nokia sizin olsa symbian 3 için neler yapardınız?

Sponsorlu Bağlantılar

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
iyide kendi yazılımını kullanan bir apple kaldı zaten serdar

haberi şimdiden bekliyorum abi wp os dan takip ederim..

Apple ı bu konuda takdir ediyorum hakikaten güzel bir sistemleri var ve her platforma uyarladılar sistemin sonuna kadar arkasındalar..
 


luckysleven

luckysleven

Üye
telefonların ekranlarını enlemesine biraz daha büyütürdüm ve kilit tuşunu adam gibi tepeye koyardım yada yana koyacaksam da yine basmalı olurdu .. şimdiki gibi sürgülü yapıp fanteziye kaçmazdım ..
 
.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
bu kadar inatçı olmazdım
 

turkmen619

Üye
Yeni Bir market Adıda Nokia APP ve sadece HD oyun Eğlenceli İçerik paylaşırdım Javaya yer yokk
 
  • Beğen
Tepkiler: ebru2434
klongs

klongs

Üye
ovi store u geliştirirdim ücretli tekrar açık kaynak kodlu yapardım gameloft lan ea games le falan anlaşıp oyun çıkartırırdım çift çekirdekli 1 gb ramli 1.5 ghzli telefonları piyasaya sürerdim ekran çözünürlüğünü 800x480 yapardım

---------- Eklendi @ 14:51:00 ---------- Yazıldı @ 14:49:08 ----------

Nokia benim olsa olacaklar:
Öncelikle symbian üzerine yoğunlaşırım. Donanım olarak birbirinden ayrı çalışan işlemci, gpu yerine diğer tüm akıllı telefonlarda bulunan yonga setleri (chipset) koyarım symbianlı modellere. İşlemciler cortex a9 ve üstü, gpu ise kesinlikle powervr'dan bir model olur.
Symbianı tek parça bir işletim sistemi yaparım, tüm dilleri içinde barındıracak şekılde ve telefonlardaki product kodu meselesini kaldırırım böylece tüm dünya güncellemeleri bölge bölge almak yerine aynı anda alabilir.
Güncellemelere saçma sapan adlar koymak yerine doğrudan symbian sürümlerine güncelleme getiririm. (symbian os 9.6, 9.7 vb. )
Tarayıcıyı en baştan yaptırırım ve opera kadar basit ve kullanışlı bir tarayıcı yaparım, tarayıcının çok hızlı olmasına, kaydırmaların ve pinch to zoom'un takılmamasına özen gösteririm ve adblock gibi özellikler eklerim. Tarayıcıya sayfaları görebileceğimiz şekilde bir sekme özelliği eklerim.
Symbian'ın şu anki arayüzünü daha da geliştirerek ramblow gibi ancak gôrselliği daha iyi olan bir görev yöneticisi eklerim.
Tarayıcıyla arayüzü bir araya getirir ve görsel sekmeleri uygulamalara da eklerim yani görsel sekmeler üzerinden çoklu işlem. Hem tarayıcı sekmeleri hem de açık uygulamalar bir arada. Bunun gibi birçok irili ufaklı arayüz geliştirmesi yaparım.
Symbian cihazlarını belirli modeller şeklinde çıkarırım ve her sene bu modellerin daha üst bir neslini piyasaya sürerim. Örneğin hepsi bir arada, 808 gibi bir model, daha orta segment 701 gibi bi model, düşük fiyatlı alt segment c6-01 gibi bir model ve son olarak iş için e7 gibi klavyeli ve dokunmatik bir model. bu modellerin işlemci gpu ve ekran çözünürlükleri aynı olur ancak özellikleri, boyutları ve tasarımları modelden modele değişir.

Meego'ya gelecek olursak: Symbian'ın yanında her sene üstün de üstü sadece bir adet meego cihazı çıkarırım ve her sene bunun da yeni bir nesli çıkar. cihaz aynı şekilde product kodsuz ve yazılım tüm dilleri içinde barındıracak şekilde olur ve güncellemeleri yazılım sürümü yükselecek şekilde alır. (meego 1.3, 1.4 vb. )

Forum nokia'yı da süs olsun diye değil, yazılımlar gelişsin diye kullanırım, buradan kullanıcı istek, şikayet, kısaca geribildirimlerini dikkate alarak yeni sürüm güncellemelerini yaparım. Yazılım ile ilgili bol bol anketler yaptırırım.
Son olarak nadem nokia gibi devasa bir şirketim ve harcayacak param çok, oyun uygulama geliştiricileriyle anlaşmak yerine onları tek tek satın alırım. Facebook twitter gibi şirketlerden de hisse satın alırım. Anlaşacağım sirketler google ve gsm operatörleri olur.

Çok fantastik değil mi? Başlık da öyle ama. :D

nokia bunları yapsa apple bile iflas bayrağı çeker :D
 

turkmen619

Üye
Eper symbian3 değişme imkanım olsa ANDROİD yapardım ve telefonlara ne varsa takardım yani bol keseden :D 2 ghz işlemci 2 gb ram li 41 mp kamera 5 bin liralik harika bir telefondan yapardım tüm dünya beni konuşurdu ama nerde neden ezik takılıyoruz ki iphone tamam seri gidiyolar çarpa çarpa tek tek ama nokia istese en iyisini yapar ama işte bu nokia fazlasını bekleme sadece sağlamlıktır işleri

SENİN KAFANA HİÇ 1110 NOKİA ÇARPTIMI ÇARPSA BÖYLE KONUŞAMAZDIN :D :D :D telefon TAŞ TAŞ
 
  • Beğen
Tepkiler: ebru2434
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
    Konu Sahibi
mert41994

mert41994

Üye
Android uygulamalarını desteklerdim üstüne symbian desteği olurdu.üstüne sistem olmazdı heralde
 
asigsasi

asigsasi

Üye
öncelik orjinal hackli cihaz yapardım bence
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
    Konu Sahibi
satılıktır :müracaat:nokia -irtibat no:.............? Bu nasıl beya!:)
 
asigsasi

asigsasi

Üye
o zaman şöyle diyeyim windows iletişimi geliştiririm kameraya kesinlikle özen gösteririm işlemci ve ram in en yükseğini takarım çelik kasa değilde darbeye dayanıklı bir kasa yaparım
 
Metin MF

Metin MF

Üye
flash player desteği yapardım
 
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
    Konu Sahibi
konum geri gelmiş beya!:)
 
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
    Konu Sahibi
denetim masasına yatırılmış:)
 
asigsasi

asigsasi

Üye
güzel fikirler çıkan bir konunun geri gelmesine sevindim :oke:
 


Üst Alt