Nokia'yı Seviyorum Çünkü?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
Nokia'yı Seviyorum Çünkü?

- Çünkü diğerleri birbirini taklit ederken o kendine özgü telefonlar üretiyor...

- Diğerleri üst donanımlara sahip telefonları peşpeşe çıkararak 1 yıl önceki müşterilerinin elindeki telefonu düşürürken o araya uçurum koymuyor...

- Ürettiği modelleri diğerlerine oranla daha sağlam ve daha dayanaklı yapıyor...

- Teknolojiyi uçarayım diye her ay saçma sapan modellerle yeni telefon üretmek yerine emin adımlarla yavaş yavaş ilerliyor...

- Her ne kadar bazen güncellemelerinde sorun çıkarsada piyasanın en iyi güncelleme desteği veren tek markası (örnek: 5800)

- Yeni ürünlerini diğerleri gibi sır gibi saklamayıp kullanıcılarla her alanda paylaşıyor hemde en iyi reklamlarla (blog, youtube vs)

- Bazen donanımları düşük tuttuğuna kızsakta o sistem için yeterli gördüğü donanımla telefonlarını daha uygun fiyatla müşteriye sunuyor...

- Diğerleri işletim sistemini iyi çalıştırmak için yüksek donanımı seçmek zorunda kalırken o daha az donanıma ihtiyaç duyan bir işletim sistemini kullanıyor (göreyim androidli telefonların 480 mhz işlemcilerdeki gücünü)

- Diğerleri her ne kadar üstün donanımlara ve özelliklere sahip telefonlar üretsede Nokiadaki o ruh hiçbirinde bulunmuyor...

- En geniş kapsamlı servis ağına sahip olmasıyla yine diğerlerinden daha fazla müşteriyi düşünüyor...

Aslında sayacak çok şey var Nokia için...
Tabiki eksi yönleride var ama ben nokiadaki o ruhu, o farklılığı hiçbir telefonda bulamıyorum...
Her ne kadar son yıllarda düşüşe geçsede, bazı sorunlar yaşatsada bize daha iyisi vermek için mücadele ettiğini kimse görmezden gelemez...
Şuan samsung, İphone, lg, sony gibi markalar birbiriyle deli gibi savaşırken
Her ay yeni bir model üretip kullanıcıyı düşünmeden fahiş fiyatlarla satarken nokia bu yarışa girmeyip gelecek için emin adımlarla yürümek istiyor...
Birgün bu savaşta bu markalar yenik düşecek niyemi çünkü kullanıcılar hep daha iyisini isteyecek onlarda belirli bir süre sonra bu isteğe cevap veremeyecekler...
İşte o zaman Nokia ortaya çıkıp farklı tasarım, yeni özellikler ve yeni teknolojileriyle piyasaya tekrar damgasını vuracak...

ve o gün bana göre çok yakın değerli Nokia fanları :)

Sizde Nokia'nın sevdiğiniz yönlerini paylaşabilirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: bkurtulus, a.emre, Bomb City ve 6 diğerleri

chakal58

chakal58

Üye
Hakikaten doğru, Nokia'daki tat başka yerde bulunmuyor...

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
mangdaşire

mangdaşire

Üye
- Her ne kadar bazen güncellemelerinde sorun çıkarsada piyasanın en iyi güncelleme desteği veren tek markası (örnek: 5800)
1. si konu tartışma çıkarmaya müsait bir konu.2.si 5800 a verdiği desteği gördük.tüm cihazlara yeni güncellemeler çıkarırken 5530,5800 ve n97 ye güncelleme çıkarmadı.

Burak

Üye
ben nokia'dan çok memnunum. bazıları bizi kazıkladıgını düşünüyor ama ben bir nokia aldım mı en az 1 sene kullanıyorum hiçbir sorunda çıkmıyor bugüne kadarda yasamadım hiç sorun.

gayet basarılı bir firma nokia. her ne kadar son zamanlarda düşüşe geçsede yeni telefon alcak olsam yine nokia alırım.

android falan neymiş ya. symbian sız yapamam ben.

her ne kadar yavas olsada .... :)

kartal3x

kartal3x

Üye

- Çünkü diğerleri birbirini taklit ederken o kendine özgü telefonlar üretiyor...

- Diğerleri üst donanımlara sahip telefonları peşpeşe çıkararak 1 yıl önceki müşterilerinin elindeki telefonu düşürürken o araya uçurum koymuyor...

- Ürettiği modelleri diğerlerine oranla daha sağlam ve daha dayanaklı yapıyor...

- Teknolojiyi uçarayım diye her ay saçma sapan modellerle yeni telefon üretmek yerine emin adımlarla yavaş yavaş ilerliyor...

- Yeni ürünlerini diğerleri gibi sır gibi saklamayıp kullanıcılarla her alanda paylaşıyor hemde en iyi reklamlarla (blog, youtube vs)

- Bazen donanımları düşük tuttuğuna kızsakta o sistem için yeterli gördüğü donanımla telefonlarını daha uygun fiyatla müşteriye sunuyor...

- Diğerleri işletim sistemini iyi çalıştırmak için yüksek donanımı seçmek zorunda kalırken o daha az donanıma ihtiyaç duyan bir işletim sistemini kullanıyor (göreyim androidli telefonların 480 mhz işlemcilerdeki gücünü)

- Diğerleri her ne kadar üstün donanımlara ve özelliklere sahip telefonlar üretsede Nokiadaki o ruh hiçbirinde bulunmuyor...

- En geniş kapsamlı servis ağına sahip olmasıyla yine diğerlerinden daha fazla müşteriyi düşünüyor...

Aslında sayacak çok şey var Nokia için...
Tabiki eksi yönleride var ama ben nokiadaki o ruhu, o farklılığı hiçbir telefonda bulamıyorum...
Her ne kadar son yıllarda düşüşe geçsede, bazı sorunlar yaşatsada bize daha iyisi vermek için mücadele ettiğini kimse görmezden gelemez...
Şuan samsung, İphone, lg, sony gibi markalar birbiriyle deli gibi savaşırken
Her ay yeni bir model üretip kullanıcıyı düşünmeden fahiş fiyatlarla satarken nokia bu yarışa girmeyip gelecek için emin adımlarla yürümek istiyor...
Birgün bu savaşta bu markalar yenik düşecek niyemi çünkü kullanıcılar hep daha iyisini isteyecek onlarda belirli bir süre sonra bu isteğe cevap veremeyecekler...
İşte o zaman Nokia ortaya çıkıp farklı tasarım, yeni özellikler ve yeni teknolojileriyle piyasaya tekrar damgasını vuracak...

ve o gün bana göre çok yakın değerli Nokia fanları :)

Sizde Nokia'nın sevdiğiniz yönlerini paylaşabilirsiniz...

fazla söze gerek yok :alkis

• Beğen
Tepkiler: Bomb City, sulo_71 ve Burak

Lenneth

Üye
3-4 sene önce olsa severdim artık kusura bakmayın ama bu kadar şeyden sonra Nokia'yı sevemiyorum.

EFG_07

EFG_07

Üye
nokia nın telefonlarındaki malzeme kalitesi gerçektende çok iyi ama yazılım konusuna gelirsek her ne kadar iphone ve blackberry gibi kendi yazılımını kendi üretiyorsa da , symbianı geliştirmekte çok yavaş kalıyor umarım belle ihtiyaçları karşılayabilecek bir güçte olur ayrıca yazının bir bölümünde 5800 a örnek verilmiş yazılım destek konusunda ben yazının bu bölümüne asla katılmıyorum çünkü 5800 ve n97 modellerine güncelleme çıkartacağız dedikleri halde çıkarmadılar ve 5800 , n97 kullanıcıları uzun süre güncelleme çıkacak diye beklerken birden çıkartmayacaklarını söylediler ve şu bir gerçekki bu modelleri kullanan kullanıcıları nokia dan bir anda soğutmuş oldular nokia telefonlarında özellik ve malzeme kalitesi bakımından iyi olsa da yazılım ve müşteri memnuniyeti konusunda tarih öncesi olarak kalıyor

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Hakikaten doğru, Nokia'daki tat başka yerde bulunmuyor...

Aynen...

Başlığı açan arkadaş pek çok olumlu yön saymış, ancak bir onun kadar (belki daha fazla) olumsuz yön sayılabilir.

Yine de Nokia'yı tercih etmemizin tek sebebi: "Nokia'daki tat hiçbirinde yok..."

Nokia'ya alışan insana, diğerleri çok yabancı geliyor...

_K@YIP_

_K@YIP_

Üye
Samsung gibi android kullanımıyor kendi işletim sistemi yeter

• Beğen
Tepkiler: FastBreaker ve -omer-
Del Rey

Del Rey

Üye
Nokia'yı seviyorum çünkü:

Son çıkarttığı telefonlarındaki (N8, N9) asil görünüş hiçbir telefonda yok.

Symbian Belle arayüzü ile gönlümü ele geçirdi bile.

12 Megapiksel kameraya söylenecek laf yok.

Apple'ın açtığı davayı kazandı.

Orijial Coverflow destekleyen 2 işletim sisteminden birinin sahibi, ve en iyi CoverFlow onda.

Bana Symbian Türkiye'yi açma nedenimi verdi.

İlk akıllı telefonum oldu :)

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve FastBreaker
TheMadness

TheMadness

Üye
Nokia'yı seviyorum çünkü:

Son çıkarttığı telefonlarındaki (N8, N9) asil görünüş hiçbir telefonda yok.

Symbian Belle arayüzü ile gönlümü ele geçirdi bile.

12 Megapiksel kameraya söylenecek laf yok.

Apple'ın açtığı davayı kazandı.

Orijial Coverflow destekleyen 2 işletim sisteminden birinin sahibi, ve en iyi CoverFlow onda.

Bana Symbian Türkiye'yi açma nedenimi verdi.

İlk akıllı telefonum oldu :)

Aynen :oke:

ALpWaR24

ALpWaR24

Üye
öncelikle 5800 için v10 dan v52 ye kadar (nerden nereye) güncelleme çıktı siz hala yeni güncelleme istiyorsunuz v52 nin yeniden güncellenmeye ihtiyacı yok sorunsuz gayet iyi bir yazılım Nokia güncellemeleri oldukça yeterli

Symbian'a kötü işletim sistemi diyorsunuz androidler uçuyo sanki tek iyi yanı çok uygulaması olmasıysa bu bir + sayılmaz aradığımı buluyorum bana yeter.

Nokianın koyduğu 680mhz ile 1ghz diğer telefonlardaki işlemci karşılaştırılınca aynı performansı sergiliyor. Donanımı o kadar kötü değil.

Benim açımdan nokianın ekranları oldukça iyi samsung galaxy s 2 4.3 inç ekran tek elle mümkün değil kullanamassın 3.5 inç 3.2 inç vb ekranlar ise yeteri kadar büyük ve ele tam oturuyor.

Nokia ve symbian kullanım kolaylığı ve kişiselleştirme bakımından gördüğüm en iyisi.

Nokia Iphone gibi harika bir telefon yapıp en basit bir radyoyu koymamazlık gibi birşey yapmıyor.

Nokia fiyat olarak uçuk şeyler istemiyor (son zamanlarda iyi performans uygun fiyat)

Şuanki en son nokia 700 701 gibi telefonlarda 1ghz işlemci 512 mb ram en son symbian sürümü olan symbian belle ile gerçekten mükemmel şekilde geliyor n8 ile (680 mhz 256mb ram) aynı performansta olup sadece göz boyamak için özellik koyan ( 1ghz işlemci vs) diğer markalara karşı şuanda oldukça iyi bir rekabete girebilir ayrıca bu telefonlar 1000TL civarı olacak 1500 2000 TL gibi uçuk değil

Ve nokianın yapabilecekleri sınırlı değil 2012 için birçok telefon hazırlamakta artık nokia eski yerini alıp rakiplerini geride bırakacak ( 2012 - 2013 yıllarında )

TAMAMEN BENİM GÖRÜŞÜM YOK ÖYLE OLURMU SAÇMALAMA GİBİ YORUMLAR YAPMAZSANIZ SEVİNİRİM FAKAT ELBETTE GÖRÜŞLERİNİZİ DÜZGÜN BİR USLUPLA SÖYLEYEBİLİRSİNİZ.

----------Eklendi @ 20:10:18 ---------- Yazıldı @ 20:08:35 ----------

Ha bide ayrıca QT ile nokia harikalar yaratabilir bunu da unutmamak gerek 2012 nin en iyi silahlarından biri QT olacak

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
TheMadness

TheMadness

Üye

Ha bide ayrıca QT ile nokia harikalar yaratabilir bunu da unutmamak gerek 2012 nin en iyi silahlarından biri QT olacak
QT ile tüm OS'lardaki uygulamalar Symbian'a port edilecek ve Symbian liderliği kapacak :oke:

Dampierre

Dampierre

Üye
N8 hariç bende çok sevmiyorum nokia'yı. Bazen adam gibi oyun bulamadığım zaman android'li cihazım olsaydı diyorum ama 5 sn sonra sözümü geri alıyorum :D Böyle kamerayı android bir telefona koysunlar o zaman bırakırım n8 i sevmeyi :D

TheMadness

TheMadness

Üye
N8 hariç bende çok sevmiyorum nokia'yı. Bazen adam gibi oyun bulamadığım zaman android'li cihazım olsaydı diyorum ama 5 sn sonra sözümü geri alıyorum :D Böyle kamerayı android bir telefona koysunlar o zaman bırakırım n8 i sevmeyi :D
Aynen ;)

PriZm

PriZm

Üye
dampierre:galaxy s 3'ü bekle:D

chakal58

chakal58

Üye
Aynen...Başlığı açan arkadaş pek çok olumlu yön saymış, ancak bir onun kadar (belki daha fazla) olumsuz yön sayılabilir.Yine de Nokia'yı tercih etmemizin tek sebebi: "Nokia'daki tat hiçbirinde yok..."Nokia'ya alışan insana, diğerleri çok yabancı geliyor...
Teşekkür ederim. :)

Kingmortall

Kingmortall

Üye
kullanımı kolay öbürleri gibi karışık değil 1 2 nokia çok tutuluyor arkadaşlar burada tartışıyor ama en çok satan modeller nokiada kardeşlerim unutmayın benim çalıştıgım yerde 6 7 kişide c6 01 var adamlara huaweiyi soruyorum one be diyolar :ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt