Nokia X3 Firmware Güncelleme Ölü Telefon (çözüldü)

canix25

Üye
kardeş merhaba. benim de bulgaristandan bi x3-00'üm gedi. nasıl türkçe yapabilirim yardım eder misin? şimdiden teşekkürler

ykizak

Üye

herkese selamlar bugün telefon yazılımımı v8.54 e güncelledim bende de fotoğrafları görüntülemede vs sorunlar oluştu telefon yazılımını tekrar güncellemeyi deniyorum ovi suite üzerinden yazılım zaten güncel diye uyarı veriyor hiçbir şekilde yeniden güncelleyemiyorum bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz yazılımı yeniden yüklemem mümkün müdür?

nfsnihat

Üye
    Konu Sahibi
kardeş merhaba. benim de bulgaristandan bi x3-00'üm gedi. nasıl türkçe yapabilirim yardım eder misin? şimdiden teşekkürler

phonenix service suite yi forumda araştırıp yükle kardeşim.

Son sürüm için Program Files/Nokia/Phonenix/Products klasörünün içine atıcaksın. Diğer adımlar ilk sayfadaki anlatımda var. Kolay gelsin...

ovi suite üzerinden yazılım zaten güncel diye uyarı veriyor hiçbir şekilde yeniden güncelleyemiyorum bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz yazılımı yeniden yüklemem mümkün müdür?

Phoneix ile 'i yükle. Yada Ovi Suite yerine Nokia Software Updater kullanarak aynı Firmware'i tekrar yükleyebilirsin. "Zaten güncel" dediği zaman seçenekler arasında "Yine de yüklemek istiyorum" gibi bir ibare olacaktır. Kolay gelsin...

ufuck91

Üye
Arkadaşlar ben de telefonu alalı henüz 10 gün oldu ve içerisinde v8.50 yüklü ancak telefon kısa bi süre kullanımdan sonra aşırı derecede yavaşlıyor

başka bir sorunum yok ancak 2 tane aldık kız arkadaşmla aynı telefondan ikimizdede aynı sorun var,ovi suite ile ben kendi telefonuma tekrar 8.50 yükledm hala yavaş ve bu yavaşlık delrtcek seviyelere uaşıyo,menüye bastıktan 4-5 saniye sonra geliyo falan...bakıyorm 1 haftadır da son sürüm 8.50 sanıyodm 8.54 gördm şimdi burda şaşrdm :S 8.54 kullanan var mı problem yaşayan ya da problem varsa nerde ? şu yavaşlık gitsin yeter alarm sesi derdinde falan değilim

ufuck91

Üye
bu arada bi yerde telefonun 4.11 sonrası yazılımlarında bu sorunun standart olduunu gördüm,yani kasma sorununun..dün telefonumu 4.11'e downgrade etmeyi denedim phoneix ile ve tel çöktü,yine saolsun nfsnihat arkadaşımızın ölü telefon anlatımıyla eski haline getirdim ancak benm derdim kısık msj sesi falan değil yeterki hızlı olsun,telefonumu downgrade etmemin bi yolu yokmu????

S.A KARDEŞLERİM X3 ALDIM 2 GÜN ÖNCE 8.50 VERSİYONU FAKAT TELEFON BOZULDU AÇILMIYOR BEN BUNA TEKRAR NASIL 8.50 Yİ YÜKLEYEBİLİRİM VEYA FORMAT ATABİLİRİM ?? ÇOK ACİLL

nfsnihat

Üye
    Konu Sahibi
TELEFON BOZULDU AÇILMIYOR

Selamlar, telefonum bozuldu demişsiniz. öncelikle bir açıklık getirelim şu konuya,
-Telefonunuz yazılım yüklerken mi bozuldu(çöktü)?
-Telefonunuzu kapattınız ve açmaya çalışırken mi hata aldınız?
-Telefonunuzu yere düşürdükten sonra mı açılmadı ?
-Şarjdaki telefonu çıkarıp açmaya çalıştığınızda mı açılmadı ?

Bu sorulara cevap verirseniz yardımcı olmam kolaylaşır. Teşekkürler

--------------- Ekleme ---------------

8.54 ü ben deneyip kullanmadım. Ancak denemekte fayda var. Çünkü 4.11 den sonra çıkan tüm firmwarelerde yavaşlama sorunu baş gösteriyor. 8.54 te bu sorunun giderilmiş olacağını umut ederek deneyebilirsiniz. Ancak bilmelisiniz ki yazılım düşürme (downgrade) işlemi USB kablo üzerinden yapılamaz. Phoenix ve JAF yazılımlarında Downgrade seçeneği mevcuttur, ancak telefonu USB ile değil, FBUS kablosu ile bilgisayara bağlamalısınız. Bu kablolar piyasada mevcuttur, bunun yanında downgrade işlemi yapan telefoncu ve teknik servislerde mevcuttur. Downgrade ile 4.11 versiyonuna dönerseniz yavaşlama sorununuz ortadan kalkacaktır.

Sağolsun nfsnihat arkadaşımızın ölü telefon anlatımıyla eski haline getirdim. Ancak benim derdim kısık mesaj sesi falan değil. Yeter ki hızlı olsun. Telefonumu downgrade etmemin bir yolu yok mu ?

