AkreP_Kral güzel anlatmış eline sağlık ben faydasını gördüğüm bişeyler eklemek istiyorum.
babaerdem70@hotmail.com ve varer23'ten alıntıdır.
Merhaba arkadaşlar biliyorum forumlarda basit olarak üzerinden geçip şöyle yapın böle yapın diye kolayca geçiştirilmiş, ama ben sizlere özelliklede 5310 kullanıcıları ve diğer Nokia kullanıcılarının menülerini nasıl Türkçe yapacaklarını detaylı olarak anlatacağım. Öncelikle telinizin muhakkak yedeğini alınız (bu işlemi ya telinizin içindeki menüden yararlanarak yada
Nokia.com.tr adresinden Nokia Pc Suite indirip Pc ye yükleyerek yapabilirsiniz.) Birde unutmadan teliniz muhakkak suretle şarzı fll dolu ya da şarz cihazınıza bağlayınız.
Şimdi;
Nemesis Service Suite
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
veya
adresine girerek orda verilen nemesis programını pc indirip kuruyorsunuz. Kurma işleminden sonra telefonunuzu pc ye bağlayın ve nemesis programını çalıştırın. Çalıştırdıktan sonra sağ üst köşede bulunan
scan (mercek)tuşuna basıyoruz sonra da
phone info tıklıyoruz. Ardından orta da bulunan scan tuşuna basıyoruz- zaten göreceksiniz hemen aşağıya telin ID nosu ve yüklü olan versiyon bilgilerini verecektir.(biraz bekliyoruzki prodact code ---- görünsün) Sağ tarafta bulunan
prodact code olan yere almış olduğunuz telinize uygun olan kodu (6300 için:
05376255310 olanlar için
0546966)giriyor ve yanında bulunan enable kutucuğunu işaretliyoruz ve write tuşunu tıklıyoruz.Read ile kontrol ediyoruz.Şimdi bu programı kapatabilirsiniz.
Şimdi yapmanız gereken telinizi yeniden güncellemektir. Bu neden gerekli diye soranlar için: telinize yeniden uygun olan Türkçe kodunu girdiniz ve şimdi bu yeniden güncelleme yaparak yeni düzene gelmesini sağlıyoruz.
Nokia Software Updater
Şimdi arkadaşlar buraya kadar her şey normal bi şekilde olanlar için; birde nemesis programını kurup ta sürekli
EROR hatası verip teline Türkçe kodunu yazamayanlar için yardımcı olalımJ
Öncelikle pc suitinizin telinizi tanıdığına emin olun ve pc suitinizi ile nemesis progamını kapatın. Masaüstünde bulunan (bilgisayarım sağ tıklıyorsunuz; donanım/aygıt yöneticisi) burada bağlı noktalarına geliyoruz. Göreceğiniz gibi telinizin bağlı olduğu bir bağlantı noktası mevcuttur. Teliniz hangi bağlantı noktasında ise orayı sağ tıklıyoruz ve güncelleştir ve ya çalıştır diyoruz. İşlem bittikten sonra nemesis programını yeniden açıp yukarıda yaptığım işlemi baştan başlarsanız göreceksiniz ki artık EROR hatasını vermeyecektir. Ve bundan sonraki işlemler sırasıyla takip ediniz.
Bir hatırlatmada bulunayım, güncelleme işlemini yaparken hafıza kartınızı çıkarmanıza gerek yok…
İnşallah işinizi görmüştür