Nokia'yı Seviyorum Çünkü?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

esatgelmedi

Üye
nokia nın 3210, 3310, 5210, 6600(ilk çıkanı), n95 ve n8 modellerini kullanmış birisi olarak konuyu açan arkadaşa yerden göğe kadar hak veriyorum. nokia her zaman öncü telefonlar üretmiştir bence. pek çok modeli devrim niteliğinde üstün özelliklere sahip telefonlardı benim için. kullandıklarımdan örnek vereyim
1- 3210 ericson 688 lerin koca antenlerle kamyon takozu gibi piyasada gezdiği sırada antensiz ve çok kibar bir telefon olarak piyasaya çıktı. (5110 la başlayan efsane yılan oyunundan bahsetmeye gerek yok sanırım. cep telefonu ile oyun oynanabileceğini nokia dan öğrendik.)
2- 3310 ilk titreşimli telefonlardan biri.
3- 5210 darbeye ve suya dayanıklı gövdesi, değiştirilebilir kapakları ve dahili sıcaklık ölçme özelliği vardı.
4- 6600 ilk symbianlı nokia bir telefonun kişiselleştirilebileceğini öğretti bize temaları menüsü klasörleri ile.bluetooth dahili kamera, kızılötesi alıcı-verici, ve daha nice özellik. (tv kumandası olarak bile kullandık mereti)
5- n95 iki yöne kaydırılabilen kapak, n-gage oyunları, 5 mp carl zeiss optikli kamera(hala pek çok üst seviye telefon o kalitede fotoğraf ve video çekemiyor)
6- N8 için söze gerek yok zaten
vay be ne nostalji oldu be :ağlarım:
sözün özü nokianın bazı modelleri vardır ki ruhu olan modellerdir benim için. eminim nokia bundan sonra da böyle modeller çıkaracaktır. bilgi hatası varsa affola.

• Beğen
Tepkiler: emreipekci, pRime. ve Navy Blue

forbidden5

forbidden5

Üye
Nokia candır 2012 de androidcilerin elinde nokia görmeye başlarız şahsi görüşüm nokia ya tek rakip apple olabilir oda iyidir rekabet iyidir :) samsung androidi bıraksın kaç kişi samsung alır ?? Yazılım devi microsoft ve iletişim devi nokia piyasaya çok sağlam gelicekler wp7 ortaklığını google dan araştırın ne demek isted.iğimi anlıcaksınız

PriZm

PriZm

Üye
samsung zaten androidi birakirsa kendi yaptigi isletim sistemi badaya gececek.oda wp7 den iyidir.

forbidden5

forbidden5

Üye
bada için wp7 den iyi diyorsan yorum yapmıyorum lütfen biraz araştır wp7 mango çalışma ekibi androidin şimdi yaşadığı sorunları biz beta da yaşıyorduk gibi söylemlerde bulundular sence microsoft boş konuşurmu ? bu konudaki bi çok makalede wp7 ios ve android için geliceğin işletim sistemleri olucağına dikkat cekiliyor her neyse şimdi konuşmak anlamsız wp7 çıkdığında tartışırız nokia şu an toparlanma sürecinde toparlanma süreci yakın zamanda yükselişede geçer bada filan tırt olur bu üçlü arasında

curse.

Üye
Söylediklerinden sadece dayanıklılık konusunda haklı olduğunu düşünüyorum gerisi bana biraz abartı gibi geldi. Fiyat/peformans konusunda bir hiçtir nokia. Dayanıklılık konusu içinde telefonu yere veya duvara vurmak için almadığımdan yine nokia eriyor gözümde. Rakip firmalar bişeyler icat edip yeni birşeyler ortaya koymaya çalışıyorlar ama nokia elindekilerle kalmayı tercih ediyor. Sonuç olarak nokia orta seviyeye hitap ediyor bile diyemiyorum çünkü aynı fiyata diğer markalar daha kalitelisini sunuyor. Bu benim görüşümdür sizlere saygım sonsuzdur.

