Nokia Suite yeni özelliği ile kişilerini​zi Lumia Windows Phone’a aktarma işlemi

Sponsorlu Bağlantılar

blackcemre

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Suite yeni özelliği ile kişilerini​zi Lumia Windows Phone’a aktarma işlemi
Nokia Suite 3.6.x sürümünden bu yana SkyDrive ve Lumia Windows Phone telefonların rehberleri,
takvim ve fotoğrafların kolay transferi için yeni bir özellik geliştirdi.

Şimdi Nokia Suite daha hızlı ve kolay bir yol ile rehber senkronizasyonu, takvim ve resimleri
yeni Lumia Windows Phone’lara aktarma özelliği sağlıyor.

Mevcut Nokia telefonunuzdaki rehberinizi, takviminizi ve fotoğraflarınızı Microsoft SkyDrive servisine kopyalayın. İçeriğinizi Microsoft SkyDrive’a kopyaladıktan sonra aynı Microsoft hesabını kullanarak içeriğinizi kolaylıkla Nokia Lumia’ya aktarabilirsiniz.

Peki bu özellik nasıl çalışır;


  • Nokia s40, s60 ya da Nokia Belle telefonunuzu uygun bir USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayınız.
  • Nokia Suite başladığında telefonunuz bağlanmış demektir. Araçlar > SkyDrive’a yükle seçiniz ve ekranda çıkan talimatları takip edip yükleme işlemini gerçekleştiriniz. Henüz bir Sky Drive hesabınız yok ise adresinden edinebilirsiniz.
  • Şimdi Lumia telefonunuzu sıfırlamanız gerekmektedir. Telefonunuzun tüm içeriği ve ayarları ilk gün aldığınız gibi olacaktır. Kişisel bilgilerinizi bilgisayarınızda daha önceden (PC) Zune ya da (Mac) Connector kullanarak yedeklediğinize emin olunuz. Aksi takdirde bu bilgilere sıfırlama sonrası ulaşılamayabilir. Satın aldığınız tüm uygulamaları kullanmaya devam edebileceksiniz. Ancak, bazı durumlarda, bazılarını yeniden indirmeniz gerekebilir ücret talep edilmeyecektir . Satın aldığınız uygulamaların listesini windowsphone.com'un Telefonum bölümünde bulabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Uygulamaları silme veya yeniden yükleme.
  • Ayarlar>Hakkında>Telefonu sıfırlama işlemiyle telefonunuzu sıfırlayabilirsiniz.
  • Cihaz sıfırlamadan sonra ilk açılışta sizden Microsoft hesabınızı isteyecektir. Microsoft hesabınızı girerek telefon kurulumunu tamamlayınız. Kurulum sonrası SkyDrive aracılığı ile senkronize ettiğiniz tüm kişisel verileriniz otomatik olarak telefonunuza yüklenecektir.
Nokia Suite programını bilgisayarınıza indirmek için lütfen .

Not: SMS mesajları doğrudan transfer edilmez, ancak bir Excel programı ya da OpenOffice Calc ile .csv dosyası oluşturularak Nokia Suite aracılığı ile Mesajlar > Dosya >Tüm metin mesajları .xls dosyaları kopyalanabilir. CSV dosyasından ayrı bir dosya oluşturabilmek için SkyDrive programı kullanılabilir.
 


Üst Alt