Nokia Phoenix-dead phone sorunu,acil yardım lütfen (ÇÖZÜLDÜ)

Sponsorlu Bağlantılar

YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Phoenix-dead phone sorunu,acil yardım lütfen (ÇÖZÜLDÜ)
getting list of files to be flashed failed: 0x84210010(-2078212080) -
firmware; flashing file 'c:\program files(x86)\nokia\phoenix\products\RM-609/rm-609_022.014_U01.01_79.92.u.fpsx' is not found.

SELAM arkadaşlar.yılların telefoncusu olarak,hep arkadaşlarıma yardımcı oluyordum fakat bu sefer ilk defa ben yardım istiyorum sizlerden.
Yukardaki bu sorunu çözemiyorum.kendi telefonuma cfw yaptım E6.yeni türkiyede olmayan germany fw'sine 22.014.modifiye yaptığım fpsx dosyasını phoenixle ilkin çaktım flashı telefon yemedi. sonra orjinal fpsx dosyasını koydum flashı firmware update yaptım phonixin en son sürümü olan 2011.08 ile.bunda öyle bi özellik var telefon 22.014e yükseldi.sonrasında tekrar modifiye ettiğim fpsx dosyasını koydum refurbish yaptım,ilerlerken program hata verdi kapattı kendini ve cihaz dead phone oldu normal olarak..

akşamdan beri uğraşıyorum orjinal her iki 21.014 ve 22.014 yazılımlarını dead phone yaparak hep yukarıdaki hatayı veriyor.downgrade de olmuyor."yukarıdaki fpsx dosyası bulunamadı "diyor hep her iki fw'dede.pc ile hiçbir sıkıntı yok.yabancı forumlardada araştırdım böyle bir sorun iki sitedede çözüm yok.

phoenixin firmware ubdade bölümünden (options)ayarlarına girdiğimde

RM-609_022.14_U01.01_79.92.uda.fpsx CONTENT Refurb OPTİONAL
RM-609_M004.06.EMMC.FPSX Mem.card. content Refurb OPTİONAL

dosyalarını kırmızı renkde diğerlerini siyah normal renkde gösteriyor.daha önce böyle bi sorunla karşılaşıp servise götürmek dışında çözüm bulan varmı arkadaşlar.desteğinizi bekliyorum.

SON 5 SAATTİRDE JAFLA DENİYORUM FAKAT TELİ GÖRMÜYOR."APE DEĞİŞİM" İKONU YEŞİL YANMAMAKDA MAALESEF

• Beğen
Tepkiler: astek79

YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
:bilmm

YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
:ah

----------Eklendi @ 23:56:29 ---------- Yazıldı @ 22:18:30 ----------

jafda verdiği hatada

dikkat!!!
PM ALANI İMEİ YEDEKLEME YAPILMADI 208!!!
Devammı?

evet dediğimdede

Error reading phone init data...

diyor.

yardım lütfen!!!

----------Eklendi 16.09.2011 @ 01:50:03 ---------- Yazıldı 15.09.2011 @ 23:56:29 ----------

Kimseden yardım gelmedi!kendi sorunumun çözümünü yine kendim buldum.

Sorunu phoenixle çözdüm jaf'da iş yok.başına gelecek olan arkadaşlara yine ben anlatayım:

Teli usb'ye bağlamayın.
Phoenixle dead phone yapma yerine kadar gelin.
Fw'yide tanıtın.
Alttan özellikler deyip yukarıda dosyaları görececeksiniz,kırmızı renkde olanları delete'leyin yani silin ve alttan ok deyin.

Telinizi şarja takın usbyi hazırda olsun refburbish demeden açma kapama düğmesine basılı tutun.
3 kere titresin tel.Powerı bırakın.telinizde de şarj led'i varsa yanıp söndüğünü göreceksiniz.

Sonra usb'yi takın Refburbish'e tıklayın,yüklemeye başlıyacak ve hata verirse RETLY deyin.

Tel açılmaya başlayacak TEST MODE diyecek phoenix yine hata verecek.tekrar RETLY diye zorlayın teli ve Power tuşuna basın çekin.her hata verdikce zorlayın ve her RETLY yaptıkca Power yapın.

Powerdan amaç,Phoenix driver görmediği için onu göstermek.Pcnin sağ altındada zaten donanım yükleme balonunun harekete geçtiğini göreceksiniz.

Görünce POWER yapmayı bırakabilirsiniz.Tel açılana kadar RETLY yapmayı sürdürün.

Sonra açılacak tel,usbyi çıkartabilirsiniz.

BENDE AYNEN BÖYLE OLDU VE TELEFONDAKİ HİÇ BİR BİLGİNİN SİLİNMEDİĞİNİ GÖRDÜM.HEMDE DAHA TÜRKİYE'DE YAYINLANMAMIŞ 22.014 GERMANY TÜRKÇE DİL YÜLENMİŞ OLDU.
TÜRKİYEDE OLMAYAN ÜST SÜRÜME GEÇMEK İSTERSENİZDE GERMANY FW KURUN.

SİZLERE HAYIRLI OLSUN YENİ BİRŞEY DAHA ÖĞRENDİK,BANADA GEÇMİŞ OLSUN!!!GERÇİ GARANTİLİ TELEFON AMA DAHA 1AYLIK E6.

BEN MODİFİYE ÇALIŞMALARIMA GEÇİYORUM,İYİ FORUMLAR

• Beğen
Tepkiler: astek79
YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
---------

YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
konu günceldir

farukbekl

farukbekl

Üye
Bu Azmin Doğrultusunda İmkansızı Başarıyorsun.:)

• Beğen
Tepkiler: YkPkY

astek79

Üye
Beyninize sağlık. sizlerin sayesinde bizlerde. beleşden hazıra konuyuruz. ve bir koru teşekkür bile etmiyoruz,
Yinede sizler emmeğinizi helal edin . çok teşekkür ederim.

• Beğen
YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi

Beyninize sağlık. sizlerin sayesinde bizlerde. beleşden hazıra konuyuruz. ve bir koru teşekkür bile etmiyoruz,
Yinede sizler emmeğinizi helal edin . çok teşekkür ederim.

Kimseden yardım alamadım bugüne kadar ama hep kendi sorunumu kendim çözdüm bi ,iki konu dışında,oda sertifikasız hack olayıydı.saolsun tek yardım etmeye çalışan
Symbianist

arkadaştan allah razı olsun etmeyende ama nankörlük ve çocuksu küçümserlik yapılmasın,yada işi bitince bi eyvallah bile denilmeden afedersin kıç dönülmesin,yeter.
kimse hazmedemez.
Şuan nerelere hangi konulara geldim,yine kimseden bişey istemedim.
insanoğlunda bir beyin var içinde de Akıl!bunu kullanabilmek ve yönetebilmek için Allahın (c.c)tek verdiği canlı biziz.
Allaha şükür bunu kullanabiliyorum,başarabiliyorum birçok konuda,kendi hayatımda da.Biraz talihsizim sadece oda iş konusunda.onunlada sabırla uğraşıyorum.
biraz düşünmek,azim etmek,sabretmek ve mantıklı olmak gerekiyor sadece. Tüm hayatta da.
Benim gibi düşünen arkadaşlarıda gıpta ediyorum,öğrendiklerini bildiklerini esirgemeden sabırla paylaştıkları için.çünkü hepimiz biçok şeyleri biryerlerden yani paylaşanlardan öğreniyoruz.
Bilmek çözmek BİLİMDİR,bildiğini öğretmek İLİMDİR...

Ne mutlu banaki senin gibi güzel bir insandan arkadaştan böyle lütuflar almak.
Her insan herşeyin iyisine layık diyorum ama bazen rencide edilinebiliyoruz ama senin gibi insan hem bu dünyada hem öbür tarafta da herşeyin en mükemmeline layık diyorum.
Allah Razı olsun senden Hakkımda güzel düşündüğün için...

terekeme_mehmet

terekeme_mehmet

Üye
kaya kardeş ya orda nerde özellikler diye bişey yok göremiyom ben firmware update kısmında.

YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
firmware update ekranında altta solda "options"

erndrdyk

erndrdyk

Üye
Helal olsun sana... günlerdir bununla uğraşıyordum bi şarj makinesiyle işi halletim çok teşekkr ederim...
:ah

----------Eklendi @ 23:56:29 ---------- Yazıldı @ 22:18:30 ----------

jafda verdiği hatada

dikkat!!!
PM ALANI İMEİ YEDEKLEME YAPILMADI 208!!!
Devammı?

evet dediğimdede

Error reading phone init data...

diyor.

yardım lütfen!!!

----------Eklendi 16.09.2011 @ 01:50:03 ---------- Yazıldı 15.09.2011 @ 23:56:29 ----------

Kimseden yardım gelmedi!kendi sorunumun çözümünü yine kendim buldum.

Sorunu phoenixle çözdüm jaf'da iş yok.başına gelecek olan arkadaşlara yine ben anlatayım:

Teli usb'ye bağlamayın.
Phoenixle dead phone yapma yerine kadar gelin.
Fw'yide tanıtın.
Alttan özellikler deyip yukarıda dosyaları görececeksiniz,kırmızı renkde olanları delete'leyin yani silin ve alttan ok deyin.

Telinizi şarja takın usbyi hazırda olsun refburbish demeden açma kapama düğmesine basılı tutun.
3 kere titresin tel.Powerı bırakın.telinizde de şarj led'i varsa yanıp söndüğünü göreceksiniz.

Sonra usb'yi takın Refburbish'e tıklayın,yüklemeye başlıyacak ve hata verirse RETLY deyin.

Tel açılmaya başlayacak TEST MODE diyecek phoenix yine hata verecek.tekrar RETLY diye zorlayın teli ve Power tuşuna basın çekin.her hata verdikce zorlayın ve her RETLY yaptıkca Power yapın.

Powerdan amaç,Phoenix driver görmediği için onu göstermek.Pcnin sağ altındada zaten donanım yükleme balonunun harekete geçtiğini göreceksiniz.

Görünce POWER yapmayı bırakabilirsiniz.Tel açılana kadar RETLY yapmayı sürdürün.

Sonra açılacak tel,usbyi çıkartabilirsiniz.

BENDE AYNEN BÖYLE OLDU VE TELEFONDAKİ HİÇ BİR BİLGİNİN SİLİNMEDİĞİNİ GÖRDÜM.HEMDE DAHA TÜRKİYE'DE YAYINLANMAMIŞ 22.014 GERMANY TÜRKÇE DİL YÜLENMİŞ OLDU.
TÜRKİYEDE OLMAYAN ÜST SÜRÜME GEÇMEK İSTERSENİZDE GERMANY FW KURUN.

SİZLERE HAYIRLI OLSUN YENİ BİRŞEY DAHA ÖĞRENDİK,BANADA GEÇMİŞ OLSUN!!!GERÇİ GARANTİLİ TELEFON AMA DAHA 1AYLIK E6.

BEN MODİFİYE ÇALIŞMALARIMA GEÇİYORUM,İYİ FORUMLAR

• Beğen
YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
çözüldüyse güzel,ne mutlu bana

vasilisa36

vasilisa36

Üye
ellerine sağlık kardeş yaa bu sorun bende de var ve kafayı yemek üzereyimmmm tabi artık üzereydim oldu:)

runyyy

runyyy

Üye
arkadaşlar yaklaşık 10 gündür uğraşıyorum ama telefon bir türlü olmadı yaa ..phoneixle firmware yüklemeye çalışıyorum hep hata alıyorum ..... şuan telefon açılıyor nokı yazısından sonra kapanıp açılıyor tekrardan (nokıa N96) yardımcı olursanız sewinirim [email protected] telefonun çöpe gitmesini istemiyorum :))

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
:locked2:

zangoo

zangoo

Üye
Mehaba, bana N96 flash dosyası lazım, telefonun kilit kodunu unuttum, flash atmadan düzelmez diyorlar, eğer flaş dosyaları silmeyip arşiv tutan varsa benimle paylaşırsa çok memnun olurum.

MAERKEK

MAERKEK

Admin
Mehaba, bana N96 flash dosyası lazım, telefonun kilit kodunu unuttum, flash atmadan düzelmez diyorlar, eğer flaş dosyaları silmeyip arşiv tutan varsa benimle paylaşırsa çok memnun olurum.
Yabancı forumları dolaşmalısınız bence

Üst Alt