Normal doğum daha sağlıklı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
Normal doğum daha sağlıklı
Normal doğumla dünyaya gelen bebekler daha sağlıklı oluyor.

Normal doğumla dünyaya gelen bebeklerin vücutlarının sezaryenle doğanlara oranla daha güçlü bakteriyel korumaya sahip olduğu bildirildi.

Yeni bir araştırmaya göre sezaryenle doğanlar doğum kanalından geçerken bebeklerin aldığı yararlı bakterilerden mahrum kalıyorlar. Bu kişiler annelerinden daha az "doğal bağışıklık" kazanmış oldukları için de astım gibi alerjik hastalıklara daha fazla yakalanıyorlar.

Daha önce yapılan araştırmalarda da sezaryenle doğanlarda gıda alerjisi gelişme riskinin normal yollarla doğanlara oranla iki kat fazla olduğu belirlenmişti.

Colorado ve Puerto Rico üniversiteleri tarafından yapılan son araştırmada 21-33 yaş arası 9 kadınla 10 yeni doğmuş bebek üzerinde inceleme yapıldı.

Doğumdan sonraki 24 saat içinde bebeklerin boğazlarından ve bağırsaklarından örnekler alındı. Daha sonra örneklerdeki mevcut bütün bakteriler analiz edildi. Böylece bebeklerin hayattaki ilk anlarında vücutlarında bulunan bakteri toplulukları tespit edildi.

The Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayımlanan araştırma sonunda normal yoldan doğanlarda annelerinin doğum kanalındakine benzer bakteri toplulukları bulunduğu sezaryenle doğanlardaysa yaygın deri bakterileri bulunduğu belirlendi.

Bilim adamları vücuttaki farklı bakteri topluluklarının insanları çeşitli hastalıklardan koruyabildiğini belirtiyorlar.​

• Beğen
Tepkiler: kol@j

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
sezaryan dogumu görseler emın olun herkes normal dogurur özel durumlar dısında..

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi

herkes öyle dıyo :)

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
ΛKƧİ;2422821' Alıntı:

herkes öyle dıyo :)
ikisini de gördüm..evet normal dogumda kendınde olsanda en fazla 15 dakıka sürüyor..ama dgerlde saatlerce ve dogumdan sonra hıssedıyosun bıseyler..en kötüsüde sonda Allah'm dogumdan zor galıba :)

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi

Cok zor olsa gerek ya :/
Allah yardımcısı olsun tum bayanların (:

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
amin..

kol@j

kol@j

Üye
hekime değil çekene sor demişler...
annemin demesi "ölüp diriliyorsun" o kadar sıkıntılı oluyormuş...
ama ilk doğumlar... sonrakilerde psikoloji hazır olduğundan daha kolay (güya)...
işte bu yüzden cennet anaların ayağı altındadır.

zamanında bir arkadaş şöyle bir tavsiyede bulunmuştu:
8 pirinç tanasi, her biri için bir yasin-i şerif okunacak.... okunmuş bu pirinçler ayrılır...
doğumdan 7-8 saat önce anne adayı suyla beraber bu pirinç tanelerini içer...
doğum olabildiğince rahat geçermiş...

--------------- Ekleme ---------------

gerçi bu işlerden anlamam da ilgililere duyurulur...:naughty:

:naughty: bu smiley e bakıp aldanmayın pirinç meselesinde gayet ciddiyim...
o bu işlerden anlamam meselesi için espiri işareti

Aksi

Aksi

Üye
    Konu Sahibi
8 pirinç tanasi, her biri için bir yasin-i şerif okunacak.... okunmuş bu pirinçler ayrılır...

cok ılgınc ama ben ınanmıyorum boyle seylere (=

kol@j

kol@j

Üye
Hem doğumdan daha acılı medikal olay böbrek taşı düşürmekmiş...

ΛKƧİ;2422955' Alıntı:

cok ılgınc ama ben ınanmıyorum boyle seylere (=

manevi desteğin her olayda büyük geçerliliği vardır...
doğum olayının manevi desteği belki farklı olabilir ama bana böyle bir yol anlatıldı...
anlatan arkadaşta boş değildi benim gibi...üstelik denemiş...
denemeye değer bence

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt