Note 2 işlemci çekirdek durması

Sponsorlu Bağlantılar

By_GREEN

Üye
    Konu Sahibi
Note 2 işlemci çekirdek durması
Aşağıda fotoğrafta gördüğünüz gibi bir işlemci çekirdeği stopped yazıyor, arada sırada düzeliyor ama çoğu zaman durmuş vaziyette, böyle bişey başına gelen var mı bu normal bişey mi, telefon samsung note 2 bu arada, şimdiden teşekkürler :)

Link aşağıdaki
 


hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Büyük ihtimal güç tüketimi dengesi için pil için fazla olan çekirdekleri devre dışı bırakıyor . Ama bende hiç rastlamadım
 

By_GREEN

Üye
    Konu Sahibi
Zaten güç tüketimi azalsın diye 1600 mhz den 1200 e çıkıyor en fazla, ama güç tasarrufunu kaldırsam bile bazen kapalı oluyor daha önce de bakıyordum ama hiç kapandığını görmedim böyle :)
 
Seglopsi

Seglopsi

Üye
dostum gayet normal bir olay. olay şu kısaca açıklayım. işlemcideki voltaj yüküne hangi çekirdeklerin çalışıp çalışmayacağı kernele kodlanmış ve normal kullanım altında en düşük güç tüketimi, çalışır yük altında ise işlemcinin maksimum tavsiye edilen kapasitesi ile çalışması sağlanmış. Stopped yazması çekirdeğin çalışmasına "ihtiyaç duymadığı" anlamına geliyor yani.
 

By_GREEN

Üye
    Konu Sahibi
Bende öyle düşünüyordum fakat fotoğrafta işlemci 1200 mhz ile çalışıyor o an yani diğer çekirdekler ama 3. Çekirdek hala stopped halinde anlamadığım nokta o :) yoksa 200 mhz de çalışıp 3. Çekirdekte stopped yazsa anlarım ama 1200 mhz de çalışırken stopped yazınca bi tuhaf geldi :)
 
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Kullanılmayan çekirdekleri kapatması normal
Eğer oyun esnasında kapanıp oyun performansını ddüşüyorsa ozaman sıkıntı var
Suan telefonundan baktım cpu z açıkken hiç bir işlem veya ekrana dokunmuyorken ilk çekirdek 300mhz diğerleri stoped a geçiyor eğer ekrana dokunup sekmeler arasında geçiş yapmaya başlayıncaya 2270 mhz ye kadar çıkıyor
 

Benzer Konular



Üst Alt