shanol28

shanol28

Üye
net-muratt arkadaşı tebrik ediyorum olay budur arkadaş ayrıca konu kilit falan değil ne alaka burası nokia ile alakalı bi bölüm herkes kullandığı cihazın iyi ya da kötü yönünü söylemekte özgür sonuna kadar katılıyorum arkadaşa ***************
****************** bırakında insanlar kullandıkları cihazları birazcık övsünler

cardanadam

cardanadam

Üye
Söylediklerinden sadece dayanıklılık konusunda haklı olduğunu düşünüyorum gerisi bana biraz abartı gibi geldi. Fiyat/peformans konusunda bir hiçtir nokia. Dayanıklılık konusu içinde telefonu yere veya duvara vurmak için almadığımdan yine nokia eriyor gözümde. Rakip firmalar bişeyler icat edip yeni birşeyler ortaya koymaya çalışıyorlar ama nokia elindekilerle kalmayı tercih ediyor. Sonuç olarak nokia orta seviyeye hitap ediyor bile diyemiyorum çünkü aynı fiyata diğer markalar daha kalitelisini sunuyor. Bu benim görüşümdür sizlere saygım sonsuzdur.

bana n8 in bütün özelliklerini taşıyan ve aynı fiyata bir tane telefon söyle nokia yı bırakacam

serinaga

serinaga

Üye
Gerçek şu ki, anlatılanlar da bunu gösteriyo, Nokia çok sağlam tel. üretiyor. Yazılım konusunda ise bence geride kalıyor gibi görünse de bu kadar güncellemeyi başka hangi firma yapıyor ??? Telefonların maaşallahları var, kağnı gibi teller birkaç yazılım düzeltmesiyle uçak gibi oluyor. Symbian ne yapılırsa yapılsın temel kurallarını bozmuyor, buda istikrarı getiriyor. Şimdi sorarım size Nokia bazı modellerine android koysa idi nasıl olurdu ???

cardanadam

cardanadam

Üye
Gerçek şu ki, anlatılanlar da bunu gösteriyo, Nokia çok sağlam tel. üretiyor. Yazılım konusunda ise bence geride kalıyor gibi görünse de bu kadar güncellemeyi başka hangi firma yapıyor ??? Telefonların maaşallahları var, kağnı gibi teller birkaç yazılım düzeltmesiyle uçak gibi oluyor. Symbian ne yapılırsa yapılsın temel kurallarını bozmuyor, buda istikrarı getiriyor. Şimdi sorarım size Nokia bazı modellerine android koysa idi nasıl olurdu ???

nokia yı beyenmeyen androidciler nokia kullanmaya başlardı

sparrow59

sparrow59

Üye
cep telefonu piyasasında kalıplaşmış bi söz vardır '' nokia'dan şaşmayacaksın '' ben bunu bilirim bunu sölerim:good:

Lenneth

Üye
Nokia yazilim olarak cok geri kaldi..

ALpWaR24

ALpWaR24

Üye
Nokia yazilim olarak cok geri kaldi..

Symbian Androidden çok daha uyumlu ve performanslı çalışır uygulama dışınd androidden hiçbir eksiği yok ve symbian belle ile çağ atlamış bir işletim sistemi ve çok yakında qt ile diğer işletim sistemlerine fark atacak güce sahip olacak

Ayrıca o kazık yemişsiniz diyen arkadaş bi telefon sırf android diye alınmaz 1000 TL lik telefona sırf android diye 1500 TL istiyorlar buna değmez

• Beğen
Tepkiler: bkurtulus
Del Rey

Del Rey

Üye

Symbian Androidden çok daha uyumlu ve performanslı çalışır uygulama dışınd androidden hiçbir eksiği yok ve symbian belle ile çağ atlamış bir işletim sistemi ve çok yakında qt ile diğer işletim sistemlerine fark atacak güce sahip olacak

Ayrıca o kazık yemişsiniz diyen arkadaş bi telefon sırf android diye alınmaz 1000 TL lik telefona sırf android diye 1500 TL istiyorlar buna değmez

Katılıyorum. Android daha kendi uygulamalarını emülatör ile açıyor. O emülatör de olmasa uygulamaları da açamayacak :D Symbian ise Android uygulamalarını da açacak.

• Beğen
Tepkiler: bkurtulus
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt