Nokia'nın son başarılarının perde arkası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nokia'nın son başarılarının perde arkası
Nokia uzun zamandan bu yana sürekli zarar açıklıyordu. Yakın geçmişte işten çıkarmalar ve fabrika kapatmalarla gündeme sıkça gelen şirket için son zamanlarda iddialar kapanacak, satılacak gibi yüksek boyutlara ulaşmıştı.

Herkes bu konuları tartışırken Nokia deyim yerindeyse son dakika golü attı, Lumia serisi cihazlar ile eski günlerine dönmesede şirket bunun adına ilk adımı attı. Windows Phone 8 işletim sistemini kullanan cihazlar hem Android, iOS kullanan akıllı telefonlarla, hemde Windows Phone 8 işetim sistemini kullanan cihazlarla yarıştı ve seri yaklaşık 4 milyonluk satış rakamına ulaştı. Önemli sayılabilecek bu rakam uzun zamandır bekleyen Nokia kullanıcılarını hayli sevindirdi.

Ancak bu başarının başka bir kahramanı daha var. Asha seriside bu başarıda büyük pay sahibi. Asha serisi yaklaşık 10 milyon satış rakamına ulaştı. Kar oranı düşük olsada alt segmente hakim olabilecek markalardan birisi olan Nokia bu yöndende önemli bir başarıya imza attı. S40 işletim sistemini kullanan cihazlar hem kendi adına, hemde hala bir çok kullanıcısı olan Series 40 adına 'Ben buradayım' mesajı verdi.

Bakalım alt segment savaşlarına yeni markalar dahil olacak mı?

Mobilator-Maxicep.com

asigsasi

asigsasi

Üye
nokia nin s40 telefonları hep dokunmatik arada bi de tuşlu fakat yarı dokunmatik te olmayan sadece tuşlu telefon çıkartması lazım

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
nokia nin s40 telefonları hep dokunmatik arada bi de tuşlu fakat yarı dokunmatik te olmayan sadece tuşlu telefon çıkartması lazım

tam hatirlamiyorum ama gecenlerde asha205 veya 206 duyurulmuştu sanirim ondan bahsediyorsun.

SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
nokia alt segmentin tartışılmasız lideri bence... umarım wp ile de lider olur yine

asigsasi

asigsasi

Üye

tam hatirlamiyorum ama gecenlerde asha205 veya 206 duyurulmuştu sanirim ondan bahsediyorsun.

evet onlar 206 tuş takımı dokunmatik değil orta yaş üzerindeki insanlar genelde tuş takımı olan telefonlara yöneliyor ve birkaç model daha çıkarması lazım m

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

evet onlar 206 tuş takımı dokunmatik değil orta yaş üzerindeki insanlar genelde tuş takımı olan telefonlara yöneliyor ve birkaç model daha çıkarması lazım m

ben nokia developerdan takip ediyorum biraz. S40 serisine baya bir cslişiyor nokia. Önümüzdeki dönemde daha cok alternatifler olucak. S40 yazilimi uzerinde de guzel calişmalar var.

gkcll

gkcll

Üye
hem dokunmatik hem klavye ikisi bir arada telefonlarda da var

asigsasi

asigsasi

Üye
onlar çabuk bozuluyor

HL_Rockk

HL_Rockk

Üye
c3-01 ve bitane daha var :) hatırlayamadım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt