nokıa oyle bişeyin patenti ıçin başvurdiki akıllara zarar okuyun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Bence tutmaz yandaki telefonlardanda etkilenir bu bunu kolye saat veya yuzuk seklinde yapsalar daha iyi olur bence...

saat harika fikir hem erkek hem bayana da hitap eder ama bunu destekleyen saati kim üretecek ve maliyeti ne olur böyle bi yönü de var

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
bencede gereksiz ayrıca kimse girmez bu riske risk olmasa bile kimse böyle bişe yaptırmaz sadece dikkat çekmek için yaparlar ama yüzük saat falan mantıklı

u_cosar

u_cosar

Üye
bana göre gereksiz bir şey

mesut1979

Üye
sacma sapan islerle ugrasacagina akilli islerle ugrassin, bana 1000 euroda verseler yaptirmam.

_ardaa

_ardaa

Üye
bana kalırsa bunu şuan için kullanmayı düşünmüyor zaten patentini alıyor çok ileri ki zamanlarda belki, bu ilk değil ki Nokia sürekli böyle yeni ve farklı teknolojiler üzerinde çalışıp patentini alıyor ama birçoğunu ya kullanmıyor yada patent aldıktan yıllar sonra kullanıyor, sonuçta bir arkadaşımızın dediği gibi güç savaşı bu, bu zamanda fikir para ediyor al patentini dursun kenarda ilerde o teknolojiyi kullanmak isteyen sana para ödemek zorunda.

cugurel

Üye
Arkadaşlar yapmayın lütfen. :) Biraz araştırma yaparsanız yakında kimlik bilgilerinin bile kola yerleştirilecek pirinç büyüklüğünde çiplerde gizelenebileceğini öğrenebilirsiniz. Hollanda'da bir kaç gece klübü üyelerini bu şekilde fişledi resmen. Üstelik kampanya bilgilerini, ne sıklıkla geldiklerini bile yüklüyor. Şu kadarını söyliyeyim bunu devletler de destekliyor çünkü tamamen devlet kontrolünde oluyorsunuz. Kaçma şansınız yok. Hemen paniğe gerek de yok. Mesela kayboldunuz, veya kaçırıldınız. Bu çipler yüzünden artık bulunmadı vs. olayı kalmayacak muhabbeti yapılıyor. Bu çipleri çocuk yaşlarda takılacağı için büyük ihtimalle hissetmeyecek yeni nesiller bunu.

Yani siz burda haha hihi derken millet bir şekilde yürüyüp gidiyor. Bence çok da akıllıca bir yatırım olmuş. Kaç para bi patent? Diyelim ki tutmadı koyar mı koca Nokia'ya ? :)

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
Batuhan Apatay

Batuhan Apatay

Üye
Gereksiz.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bu duyulan bir patent başvurusu nokianın veya x bir şirketin elinde binlerce patent vardır en basitinden Türkiye de dizayn grup plastik boru imalatı yapıyor ama öyle patentleri varki ellerinde duysanız inanamazsınız en basitinden bir tanesini söylüyeyim topraksız domates yetiştirebilen duydunuzmu

cardanadam

cardanadam

Üye
benim anlamadığım hadi dövme şeklinde telefonu yaptın sim kartı ne yapacaz simsiz telefon arama yapmazki cep telefonlarının ilk çıktığı zaman geldi aklıma kontörlü hatlar çıkacak dendiğinde telefon kulübelerindeki kartlar gibi olacak sanmıştım heralde bu da ona benzer bir şey olur her dövmeye bir kod verilir o kodlar oparatörler aracılığıyla görüşme sağlanır gibime geliyor

mc muratx

mc muratx

Üye
ilk alacak kişi ben olacam,telefonun zurna gibi sesi yetmiyormuş gibi:)

dekor67

dekor67

Üye
    Konu Sahibi
benim anlamadığım hadi dövme şeklinde telefonu yaptın sim kartı ne yapacaz simsiz telefon arama yapmazki cep telefonlarının ilk çıktığı zaman geldi aklıma kontörlü hatlar çıkacak dendiğinde telefon kulübelerindeki kartlar gibi olacak sanmıştım heralde bu da ona benzer bir şey olur her dövmeye bir kod verilir o kodlar oparatörler aracılığıyla görüşme sağlanır gibime geliyor

arkadasım sen yanlıs anlamiş sın bu dowme telefonla beraber yapılacak yani ornegin sen duştasın tel icerde dovmen tıtreyecek sende ya cagrı ya sms geldgnı anlayacaksın

----------Eklendi @ 06:53:28 ---------- Yazıldı @ 06:51:25 ----------

arkadaslar bu sadece dowmeyle sınırlı kalmayacak ısteyen dowme isteyen kolye isteyen saat ısteyen yuzuk isteyen pzink takacak

