Nokia'dan iPhone'a şaşırtan övgü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nokia'dan iPhone'a şaşırtan övgü
Nokia'nın en tepesinden gelen bu Iphone açıklaması, sert ve alaycı açıklamalara hiç benzemiyor!

Nokia CEO'su Stephen Elop, Iphone 4S'in çıktığı şu günlerde, cep telefonu piyasasını, özellikle de Iphone ve Android'li cihazları değerlendirdi. Bir teknoloji fuarında Reuters'e açıklama yapan Elop, 2007 yılını işaret etti.

Bildiğiniz üzere 2007, ilk Iphone'un çıkış tarihi. O zaman ile ilgili olarak Elop şunu söylüyor: "2007'de cep telefonu piyasasında olağanüstü bir şey oldu. Bir telefon çıktı ve piyasayı yeni bir seviyeye taşıdı. Hem yeni hem de farklı bir seviyeye... Ardından da tüm dengeleri altüst edip, değerlendirmeleri kendi üzerinden yaptırmayı başardı".

Bu itiraf gibi değerlendirmenin ardından Nokia CEO'su Stephen Elop, neden Windows Mobile'ı seçtiklerini açıkladı: "Sektörde 1 ya da 2'den daha fazla sayıda rakip, işletim sistemi olmalı. Piyasada alternatif olmalı ki rekabet ve kalite artsın".

Bu bilgileri paylaştıktan sonra ilk Windows Mobile'lı Nokia telefonların sene sonuna doğru, bu çeyrek içinde tanıtılmasının beklendiğini belirtelim. Ayrıca yeni üç ürün hakkında da bilgiler dolaşıyor: Nokia Searay, Nokia Sabre ve Nokia Ace. Tanıtımların Ekim ayı içerisinde Nokia Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda yapılmasını bekliyoruz.

mstf_l

mstf_l

Üye
isletim sistemi yanlıs yazılmis herhalde windows phone olacak
insallah guzel ve destegin hemen cekilmeyecegi bir isldtim sistemi olur zannımca da oyle olcak

Ocean258

Ocean258

Üye
Symbianla devam edersek batacaktık dıyememıste lafı rekabet olsuna getirmiş :)) Bızde yedık tabı.. Dua etsınlerde Wındows Phone tutsun yoksa işleri zor gercekten..

SilentOne

SilentOne

Üye
aslında symbiana gereken desteqi vermedik dese daha iyi

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Ben zorunlu Nokia kullanıcısı olarak iphone'u sevdim :) Bu da kullanıcının itirafı.

Şimdi bahsedeceğimden biraz teknoloji takip edenler ne demek istediğimi anlayacaklardır. Ben Nokia'yı ucuz telefon üretmesiyle ayakta kaldığını savunanlardanım. Bunun Ati (yeni adıyla AMD) ile Nvidia arasındaki rekabete benzetebilirim. Nvidia herzaman pahalı ama kaliteli ekran kartları üretiyor. Alan pişman olmuyor. Ama biraz ucuza kaçanlar mecburen Ati ekran kartı almak zorunda kalıyor.

2 sene önce hepsiburada üzerinden 20 den fazla telefonu kendi ihtiyacıma göre karşılaştırıp eninde sonunda Nokia 5230'u ucuz olduğu için aldığımı hatırlıyorum.

Ancak şuan pişman değilim. Nedeni yine fiyatı. 300 TL ye almıştım. Ama yinede keşke biraz birikmiş param olsaydı da iphone 3g alsaydım diyorum.

Sonuç olarak beni özgür bir seçimle başbaşa bıraksalar kesinlikle iphone 4g S alırdım.

nalcam22

nalcam22

Üye
eee bükemediğin eli öpeceksin

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
hahaha çok komik bu Nokia'dakiler ya :D Symbian nanay olunca şirketin başındaki adam Windows Mobile'ı seçti çünkü Nokia nın başındaki kişinin Microsoft'ta hatrı geçer bir hissesi mevcut bundan dolayı windows phone'yi seçti. Bir yandan da apple'ı övüyor ki android'den milleti oraya kaçırmak istiyo sonra da androidle kapışıyoruz diyecekler :D hahaha :D Nokia batıyon batıyon...

