Nokianın dünyayı araştıran çalışması

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
king512

king512

Üye
    Konu Sahibi
Nokianın dünyayı araştıran çalışması
Nokia’nın dünyayı araştıran çalışması
İnsanların ilginç yönleri ile ilgili güzel bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırmada insanların yanlarında neler taşıdığı, bunları neden taşıdıkları ve nerelerinde taşıdıkları araştırıldı. Araştırmanın hedefi cep telefonları. Farklı ülkelerdeki ve farklı kültürlere sahip olan insanların, telefonarının nasıl olduğunu ve insanların telefonlarını nerelerde taşıdıklarına bakıldı. Bu amaçla Asya, Avrupa, Amerika ve Afrika’da gözlemler yapıldı. İnsanların en çok taşıdıkları üç şey: Para, anahtar ve cep telefonu.

Kadınların çoğu telefonu duymuyor
Milan’da (İtalya) kadınların %80’i cep telefonlarını çantalarında taşıyor. Los Angeles’da (Amerika) ise kadınların sadece %30‘u cep telefonlarını çantalarında taşıtyor. Cep telefonlarını çantalarında taşıyan kadınların %50’si genellikle, telefonlarına gelen aramaları duymuyor, mesajları ancak telefonlarına baktıklarında görüyorlar.

Gelişmekte olan ülkeler çift SIM kart kullanıyor
Gelişmekte olan ülkelerde yaşayan cep telefonu kullanıcılarının büyük bir kısmı operatörler arası ücretlendirmelerin fazla olması ve eknonik durumlarından dolayı iki veya daha fazla SIM kart kullanıyor. Birden fazla SIM kart kullanan insanların çoğuda çift SIM kart çalıştırabilen telefonları tercih ediyorlar. Çin’de yaşayan kadınlar genellikle kapaklı telefon modellerini tercih ediyorlar. Çin’de ekonomik durumu iyi olmayanlar veya orta düzeydeki insanlar, telefonlarını seyyarlardan veya küçük satış mağazalarından alıyorlar.


  • Birden fazla cep telefonu kullananların oranları:
    Akra (Gana) %30, Rio (Brezilya) %28, Mumbai (Hindistan) %16 ve Chongqing (Çin) %9.
Telefonu göstererek taşıyanlar çaldırıyor
Cep telefonlarını kendilerini rahatsız etmemesi için belinde veya dışarıdan görünecek şekilde cebinde taşıyanların çoğunun telefonları ya hasar görüyor ya kayboluyor ya da çalınıyor. Cep telefonlarını kaybedenlerin veya çaldıranların oranları ise şöyle: Akra %38, Kampala (Uganda) %36, Rio %30, Chongqing %24 ve Tahran (İran) %22.


  • Cep telefonunu korumak için telefon kılıfı kullanım oranları:
    Tokyo (Japonya) %3, Pekin (Çin) %8, Los Angeles %8, Seul (Güney Kore) %18 ve Kampala %32.
Çantada taşıyanlar sesi duymuyor
Araştırma yapılan yerlerdeki kadınların %56’sı cep telefonlarını çantalarında, erkeklerin ise %55’i ceplerinde taşıdığını belirtmiş. Cep telefonu kılıfı kullananların %30’u ve telefonlarını çantada taşıyanların %50’si çoğu zaman çağrıları ve mesajları duymadıkları için cevaplamayı kaçırıyorlar. Kadınların cep telefonunu elde taşıma oranları ise şöyle: Yeni Delhi (Hindistan) %31, Mumbai %22, Haydarabat %21, Los Angeles %9 ve Tokyo %2.


  • Cep telefonlarını çantalarında taşıyan erkeklerin oranı ise:
    Tokyo %20, Milan %14, Pekin %10, Tahran %2 ve Mumbai %2. Bu oran kadınlar da ise şöyle: Milan %80, Tokyo %70, Pekin %63, Akra %44 ve Los Angeles %30.

Kemerde taşıma oranı Tokyo’da sıfır
Tokyo’da insanların cep telefonlarını, kemere takılan kılıfta taşıma oranı %0. Bu oran Milan’da %4, Los Angeles’da %10, Pekin’de %19, Ji-lin City’de (Çin) %38 ve Chongqing’de %65. Erkeklerin cep telefonlarını gömlek cebinde taşıma oranları ise Haydarabat‘da (Hindistan) %45, Mumbai’de %31, Tahran’da %11, Pekin’de %6, Los Angeles’da %6.


  • Cep telefonlarını taşıma kayışı ile kullananların oranları ise:
    Kampala %4, Los Angeles %9, Rio %12, Mumbai %13, Haydarabat %17, Chongqing %27, Tahran %33, Pekin %47, Ji-lin City %49, Tokyo %68 ve Soul %71.
Türkiye araştırmada bulunmuyor
Araştırmada Türkiye kullanıcıları yer almıyor. Ama bizde de kullanım değişkenlerinin dünya ile benzer oranlarda olduğu söylenebilir. Erkeklerin çoğu cep telefonlarını ceplerinde taşıyor ve kemere takılan kılıf kullanılıyor. En kötüsü kadınların telefonlarını çantalarında taşıdıkları için aramaları ve mesajları duymamaları. Bu Türkiye'de de çok sık yaşanan bir durum
 


keremerson

keremerson

Üye
İnsanların en çok taşıdıkları üç şey: Para, anahtar ve cep telefonu.
Valla benimde :):)
Evden çıkmadan önce sürekli kontrol eder, kendime sorarım..
Anahtar ?
Telefon ?
Cüzdan ?
:)
Tamamsa çıkabilirim :)
 
mavis45

mavis45

Üye
demek ki gelişmekte olan bir ülkeyiz :) ama bizi yazmamışlar:(
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Paylaşım için teşekkürler :)
 

Calaissien

Üye
ilginç bir araştırma teşekkürler Nokia teşekkürler king512
 
nurikaratas

nurikaratas

Üye
evden çıkarken kontrıol ederim telefon varsa gerisine gerek yok...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt