Nokia N900 ve Nokia N97 arasındaki fark nedir?

cortex47

Üye

Bu biraz yanlis bilgilendirme olmus. Mousepad dedigin touchpad capacitivedir, sadece multitouch yazilim ini desteklemez, nasil mi kontrol edebilirsin? Basit, bastir bir kalemle bakalim tepki verecek mi? Yani multitouch olmamasi resistive oldugu anlamina gelmez. Multitouch desteklemeyen herhangi bir dokunmatik aegis 2 noktaya temas ettiginde ortasinda durum zaten bu da resistive oldugu anlamina gelmez...

Selam Arkadaşlar bence n900 almayın..kesinlikle söylüyorum 5800 bile daha çok kullanışlıdır.suan fiyatı 1000 lira gibi ama hiç bulaşmayın ben ingiltereden getirdim ama hayal kırıklığına ugradım kullandım biliyorum

Ue-Gazi

Emekli Yönetici

5800 mı almadan önce keşke BURAYI inceleseydiniz. N900 ile 5800' ı bir tutan birisi kesinlikle ama kesinlikle N900' e elini bile sürmemeli

yalcin33

Üye
arkadaslar capacitive ekran bir potansiyel fark algılarsa dokunuldugunu hısseder yanı statık de olsa bır enerjı ıster (ısı enerjısı degıldır bu elle dokunma nedenınız her ınsanda statık bır potansıyel fark mutlaka bulunur omru boyuncada 0 degıldır negatıf yada pozıtıf bır durumda yuk vardır ınsanda) fakat rezistif ekran iç yapısında 2 plaka arası sıkıştirildıgında aradakı dırencı duser calısması da dırencı yuksek olan bolgelere gore dusuk olan bolgeye dokunuldugunu algılayan bır sıstemdır yanı capacitive ekran la yapılan multıtouch rezistifle de gayet guzel bır sekılde yapılabılır ama iphone daki multıtouch kadar ıyı bır deneyım beklenemez ornek olarak x6 da da capacitive ekran mevcut (multıtouch yok dıye bılıyorum x6 da) normal ekran olarak dokunus hassasıyetı karsılastırın x6 malesef yolda kalır yanı iphone normal bir teknolojide capacitive ekran kullanmıyor zaten kendi ürettığı ekranı kendi yazılımıyla kllanıyor

kuavo15

Üye

5800 n900ün yanında oyuncak kalır

yalcin33

Üye
5800 kullanıcısıydım tr den aldım uzun sure kullandım su an rusyadayım 5800 hala duruyor n900 de aldım hıcbısekılde kıyaslanamaz n900 bir telefon değil 5800 gıbı bir smartphone la karsılastırmak cok yanlıs zaten bu arada konu N97 ama o da bır telefon.. n900 un onunde duramayacagı görüşündeyim n900 ü bir mağazada gördüm araştırdım maemo 5 acık kaynak kodlu bir tablet keşvetmeye değeceği için aldım ve hiç pişman olmadım sadece sürekli şaşırıyorum n900 kullanabilen birisinin kolay kolay vazgeçiceğine de inanmıyorum..

haklısınız tabikide 5800 ile hiç karıştırmıycaktım ama benden başka hayal kırıklığına düşmesinler diye karşılastırma yaptım.
hemde kullanana birşey demiyorum. ama telefon olarak alanlara söyledim zaten

symbian şu arayüzünü bir değiştirse güzel şeyler olacakta takılıp kaldılar bence n97de de maemo kullanılmalıydı symbian n97 gibi bi telefonda yetersiz kalıyor

ozmn bu ozellik n97ve 5800 gibi telefonlara gelmesi gerekir

Arkadaşlar bir bilen varsa lütfen yardımcı olsun,Nokia N900 ve Nokia N97 arasındaki fark nedir?Maemo & Symbian işletim sistemleri dışında.

konuyabirazgecdahiloldumsanirimamagenedebirseylereklemekisterim.
1.sin900degiln97ilebanagorepiyasadakihicbirtelefonlakiyaslanamazzatenn900etelefondemekbilebirazayipoluyorcepbilgisayarindayadatabletpcdetelefonozelligivardemekdahayakisikalirbence.
2.sisuanakadarpiyasadakitumtelefonlardaolmayan(enazindanbenimbildigimyok)birozellikn900unkendiicerisindekimaemovegelistiricilerininortakyazilimlarinayuklemeveguncellestirmeyapanbolumundendirekfarklidilleryukleyebiliyorsunuz(benturkceyukledimsorunsuzvetamayricatelefondagelenruscadaolmayanozelliklerbiledevreyegirdi)
3.sumukemmelbirhareketsensorunesahipcokkalitelisensoroyunlarivarmaemoda(bentelevizyonabaglayarakoynadigimarabayarisinahastayimn900udireksiyongibikullaniyorsunresmen)
4.suacikkaynakolmasibuyukbir+maemonunsitesindeneredeysehergunbiryenilikgormekmumkun.
5.siilkalindigindabircokeksikvargibigorunsede(birornekkontursorgulamaveyuklemekicin*123#gibicalismayanuygulamalar)ilaveyazilimlarlagideriliyorvesornsuzcalisiyor
6.sin900enokiaaklagelecekhemenherdonanimiyerlestirmisfakatyazilimsalolarakdestekvermemisbununyerinetopuacikkaynakyaparakmaemovegelistiricilerineatmisbunlaraornekverecekolursak3g(goruntulugorusmekismi),mms,kizilotesi,wfisifrekirici,fmsinyalvericisi(cevresindekiradyolarakendiuzerindekimp3lerigonderebiliyorayniarabalardakullanilancakmakbolumunetakilanradyoyasinyalgonderencihazlardibi),gifformatliresimler,vb.bularvedahafazlasin900dedonanimsalolarakolsadahiyazilimsalolaraknokiadestekvermedigindencalismiyorfakatmaemonunsitesindenyadan900unkendisiuzerindenyuklenerekgoruntulugorusmeharictumuullanilirhalegeliyor.(goruntulugorusmederken3gdenbahsediyorumaslindabenskyp`iyikullanaragoruntulugorusmeyapiyorum)
7.sin900uzerindenkullanicilaridakendigelistirmeleriniyapabilirler(programlamadananliyorlarsatabiki)
8.sin900genemaemo`dakiporogramdestegiylebircokcesidevemarkayauyankumandahalinegeliyor(baskakumandaporogramlarinailaveolarakkumandayikisisellestirebilmemarkavemodeliotomatikalgilamasivar)
9.sutelefonrehberineilaveyuklenenbiryazilimlarehberdekikisilereayriayrimp3veresimatayabiliniyor.
10.subensuanakadarinerntdeacamadigisitevevideo`yaraslamadim
11.sitelevizyonabaglandigindakacirdiginizdizileriinternetuzerindensorunsuznetizleyebiliyorsunhatdakisankitelevizyondaizliyormuskadartemizhemdereklamsiz

n900`dedahasayacakokadarfazlaozellikvarki
n97deisiyarindandahaazbirislemciveceyregisayilacakkadarbirekrankartikumandaolsundersenkizilotesiyokvegelismesin900gibiherkesedegilsadecenokia`yabagliveenvahimiinternetkapasitesieskis60`lardancokdafarkliolmayanbirmodel97`ninn900`etekbaskingelenozelligi3ggoruntulugorusmesiodasimdilikmaemo3cupartiyazilimindabueksigigidereceklerinisimdiiknerindekiengelinnokia`ninlisansanlasasininoldugunubildirmistibelkidebenbunlariyazarkenyapmislardirbile

SimditekrarsoralimN900`muN97`mikararsizin(kesinlikle5800degil)

--------------- Ekleme ---------------