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
hahaha çok komik bu Nokia'dakiler ya :D Symbian nanay olunca şirketin başındaki adam Windows Mobile'ı seçti çünkü Nokia nın başındaki kişinin Microsoft'ta hatrı geçer bir hissesi mevcut bundan dolayı windows phone'yi seçti. Bir yandan da apple'ı övüyor ki android'den milleti oraya kaçırmak istiyo sonra da androidle kapışıyoruz diyecekler :D hahaha :D Nokia batıyon batıyon...
neden herkez negatif düşünüyor??

Uruloki

Uruloki

Üye
nokia negatif yönde mi gidiyor dostum apple 2000li yıllarda batıyordu

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
nokia negatif yönde mi gidiyor dostum apple 2000li yıllarda batıyordu

Evet 2001 yılında böyle bir sorunu vardı Apple'ın ama Apple kurtuldu herkes bu kadar şanslı olmuyor ve Appla yöneticisi kendi çıkarlarını düşünmedim. Nokia nın yöneticisi microsoft ta sadece büyük hisseleri olduğu için Windows mobile 'yi seçti. Eğer bir şirketin yöneticisi şirketten önce kendini düşünüyorsa o şirket yakında gider...

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Sıkı bir nokia cı olarak iyiki apple var diyorum,hatta iyiki samsung var diyorum.yaşasın rekabet.

Uruloki

Uruloki

Üye
ya öyle diyorsun da adamların satış rakamları ne bunları biliyormusun neymiş symbian bitiyor nokia batıyor ya geçen bir site nokia 3500 çalışanını işten çıkartıyor diye başlık atmış ama olay öyle değil accenture ye geçiriyor çalışanlarını bence kaynaklarını değiş

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Bende bunca zaman nokia kullandım hep nokia dan vazgeçmeyenlerdendim taa ki en son N70 kullandım ve süper bir telefondu. Hiç sorun yaşatmadı ama 5800 hayallerimi yıktı ve 5800 gibi çıkan çoğu telefonunda sorunlar çıkıyor ve bende nokia dan tamamen soğudum. Samsung apple ile kapışıyor ama nedense samsung a da pek ısınamadım. Şuan BB kullanıyorum gayet memnunum. Uzun süreden beri kullandığım en kullanışlı telefon.

Lenneth

Üye
Önce iPhone çıktı, sonra Android..

Sonra Nokia batışa geçti, bakalım Nokia WP7 atağı ile napacak :)

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Valla bazıları nokia ya toz konduramıyor ama bazı gerçekleri görmeleri lazım. Apple eski durumuyla Nokia nın şimdiki durumu kıyaslanamaz. Çünkü apple başına gelen yönetici batar durumdan kurtardı şirketi kapatabilirlerdi. Ama nokia nın başındaki adam nokia'yı değil kendini düşünüyor adam. Bütün şirketler androide yüklenirken nokia başkanı microsofttaki hisseleri yüzünden windows mobile 'yi seçiyorsa o şirketin sonu iyi değildir. Ve nokia halen naptığını bilmiyor bir symbianı bıraktım diyor sonra abzürt güncelleme çıkarıyor sonra eski telefonlarda symbiana devam etçem diyo sonra belle diyo meego diyo sonra windows mobile diyo ?? Bu nedir arkadaş. Telefon şirketleri ya global çapta büyümüş bir işletim sistemini kullanır yada kendisi yazılımını üretir. Nokia telefon üretmekten çok yazılım üreticisi olmuş. Bu kadar işletim sistemi mi olur ? Daha symbian le baş edemezken hangi birine destek vericen ? 5800 cılar 1 yıldır v60 bekliyorlardı ahanda geldi güncellemeyi kuranlar fw ler boşa gitti birşey yokmuş diyip tekrar fw kurmaya çalışıcaz diye yakınıyor. Nokia'nın gidişi gidiş değil belli bir hedefte kararlı gitmiyorlar bu yüzden başarıda gelmiyor. Symbian olmadı belle belle tutmadı meego oda olmazsa microsoft var şeklinde yürümez bu işler.

coacoa

Üye
nokia kendi bile şaşırıyodur hala nokia kullananlar var diye (omg) :p adamlar tezgah arkası kapanıcakları günü bekliyolar hic duyulmamıs markalar bile nokia denilen markayı geçti :D

mangdaşire

mangdaşire

Üye
galaxy ace?
işleri zor gerçekten.nokianın güzel yanı sağlam cihazlar üretmesi.nokia cihazlarda da boot kilidi olmasa,android yüklü olsa ve donanımları bu kadar düşük olmasa batmazlardı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt