808 pozlama süresi 0.62 sn iken Note 4 1/8. Bence her iki cihazında pozlama yaptığı nokta farklı.Buda doğrudan sonuçları değiştirmekte :)
Bana Pozlama Noktası Diye Birşey Gösterirsen Sana Hak Veririm? O Bİlgilere Dikkat Edersen İso Değerleri Sabit Verilip Flaş Kapalı Yapıldı Yani Karşılaştırma Şartları Eşit Kazanan Yine 808

Koradam

Üye
:haha::haha:

Bana Pozlama Noktası Diye Birşey Gösterirsen Sana Hak Veririm? O Bİlgilere Dikkat Edersen İso Değerleri Sabit Verilip Flaş Kapalı Yapıldı Yani Karşılaştırma Şartları Eşit Kazanan Yine 808
Nasıl eşit oluyor ? Nokina 808 daha fazla pozlama yaptığı için az ışıkta daha parlak sonuçlar almış bu mu eşit ? En sağlıklısı için M güncellemesi ile muhtemelen manuel mod gelecek Note 4 e o zaman daha sağlıklı sonuç alırsın veya poz ölçümünü aynı noktadan alırsın buyur sana doğru bir test olsun.

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
    Konu Sahibi
Nasıl eşit oluyor ? Nokina 808 daha fazla pozlama yaptığı için az ışıkta daha parlak sonuçlar almış bu mu eşit ?
İyide Aynı Koşullar Var Açılar Herşey Aynı Neden Note 4 Az Işıkta Daha Parlak SOnuç Vermedi O Zaman?

Koradam

Üye

Koradam

Üye
Gelelim makinenin poz ölçümü ile fotoğrafın ne dereceli farklı olabildiğine .
Her iki fotoğrafı çekerken de sadece poz ölçüm yani ışık ölçüm noktasını değiştirdim makine P modunda idi yani diyafram ve perde hızını kendisi ayarladı.

Poz ölçüm noktası(Beyaz dikdörtgen);

Poz ölçüm noktasını değiştirdiğimde ise ;

Poz ölçüm noktası;

Gördüğümüz gibi aynı kamera aynı ışık koşulları aynı görüş açısı ama sadece makinenin ışık ölçümü yaptığı nokta farklı. Tabi sonuçlar da farklı :)

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
    Konu Sahibi
Gelelim makinenin poz ölçümü ile fotoğrafın ne dereceli farklı olabildiğine .
Her iki fotoğrafı çekerken de sadece poz ölçüm yani ışık ölçüm noktasını değiştirdim makine P modunda idi yani diyafram ve perde hızını kendisi ayarladı.

Poz ölçüm noktası(Beyaz dikdörtgen);

Poz ölçüm noktasını değiştirdiğimde ise ;

Poz ölçüm noktası;

Gördüğümüz gibi aynı kamera aynı ışık koşulları aynı görüş açısı ama sadece makinenin ışık ölçümü yaptığı nokta farklı. Tabi sonuçlar da farklı :)
Biz Burda DLSR Mi Karşılaştırıyoruz Mobil Cihaz Mi? Ayrıca Değişim Nedenini Hİç Merak Ettinmi? Niye Olabilir Diye Düşündünmü?

Koradam

Üye
Biz Burda DLSR Mi Karşılaştırıyoruz Mobil Cihaz Mi? Ayrıca Değişim Nedenini Hİç Merak Ettinmi? Niye Olabilir Diye Düşündünmü?
Çekim tekniği aynı.İster DSLR olsun ister SLR (anolog) ister en ilkel kompakt makine olsun fotoğraf çekerken poz ölçümü alır burada göstermek istediğim buydu fakat bunu anlamadınız.

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
    Konu Sahibi
Çekim tekniği aynı.İster DSLR olsun ister SLR (anolog) ister en ilkel kompakt makine olsun fotoğraf çekerken poz ölçümü alır burada göstermek istediğim buydu fakat bunu anlamadınız.
Tamam Ama Senin Cihazin Alan Derinliğe Daha Fazla Yanı 5 Metre Ötedeki Bişeyi Odaklamişsin Doğal Olarak Cihaz Arkayı Flu Yapacaktır Ne Kadar Açı Aynı Olursa Olsun.Cihaz Oraya Odaklandığı İçin Orasıda Karanlık Doğal Olarak Bu Tür Şeyler Olacak Aynı Yeri Yüksek Bir Yerden Çek Farklı Yelere Odakla Bakalım Yine Aynısı Olacakmı? Ayrıca Note 4 İlede 808 İlede Aynı Noktalara Odakladım ÖyleÇektim Hadi Diyelim Senin Dediğin Doğru Olsun Olsa Bİle Bu Telefonlarda İşe Yaramaz Alan Derinliklerini Anlayıp Yeterince Arkayı Flu Yapamazlar Bu Ancak Makroda Olur Uzun Mesafede Olmaz.

Koradam

Üye
Tamam Ama Senin Cihazin Alan Derinliğe Daha Fazla Yanı 5 Metre Ötedeki Bişeyi Odaklamişsin Doğal Olarak Cihaz Arkayı Flu Yapacaktır Ne Kadar Açı Aynı Olursa Olsun.Cihaz Oraya Odaklandığı İçin Orasıda Karanlık Doğal Olarak Bu Tür Şeyler Olacak Aynı Yeri Yüksek Bir Yerden Çek Farklı Yelere Odakla Bakalım Yine Aynısı Olacakmı? Ayrıca Note 4 İlede 808 İlede Aynı Noktalara Odakladım ÖyleÇektim Hadi Diyelim Senin Dediğin Doğru Olsun Olsa Bİle Bu Telefonlarda İşe Yaramaz Alan Derinliklerini Anlayıp Yeterince Arkayı Flu Yapamazlar Bu Ancak Makroda Olur Uzun Mesafede Olmaz.
Sen çok yanlış anlamışın :D her iki fotoğrafta da odaklanan nokta aynı. Sadece poz ölçümü farklıdır .Odaklanılan nokta aynıdır odak yapıldıktan sonra lens mf yani manuel odağa alındı.
Bence siz karşılaştırma yapmadan önce fotoğrafın temeline kadar inin.

Son düzenleme:

Üst Alt