6303 nokia x3 e göre daha sağlam görünüyor. X3 ilerde kızak sorunu çıkarabilir. X3 ün tuş takımı biraz dandik. Üzerindeki metalimsi görüntü soyuluyor. X3 ün kamerası gündüz çekimlerinde iyi ancak gece çekimleri denen bişey zaten yok

6303'ünde otofokusu bence güzel bir artı ancak flaşı çift led olmasına rağmen dandik. Menü geçişleri iki telefondada benzer. X3 daha hızlı bir işlemci kullanmasına rağmen uzun süreli kullanımlarda ağırlaşıyor kapatıp açmak gerekiyor. Ses çıkışlarına gelince, kulaklığa gelen ses olarak iki telefon da güzel kaliteli bir ses veriyor. Ancak dışa verilen seste X3 ile 6303 kıyaslanamaz. Tüm bunların yanında X3 ün 6303 e göre daha ekranı daha canlı ve parlak. Ancak bakış mesafesi çok dar. Tam ekran video seyrederken renkler ölüyor, her açıdan rahat görünmüyor. Ayrıca X3 üretim olarak sorunlu bir telefon. Kendi kendine yazılımı uçabiliyor. Mesaj tonları kısık çalıyor, alarm sesi duyulmuyor. Düzeltmek için güncelleme yaptığınızda telefon aşırı ağırlaşıyor, ama sorunlar çözülüyor...Son olarak günlük kullanımda iki telefonda pilini 24 saatten az bir zamanda tüketiyor(8-9 saat müzik,12-13 saat mesajlaşma,10 dakika konuşma). X3 ün 22 saat kesintisiz müzik sloganı, en kısık seste hatsız modda kullanımda geçerlidir aldanmayın. İki telefonuda Dubai'den satın aldım. X3 110 dolar 6303 105 dolar. İkiside belli kategorilerde güzel olabilir, ancak ikiside S40 işletim sistemine sahip. Tamamen kişiselleştirilemiyor ve en fazla 2 sene içinde Nokia yeni firmware yayınlamayı bırakacak, desteğini kesecektir. Boşuna kavga ediyorsunuz, aldığınız telefonun kalitesi, özellikleri fiyatıyla orantılıdır. İki telefonda dandiktir, iki telefonda ucuzdur, ama fiyatına göre gayet makul ve kullanışlı telefonlardır.
Saygılar...