nokia sizin olsa symbian 3 için neler yapardınız?

Sponsorlu Bağlantılar

byjxsura

Üye
iphone oyunlarını sis e çevirmeye calışip kullanıcıları mutlu etmek olurdu heralde :) symbian dan vazgecmez inadına devam ederdım.
 


[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
    Konu Sahibi
iphone oyunlarını sis e çevirmeye calışip kullanıcıları mutlu etmek olurdu heralde :) symbian dan vazgecmez inadına devam ederdım.

hakkaten birara androıd uygulamalarını symbianda kullanabilmemız icin bi çalışma vardı ne oldu ona ailen dalvik mıydı ne?
 

fnldstntn

Üye
Symbiani birakir MeeGo ya yogunlasirdim...Bence Meego desteklense androidden daha iyi bir isletim sistemi olur...Ama bunun degerini bilmiyorlar...Ayrica androidde fazla abartiliyor bence bende kullandim galaxy s hicte abartilacak bir tarafi yoktu...
 

fnldstntn

Üye
Ayrica nokia hic bir zaman androide gecmeyecek eger gececek olsaydi windowsphone ye bukadar agirlik vermezdi...Ayrica android uygulamalarini sise .evirme diye biseyde olamaz uygulamanin tamamen yeniden yazilmasi gerek bunuda gelistiricisi yapar nokia degil...veya bir emulator araciligi ile olabilir buda guclu donanim ister en azindan 1ghz...
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR

mkkozanmk

Üye
apple ile bir anlaşma yapardım
 
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
kusursuz bir tarayıcı ve yüksek donanımlı 808gibi bir cihaz yapıp oyun firmalarına parayı yıkıp ikişer tane hd oyun çıkarttırdımmı satışları toparlarım ondan sonra ekran çözünürlügünü yükselterek oyunların entegre edilmesini saglayıp geliştiricilere destek verir oyun uygulama sayısını arttırarsk cihazları sürekli gündemde tutardım
 
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
    Konu Sahibi
oyun uygulama kısmını bilemem de bu tarayıcıyı adam etmesı lazım şuan cıhazlarda en ônemlı özellık hususunda web tarayıcılar ön plana alınıyor.
 
pRime.

pRime.

Üye
Nokia benim olsa olacaklar:
Öncelikle symbian üzerine yoğunlaşırım. Donanım olarak birbirinden ayrı çalışan işlemci, gpu yerine diğer tüm akıllı telefonlarda bulunan yonga setleri (chipset) koyarım symbianlı modellere. İşlemciler cortex a9 ve üstü, gpu ise kesinlikle powervr'dan bir model olur.
Symbianı tek parça bir işletim sistemi yaparım, tüm dilleri içinde barındıracak şekılde ve telefonlardaki product kodu meselesini kaldırırım böylece tüm dünya güncellemeleri bölge bölge almak yerine aynı anda alabilir.
Güncellemelere saçma sapan adlar koymak yerine doğrudan symbian sürümlerine güncelleme getiririm. (symbian os 9.6, 9.7 vb. )
Tarayıcıyı en baştan yaptırırım ve opera kadar basit ve kullanışlı bir tarayıcı yaparım, tarayıcının çok hızlı olmasına, kaydırmaların ve pinch to zoom'un takılmamasına özen gösteririm ve adblock gibi özellikler eklerim. Tarayıcıya sayfaları görebileceğimiz şekilde bir sekme özelliği eklerim.
Symbian'ın şu anki arayüzünü daha da geliştirerek ramblow gibi ancak gôrselliği daha iyi olan bir görev yöneticisi eklerim.
Tarayıcıyla arayüzü bir araya getirir ve görsel sekmeleri uygulamalara da eklerim yani görsel sekmeler üzerinden çoklu işlem. Hem tarayıcı sekmeleri hem de açık uygulamalar bir arada. Bunun gibi birçok irili ufaklı arayüz geliştirmesi yaparım.
Symbian cihazlarını belirli modeller şeklinde çıkarırım ve her sene bu modellerin daha üst bir neslini piyasaya sürerim. Örneğin hepsi bir arada, 808 gibi bir model, daha orta segment 701 gibi bi model, düşük fiyatlı alt segment c6-01 gibi bir model ve son olarak iş için e7 gibi klavyeli ve dokunmatik bir model. bu modellerin işlemci gpu ve ekran çözünürlükleri aynı olur ancak özellikleri, boyutları ve tasarımları modelden modele değişir.

Meego'ya gelecek olursak: Symbian'ın yanında her sene üstün de üstü sadece bir adet meego cihazı çıkarırım ve her sene bunun da yeni bir nesli çıkar. cihaz aynı şekilde product kodsuz ve yazılım tüm dilleri içinde barındıracak şekilde olur ve güncellemeleri yazılım sürümü yükselecek şekilde alır. (meego 1.3, 1.4 vb. )

Forum nokia'yı da süs olsun diye değil, yazılımlar gelişsin diye kullanırım, buradan kullanıcı istek, şikayet, kısaca geribildirimlerini dikkate alarak yeni sürüm güncellemelerini yaparım. Yazılım ile ilgili bol bol anketler yaptırırım.
Son olarak nadem nokia gibi devasa bir şirketim ve harcayacak param çok, oyun uygulama geliştiricileriyle anlaşmak yerine onları tek tek satın alırım. Facebook twitter gibi şirketlerden de hisse satın alırım. Anlaşacağım sirketler google ve gsm operatörleri olur.

Çok fantastik değil mi? Başlık da öyle ama. :D
 
  • Beğen
Tepkiler: SpAwN173
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
    Konu Sahibi
aynen:)ama güzel fikirler.
 
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici


işte bu üstteki yazdıklarımla nokia durdurulamaz bir güç olur aksini iddia edenlerle her şekilde tartışırım.

kardeşim bu dediklerini nokia yapsın borsadaki bütün paramı nokia ya yatırırım
 
pRime.

pRime.

Üye


kardeşim bu dediklerini nokia yapsın borsadaki bütün paramı nokia ya yatırırım

işte o dediklerim başarılı bir akıllı telefon üreticisinin yapması gerekenlerdir abi. gidip de "biz pes ediyoruz yazılımımızı microsoft yapsın" diyen bir şirketten hiç bir halt olmaz malesef.
 
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
iyide kendi yazılımını kullanan bir apple kaldı zaten serdar
 
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
android oyun ve uygulamayla göz boyayıp eksiklerini açıklarını kullanıcıya unutturuyor yoksa google yada rovio mal mı angry birds space gibi bir oyunu beleşe mağazaya koysunlar demek ki rovio parayı googledan temin ediyor.. Nokia nın yerinde olsam ben de firmalara böyle bir para yediririm bir süreliğine,telefonlarda ekran çözünürlüğü yükseltirdim nokia nın yapması gereken lumia900 ün üstüne koymak ve wp nin arayüzünü iyileştirmek
 
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
android oyun ve uygulamayla göz boyayıp eksiklerini açıklarını kullanıcıya unutturuyor yoksa google yada rovio mal mı angry birds space gibi bir oyunu beleşe mağazaya koysunlar demek ki rovio parayı googledan temin ediyor.. Nokia nın yerinde olsam ben de firmalara böyle bir para yediririm bir süreliğine,telefonlarda ekran çözünürlüğü yükseltirdim nokia nın yapması gereken lumia900 ün üstüne koymak ve wp nin arayüzünü iyileştirmek

wp8de arayüz konusunda bazı gelişmeler var ama daha haberi çeviremedim ingilizce tam olarak çevirince wp bölümünden takip edebilirsiniz
 


Üst Alt