Nokia N97

Sponsorlu Bağlantılar

nejaterol

nejaterol

Üye
    Konu Sahibi
@eerdogan85

İşletim sistemin windows7 ise hata verir mümkünse XP de dene ve JAF kurulumundan sonra PC yi yeniden başlatın
Telefonun N97 ise hiç bir uygulama çalıştırmadan PC ye PC suit modunda bağla sonrada bağlantıyı kes ve telefonu kapat telefon kapalı vaziyette kalsın ve benim anlatımı uygula telefonu ne zaman PC ye bağlanacağını yazdım aynen uygula

kenny09

Üye
nejat abi hala çare bulamadm derdime..telefon suriyeden gelme rm505 içinde gps donanımı war (baktırdım hatta gps e ait herşey war dendi) ama gps menüsünde sadece bluetooth gps war o kadar..pruduct code değiştirdm olmadı hackli yazılımı yükledm olmadı..tekrar sıfırladm tel.i yine olmadı abi..maps uygulaması vs yükledim herşey tam telefonda sadece gps menüsünde bluetooth gps den başka bi seçenek gelmiyor..saygılarıma..

mustafa_76

Üye
ya kardes vallaha beceremedim onuda resimli göstere bilirmisin lütfen bari resime bakarak yapayim yada videolu anlatma yaparsan cok duaci olurum sana

nejaterol

nejaterol

Üye
    Konu Sahibi
@kenny09
Burdaki yazılımı yüklediğin halde GPS menüsü yoksa o zaman donanım da yoktur donanım olsaydı mutlaka bu yazılım onu görürdü çünkü JAF ile atılan yazılım eski yazılımı tamamen kaldırır yenisini yükler.
Sizin yapacağınız Nokia yetkili servisine telefonu gösterin onlar size donanım hakkında kesin bilgi verir.

--------------- Ekleme ---------------

@mustafa_76

İndirdiğin JAFSetup_1.98.62 klasör içinde resimdeki işaretli dosyayı
Bilgisayarın C bölümündeki Program files klasörünü bul içine gir ordan
ODEON klasörünü bul içine gir JAF klasörü göreceksin içine gir resimdeki işaretli dosyayı içine kopyala aynısı var diyecek değiştir de
C//Program files// ODEON//JAF klasör içine kopyalıyoruz.

C program Files görüntüsü işaretli yer ODEON

Burdaki işaretlli yer JAF klasör içi bunun içine kopyala işaretli dosyayı

Başka yerden JAF indirdiysen onun içinde dosya olmaz burdan tekrar indir
JAFSetup_1.98.62

eerdogan85

eerdogan85

Üye
ne yaptıysam olmadı forumda araştırmadık konu okumadık mesaj bırakmadım ama olmuyor hep aynı şey

"" searching for phone " not found ""

YOKMU YARDIMCI OLACAK, BEN BUNU BİLİYORUM ŞÖYLE ŞÖYLE YAP TAMAMDIR DİYECEK ALLAHIN KULU.

@eerdogan85

İşletim sistemin windows7 ise hata verir mümkünse XP de dene ve JAF kurulumundan sonra PC yi yeniden başlatın
Telefonun N97 ise hiç bir uygulama çalıştırmadan PC ye PC suit modunda bağla sonrada bağlantıyı kes ve telefonu kapat telefon kapalı vaziyette kalsın ve benim anlatımı uygula telefonu ne zaman PC ye bağlanacağını yazdım aynen uygula

nejaterol ilgin için teşekkürler . evet benim işletim sistemi win7 fakat sorunumuda çözdüm.
şöyleki sanırım bi driver eksikti bende biyerde phoenix i de kurun demişler . kurdum ve kurarken bi driver daha yükledi ardından yaptığım flash işleminde telefonu gördü ve hallettim.

Hack içinde ayrıca teşekkürler.

nejaterol

nejaterol

Üye
    Konu Sahibi
@eerdogan85

Sorunun çözüldüğüne sevindim iyi günlerde kullanın.

mustafa_76

Üye
allah razi olsun yaptim ama telefonda

Sol alt Options tıkla All Patches tıkla Apply tıkla
Beş sekmenin Hepsi yeşil olacak ve işlem tamam
Denemek için bir unsigned uygulama yükleyin cikmadi neden cikmadi bu uygulamalara girdim yok neden onuda söylerseniz cok sevinirim

nejaterol

nejaterol

Üye
    Konu Sahibi
@mustafa_76

RM-505_21.0.102_prd.rofs2.V34-Yeni Modifiye bu dosyayı indir.