Rica ederim. Telefonu downgrade edebilir&ettirebilirsiniz. Önceki mesajımda anlatmış olduğum gibi, bu işlem FBUS kablosu ile yapılmaktadır. Firmware updateten farklı olarak ciddi risk taşır ve telefonu tamamen öldürme durumu sözkonusu olabilir. Phoenix veya JAF kullanarak, FBUS kablosuyla eski yazılımı downgrade kutusu tıklı olarak Refurbish edebilirsiniz. Bu işlem cep telefoncularında 2-10 TL arasında, Nokia teknik servislerinde 40 TL ye yapılmaktadır. Ancak bu işlem neticesinde telefonunuzun ölmesi ihtimaline karşı garanti verilmemektedir (Nokia servisinde bile).

arkadaşlar zamanında bende 4.11 kullanıyordum iyidir dedim 8.5 yükledim telefon acayip derecede yavaşladı tek iyiliği mesaj sesi yüksek cıkıyordu eski sürümüne döndermek istedim çöktü mecburen 8.5 kurdum ve bir baktım yeni bir sürüm 8.54 dedim zaten yavaş telefon ne kadar daha yavaş olabilirki yükledim ve kurdum çok hızlı gayet güzel sesleride yüksek cıkıyor sıkıntı ceken arkadaşların güncellemesini tavsiye ederim bende bir sıkıntı meydana gelmedi 1 aydır

ufuck91

Üye
sado38can kardeşim aynı sorunu bende yaşıyordum direk 8.50 ile geldi ve yavaşlık çıldırtcak derecede,aynen 8.54ü bende kurdum ama yavaşlık aynı sen kurduğun firmware'ı nereden edindin?bana da bir yardımcı olabilirmisin acaba?

ufuck91

Üye
bende neden düzelmedi ya ooooooooooooooooooooooooooffffffffffffffffffffffffff

nfsnihat

Üye
    Konu Sahibi
bende neden düzelmedi ya ooooooooooooooooooooooooooffffffffffffffffffffffffff

Nokia X3-00 larda bu sorunun kronik arıza olduğunu Club Nokia kabul ediyor Ufuk kardeşim. 3 gün önce bu durumu sordum ve ne yazıkki sonuç hüsran. Yeni firmware ile gelen güncelleştirmeler, telefonun çalışmasını olduğundan farklı hale getirdiği için yavaşlık kaçınılmaz oluyor(muş). Ayrıca Nokia X3-00 BB5 serisi bir telefon olmasına rağmen, hiç bir şekil ve şartta Downgrade edilmiyormuş. FBUS kablosu ile Downgrade denenen bütün telefonların ROM belleği ölmüş. Siz siz olun denemeyin&denetmeyin. Serviste bir bölmede 35-40 a yakın X3-00 çöp gibi duruyordu. Aklınızda bulunsun arkadaşlar...

ufuck91

Üye
o zaman ben bunu 3 defa servise göderip para iadesi isteyeceğim bu nedir ya paramla rezil oluyorum daha 1 ay oldu telefonu alalı resmen bela satın aldım uğraşmak zorundamıyım ben bununla tüketici haklarına kadar yolum var..

Merhaba Krdş
Bende x3 aldım hafıza kartındaki birkaç oyunu açtıktan sonra kırmızı tuşu kullanarak çıktım ve telefonumu kapattıktan sonra açılırken kendine reset atmaya başladı.Yazılım sürümü yanlış hatırlamıyorsam 8.40 dı.Şimdi ben senin anlattığın şekilde yazılımı güncellemeli miyim ? Yoksa garantiye mi vereyim ? Telin 2 sene kvk garantisi var.Eğer senin anlattıklarını uygularsam garanti dışı olur mu ?

ufuck91

Üye
yok kardeşim garanti dışı kalmıyor ancak ben 1bçk aydır bu rest atma beyaz ekran yavaşlama sornlarıyla uğraşmaktan bıktım ve satmaya çalşyorm şu an,200lira diyorlar bide 375 liralk malım 1 ayda 175 lira zarar edecek ama artık bıktım yani,sende eğer çok yeniyse (2 haftalık falan) aldığın yere git zorla iade et hakkın var zaten buna

Krdş kvk garantisi vardı verdim sürümü 8.50 oldu şimdilik bir sorun yok.Belki snn telefonda mekanik parça sorunu falan vardır.

nokai x3 telefonum var 8. 54 yükledim resimler acılmıyooor oyunlar valan hep silinmiş ne yapmam lazım tesekkürler:

hascorn

Üye
Bu sorun bugün benimde başıma geldi ne yazıkki. Halbuki telefonu alalı 2 ay anca oldu. Bikaç kez yere düşürdüm bilmiyorum ondanmıdır ama bugün aldığım yere götürdüm. Sürümünü 8.50 ye yükseltecek sanırım öyle birşey demişti ve 30TL'ye yapcağını söyledi. 3 saat sonra almaya gideceğim bakalım sonucunu yazıcam buraya. (sanırım konu hortladı )

ölü telefonu anlatmamışsın bekliyoruz acil

ölü telefonumu canlandıramadım açamıyorum dolayısıyla formatlanamıyor

Telefonum yüklerken çöktü ve açılmıyor ne yapacam bilmiyorum