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
Samsungun aldığı saçma patentlerin yanında güzel bir patent olmuş .

mc muratx

mc muratx

Üye
arkadasım sen yanlıs anlamiş sın bu dowme telefonla beraber yapılacak yani ornegin sen duştasın tel icerde dovmen tıtreyecek sende ya cagrı ya sms geldgnı anlayacaksın

----------Eklendi @ 06:53:28 ---------- Yazıldı @ 06:51:25 ----------

arkadaslar bu sadece dowmeyle sınırlı kalmayacak ısteyen dowme isteyen kolye isteyen saat ısteyen yuzuk isteyen pzink takacak

:):) o kadarda değil :)

pRime.

pRime.

Üye
Symbian^3'le ne alakası var? Daha sadece patent.

pRime.

pRime.

Üye

dostum burası nokia buluşma merkezi s^3ü aştı bu bölüm artık ondan burda paylaşılmıştır

Yok öyle birşey. Burası symbian^3 bölümü ve öyle kalacak. Forumu amacının dışına çıkarmayın.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 737108
__xXx__

__xXx__

Üye
yahu boş beleş işlerle uğraşma nokia adam akıllı tel cikarda alalım

CasuS_87

CasuS_87

Üye
Bence zararı fazla olabilir .

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
arkadaslar gereksiz veya komik gelebilir ama bence tebrik etmek lazım bugün kullandıgımız teknolojilerin patentleri alındıgı zamanlarda bunlar içinde aynı şimdi verdigimiz tepkiler veriliyordu ayrıca firmalar böyle teknolojik patent başvurularını illa ki kullanmak için yapmaz buna benzer bir teknolojinin bile kullanılmasını engellemek için yaparlar mail for exchance microsoftta çalışan bir Türk mühendisin çalışmasıyla patentlenmiştir ve ilk ortaya çıktıgında iyi halt etti ne işe yarıyacak diyenler vardı anlatmak istedigim böyle bir çalışma patentlenirse illede cep telefonunda kullanılacak diye bir şey yok her alanda herhangi bir amaçla kullanılabilir askeri alanlar da dahil

Dedin dedin dediiiiin.

Peki.Sence bu işin amacı teknolojiyi koruma altına almak mı?

Derinin altına böyle bir işlem yaptır gel yüzüme tükür hatta öldür beni.

Bu tabiki gereksiz.Telefonunu sessize almasın bizimkiler de! Telefonu duymuyorum diye ameliyatla vücuduna bu dövmeyi yaptıracak insan olmayacaktır elbet.Bak ne diyor? : Dövmeyi yaptırdıktan sonra ömür boyu Nokia kullanacaksın. Süper patent diğer firmalarda çok üzülmüştü.

----------Eklendi @ 14:39:52 ---------- Yazıldı @ 14:31:09 ----------

Arkadaşlar yapmayın lütfen. :) Biraz araştırma yaparsanız yakında kimlik bilgilerinin bile kola yerleştirilecek pirinç büyüklüğünde çiplerde gizelenebileceğini öğrenebilirsiniz. Hollanda'da bir kaç gece klübü üyelerini bu şekilde fişledi resmen. Üstelik kampanya bilgilerini, ne sıklıkla geldiklerini bile yüklüyor. Şu kadarını söyliyeyim bunu devletler de destekliyor çünkü tamamen devlet kontrolünde oluyorsunuz. Kaçma şansınız yok. Hemen paniğe gerek de yok. Mesela kayboldunuz, veya kaçırıldınız. Bu çipler yüzünden artık bulunmadı vs. olayı kalmayacak muhabbeti yapılıyor. Bu çipleri çocuk yaşlarda takılacağı için büyük ihtimalle hissetmeyecek yeni nesiller bunu.

Yani siz burda haha hihi derken millet bir şekilde yürüyüp gidiyor. Bence çok da akıllıca bir yatırım olmuş. Kaç para bi patent? Diyelim ki tutmadı koyar mı koca Nokia'ya ? :)

Bu dediğini yapabilmeleri için halkın kandırılması,isyan,ülkede kaos,savaş gibi durumlar olması lazım.Yoksa kimse durduk yere tüm bilgilerini devlete vermek istemez.Sen ister miydin o çiplerden?

Koca Nokia dediğiniz şiketin pazar payı %1.Ciddi gerileme var 2015den sonrasında işi zor.O Nokia Ceosu koltuktan kalkmadığı sürece 2016ya doğru Nokia ölecektir.

GhostRiderX

GhostRiderX

Üye
gereksiz bişe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...