Resimdeki işaretli dosyayı al Bilgisayarın C böümündeki program files bul içine gir Common Files klasörünü bul içine gir Nokia klasör içine gir DataPackage içine gir Products içine gir RM-505 klasörün içine gir o dosyayı buraya yapıştır aynısı var diyecek tamam de işlem tamam
PC nin C/ program files//Common Files//Nokia//DataPackage//Products//RM-505 klasörüne kopyalayın aynısı var uyarısı tamam tıkla

Ve tekrar yeniden JAF ile yazılım yükle.

speedyx1

speedyx1

Üye
iyi bir calisma olmus emegina saglik

szatsy

szatsy

Üye
Nejat Erol çok teşekkürler emeğiniz için, anlattıgınız şekilde uyguladım ve şu an kullanıyorum hiç bi sorun yok gibi.. Yalnız bi sorum olacak acaba çıkacak olan nokia güncellemelerini etkiler mi bu yani bi sorun yaratır mı güncelleme yüklememizi engeller mi? Yeni versiyon çıktığında telefona yükleyebilecek miyiz? Ya da bekleyip görecek miyiz:) (tahminim yeni versiyon yükleyemeyiz artık sanırım çünkü sistemi komple değiştirmiş bulunuyoruz. telefondaki TELEFON AYARLARI menüsü açılmıyor bu işlemden sonra..)
ilginiz için şimdiden teşekkürler

nejaterol

nejaterol

Üye
    Konu Sahibi
@szatsy

İçiniz rahat olsun yeni çıkacak olan güncellemeleri eskisi gibi görecektir
ve hiç bir sorun olmadan yüklenecektir.
Sistem dosyalarına hiç bir şekilde müdahele edilmedi orjinali duruyor
Telefondaki TELEFON AYARLARI Menüsü çalışıyor onda bir sıkıntı yok
Sizden ricam ilk önce Mass Memory biçimlendirin sonrada telefona HARD Fotmat atın bütün sıkıntılarınız bitecektir.

szatsy

szatsy

Üye
Çok teşekkürler sağolun. Telefon ayarları dediğim normal ayar yaptığımız yer değil de uygulamaların içindeki Tel.Ayarları kısmı olan yer. Onun önemi yok o kadar merak ettiğim için sordum teşekkürler tekrar iyi çalışmalar..
( ayrıca küçük bir bilgi: 16 gb kart takılı hiçbir kasılma vs yok n97 sahiplerine..)

nofx

Üye
6.Video çekimlerindeki kırmızı uyarı ışığı kapatıldı.
7.Ses kaydındaki beep sesi kapatıldı.

bunlar hala aktif durumda

nejaterol

nejaterol

Üye
    Konu Sahibi
@nofx

1.sayfayı dikkatli oku RomPatcher ile ilgili yer hepsini yeşil yap

Orcay

Üye
arkadasım fotodan anlasıldıgı uzere bende n97 cıkmıyor sebebi ne olabilir.
malum devamınıda yapamıyorum.

nejaterol

nejaterol

Üye
    Konu Sahibi
@Orcay

Yazılanları okumuyorsunuz sonrada N97 nerde diyorsunuz sizin gibi bir arkadaşta
sormuştu ona basit anlatımla ve resimle yol göstermiştim herhalde size de yarar
http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...iye-yazilim-eklendi-9-345499.html#post2394797

İndirdiğin JAFSetup_1.98.62 klasör içinde ( jaf_nok4models ) yapılandırma dosyasını
Bilgisayarın C bölümündeki Program files klasörünü bul içine gir ordan
ODEON klasörünü bul içine gir JAF klasörü göreceksin içine gir resimdeki işaretli dosyayı içine kopyala aynısı var diyecek değiştir de
C//Program files// ODEON//JAF klasör içine kopyalıyoruz.

Orcay

Üye
halloldu.

metalbatuk

Üye
arkadaşlar ben şimdi bu hack işlemini yapınca telefonum hızlanıcak mı yani birisinden mesaj gelio açılması için çok uzun süre bekliyorum bunlar ortadan kalkıcak dimi yani telefon çok hızlı bi şekilde çalışıcak internettten rahatlıkla ovi mapsleri güncelleyebilicem dimi?

nejaterol

nejaterol

Üye
    Konu Sahibi
@metalbatuk
Telefonu Hack yapmak teli hızlandırmaz sadece sınırsız UNSİGNED uygulama kurmak içindir.
Telefonun yavaşlığı C bölümünün aşırı dolu olmasından kaynaklanıyor
tahminim sizin C bölümü 25-30 MB buda yavaşlatır.
Şimdi sizin yapacaklarınız ilk önce Mass Momory biçimlendireceksiniz
Sonrada telefona HARD Format atacaksınız C bölümü 60MB olacak ve telefon hızlanacak isterseniz bu işlemlerden sonra burda anlatılan hack işlemini yaparsınız.

Hard Format atmadan önce ilk olarak Massmemory biçimlendirilir.
(Menü>Uygulamalar>Ofis>Dosya yöneticisi>Depo Hafıza >Tıklıyoruz Seçenekler Depo Hafıza Biçimlendir )
Nokia N97 Hard Format Nasıl Atılır..
Sol shift tuşu, boşluk tuşu, Geriye doğru
Silme tuşu ve son olarak da cihazın
Açma Kapama tuşuna basın ve bekleyin,telefon açılana kadar parmaklarınızı oynatmayın cihaz ülke/bölge saat ayarlarını soruyorsa
hard format tamamlanmıştır

metalbatuk

Üye
yardımınız için teşekkür ederim benim tek sıkıntım telefonun yavaş olması başka bişi diildir, unsigned uygulama kullanmadığımdan hack yapmama gerek yok o zaman

ayrıca ilginiz için de çok teşekkür ederim