• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Nokia X9: O Bir Konsept Görüntüsü mü? ( Özellikleri / Fiyatı / Çıkış Tarihi / Resimleri )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nokia X9: O Bir Konsept Görüntüsü mü? ( Özellikleri / Fiyatı / Çıkış Tarihi / Resimleri )
Nokia’nın bu yıl içerisinde kullanıma sunduğu X serisinin, X9 isimli yeni modelinin konsept formdaki ilk görüntüleri yayımlandı. Sosyal ağ sitelerine sunduğu özel tuş desteğiyle birlikte birçok kullanıcının dikkatini üzerine çekmesini beklediğimiz cihazın, Nokia’nın yeni nesil işletim sistemi olan Symbian^4 işletim sistemini kullanması bekleniyor. İşte cihaz ile ilgili bilinen diğer özellikler;

• 12 Megapiksel kamera ( Flaş destekli),
• HD video çekimi,
• HDMI yuvası,
• Özel Facebook ve Twitter tuşları,
• Hemen hemen 4.4 inç genişliğinde AMOLED yapılı dokunmatik ekran,
• Wi-Fi, HSPDA ve 3G bağlantı desteği,
• GPS algılayıcısı,
• Symbian^4 işletim sistemi,

( Nokia X9 İle İlgili Görüntü )

Oldukça şık bir tasarıma sahip olan cihaz ile ilgili görüntüler Nokia tarafından henüz doğrulanmadı. Ama Nokia’dan sızdırıldığı iddia edilen görüntülerin, konsept bir tasarım olabileceği de söz konusu.

Ekli dosyalar

Aziz™

Üye
görünüş olarak i-phone ile benzerliği var

lazo611

lazo611

Üye
Yeteeerrrr!!! Delirecem arkadaş bukadar özelliğe amoled ekran nedir yaaaa :off: Yaa multitouch patentini alsın artık şu nokia vallahi bıktım nokiadan soğudum dokunmatiği yüzünden...

Aziz™

Üye
nokia işte:D

Godfather

Godfather

Üye
:D Sitede verilmişti resimler zaten :D

amon35

amon35

Üye
yanında taşıma çantasıda veriyorlarmı :D

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
IPhone'la kıyaslayanlara görüntüyü bırakıp içeriğine baksınlar derim...IPhone 3GP modunda bile çekim yapamıyor , bunun HD olduğundan sözedilmiş...Bence Nokia N95'ten sonra ilk defa alışılagelmişin dışına çıkıp adam-akıllı bir cihaz üretmeyi başardı...Görünüş olarak IPhone'u andırıyor ancak ben bunu IPhone'la kıyaslamam bile...Sanırım N95'i rafa kaldırmanın zamanı geldi...:)

cowboy09

Üye
bu telefon çıkarsa fiyat acayip olur ama iphone diye birşey kalmaz ortada bu telefondan sonra ortada iphone diye birşey kalmaz. kamera yok bişi yok. 12 abartı nokia bir anda o kadar çıkmaz ama 8 mp bile koysa canavar olur bu tel. 2500 tl den aşağı olmaz heralde

--------------- Ekleme ---------------

ayrıca 4.4 inç genişliğinde AMOLED yapılı dokunmatik ekran sanırım multitouch patentini alması zor olur çünkü patenet bildiğim kadarıyla apple de ve apple kolay paraya vermez onu. sen rakine işine yarayacak en iyi şeyi satarmıydın?

61semih

61semih

Üye
n97 fıyatı ve ozellıklerıne kıyasla 5000 olması lazım nokıa ve ıfone fıyatlarda uçmuş o parayla 5 ay geçınen var :)

izmirligenc

izmirligenc

Üye
guzel gozukuyor bu cihaz iki senedir adam akilli cihaz yoktu nokia da bakalim

wox

Üye
Bu telefon tamamiyle uzaktan yakından nokia ya hiç benzemiyor.hadi benzeyip benzememesini geçelim bunu yayınlıyanlar neye göre yayımlamışlar..biri bi resim çizip kafadan bi özellik sallıyor birileride buna kanıp yayınlıyorlar...

Artı symbian 4 işletim sistemi denilmiş..bir kere symbian 3 daha piyasaya çıkmamışken 4 nasıl çıkacak hayret doğrusu...

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
patentle alakası yok amoled ekranlarında multi touch destegi oluyor arkadaşlar samsungda amoled ekranlı multi touch çıkarcak bu bilgiler kesinlik arz etmiyor oyuzden hemen polemik yaratmayın.
kamerası ve hdmı çıkışının olması çok çok güzel.Çıksın da alalım ya hdmı lı telefon iyi olacak lcd de

lazo611

lazo611

Üye
Yok hocam... HTC LG'de kullanıyor multi touch'ı bi nokia kullanmıyor... :off:

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Yok hocam... HTC LG'de kullanıyor multi touch'ı bi nokia kullanmıyor... :off:
hepsi bir ticari oyun arkadaşım nokia akıllı şirket.
Bak naptılar avrupada 5800 ve n97ler satışları durunca hemen gelişmemiş ülkelere gönderdiler.Amaç eleirndeki stokları bitirmek.
Sonra naptı elinde okadar çok tft dokunmatik lcd ekran(5800in ki gibi) kalktı onu bitirmek için X6 32gb ve x6 16gb çıkardır.Elindeki stoklar azalıncada N900 gibi daha hassa ekranları stokladırlar.Şimdide gelecek için multi touchlı yani kapasitif ekranlı ekranlar ürüetiyorlar.
Yani bunların hepsi bir ticari pazar stratejisi.
Sizce Nokia N900 niye trye getirmedi... 5800 ve N97 satmaz diye...

lazo611

lazo611

Üye
hepsi bir ticari oyun arkadaşım nokia akıllı şirket.
Bak naptılar avrupada 5800 ve n97ler satışları durunca hemen gelişmemiş ülkelere gönderdiler.Amaç eleirndeki stokları bitirmek.
Sonra naptı elinde okadar çok tft dokunmatik lcd ekran(5800in ki gibi) kalktı onu bitirmek için X6 32gb ve x6 16gb çıkardır.Elindeki stoklar azalıncada N900 gibi daha hassa ekranları stokladırlar.Şimdide gelecek için multi touchlı yani kapasitif ekranlı ekranlar ürüetiyorlar.
Yani bunların hepsi bir ticari pazar stratejisi.
Sizce Nokia N900 niye trye getirmedi... 5800 ve N97 satmaz diye...

Haklı olabilirsin hocam... ama İphone kullanıcısı türkiyede çok arttı... HTC'yi biraz daha iyi keşfedebilirsek ki türkcell yardımcı olacak... işte o zaman nokianın türkiyedeki pazar alanı daralacak...

devvrim

Üye
nokia dokunmatik telefon ürettiğini sanıyor basmatik bunlar :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt