Nokia Symbian tabanlı yeni nesil telefonlar hazırlıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yilan53

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Symbian tabanlı yeni nesil telefonlar hazırlıyor
Microsoft ile işbirliğine giden ve Windows Phone 7 tabanlı ilk telefonlar için sene sonunu işaret eden Nokia, Symbian işletim sistemli model çalışmalarını da sürdürüyor. 2012 ile birlikte ana straretjisini Windows Phone 7 üzerine kurması beklenen Nokia, Symbian platformu için de güçlü bir yol haritasına sahip olduğunu belirtiyor.
Geçtiğimiz yıl pazara sunduğu N8 modeliyle yüksek satış başarısı elde eden ve iş dünyası için hazırladığı QWERTY klavyeli E7 modeli dünya genelinde merakla beklenen Nokia'dan Purnima Kochikar'ın açıklamalarına göre, Symbian platformu için yaz aylarına doğru ciddi yenilikler içeren büyük bir güncelleme yayınlanacak.
Yapılan açıklamaya göre yeni güncelleme, ekran görüntüleri bir süredir gündemde olan yeni ana ekran ile birlikte yeni esnek widget'lar, daha hızlı tarayıcı, yeni ikonlar, yeni NavBar'a ek olarak Ovi Store ve Ovi Maps odaklı yenilikler içerecek. Yazılım tarafındaki güncellemelere ek olarak Nokia, donanım tarafında da önemli adımlar atacak.
Purnima Kochikar, Nokia'nın üst segment için hazırladığı Symbian tabanlı yeni nesil telefonlarında, GHz+ seviyesinde işlemci ve daha yüksek performanslı grafik birimlerine yer verileceğini belirtiyor. Üst seviye akıllı telefon pazarında daha rekabetçi ürünler sunmaya hazırlanan Nokia, MeeGo tabanlı modelinin çalışmalarına da devam ediyor.

KAYNAK:

• Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3

SPLNTR

SPLNTR

Üye
Güzel paylaşım olmuş.. Tarayıcı marayıcı hikaye aslında tarayıcı olarak opera kullanırsın tema olarak spb shell asıl soruna değinmesi gerekir (oyun + uygulama ) yoksa bi nane olmaz

AYNA

AYNA

Üye
demek yaza doğru gelecek güncelleme..
teşekkürler..

muratcan1905

Üye
artık çıkarsa ne olur kim alacak symbian uygulama yok bir şey yok kimse başına bela almaz artık nokia hala symbian diyorsa önce adam gibi destek versin sonra cihaz çıkarsın

yilan53

Üye
    Konu Sahibi
aslında bakacak olursak sorun nokia da değil tamam adam destek vereceğini de açıklamış madem aldınız n8 i telefon da yok yok ne eksiğiniz var ben bu kadar olumsuz yorumların tamamının iphone gibi oyunların n8 e neden gelmediği için millet isyanda onlar çıksa kimsenin şikayet edeceğini sanmıyorum bu da biraz bize düşüyor işte ücretli gameloft uygulamaları almamız lazım ki hepsini bizim için de çıkartsın yoksa kimse iddia edemez nokia n8 in kötü bir cihazı olduğunu ne eksiği var ki ben bir eksik görmüyorum herşeyi yapabiliyorum ha birde şu flash lı tarayıcısında iyi bir gelişme yaparsa nokianın tadından yenmez o zaman bu yorumları görecem

• Beğen
Tepkiler: iatis
ThebLue16

ThebLue16

Üye
ya ilk oyun ve uygulama çıkarsınlarda adam gibi ne oyun var nede uygulama var

yilan53

Üye
    Konu Sahibi
ya ilk oyun ve uygulama çıkarsınlarda adam gibi ne oyun var nede uygulama var

şunu anlamıyorsunuz oyun ve uygulamaları nokia çıkartmıyor geliştiriciler çıkartıyor ve onlarda satış potansiyeline göre çıkartıyorlar

• Beğen
Tepkiler: iatis
TheORCUN

TheORCUN

Üye
Adamlar 3 farklı işletim sisteminde ilerliyorlar? Kim bunu yapabilir ??

AYNA

AYNA

Üye
yavaş yavaş destek azalıyor zaten symbiana.birşey çıkıyor bir uygulama mesela symbian için çıkmıyor çıksada geç çıkıyor eski önem verilmiyor artık.geliştiricilerde başka işletim sistemlerine yöneldiler bu yüzden şimdi androidde para var adamlar niye symbianla uğraşsınlarki..

SPLNTR

SPLNTR

Üye
evet o yüzden anroide ışınlanalım :)

ThebLue16

ThebLue16

Üye
şunu anlamıyorsunuz oyun ve uygulamaları nokia çıkartmıyor geliştiriciler çıkartıyor ve onlarda satış potansiyeline göre çıkartıyorlar

arkadaş nokia bastırsa gameloft çıkarır biz bunu biliyoz apple gamelofta işbirliği yapmasa ne diye çıkarsınlar iphone için 50-60 oyun :oke:

muratcan1905

Üye

nokia symbian üzerinde daha fazla geliştirme yapsa seninde yazdığın gibi tarayıcı geliştirme vs yapsa w7 ye geçiş yapmayıp symbian üzerinde dursa yazılımcılarda destek verecek.
bunu kendi yerine koyarak yapabilirsin bir uygulama yazmak kolay bir iş değil emek var sonuçta sen olsan 1 yıl içinde geleceği bile belli olmayan bir sistememi emek harcayıp uygulama yazarsın yoksa android iosa mı yazarsın para diyorlar ama tek sorun para da değil bence android e çıkan angry birdsün 24 saat ücretsiz olması gibi daha çok üreticilerin telefonlarına verdiği önem ve sistemin yükselişi önemli.

Poseidon77777

Üye
ben nokia N900 de meego işletim sistemini çok beğendim geliştirilerse nokia apple rakip olabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt