Doğuş Pertez
Emekli Yönetici
Nokia N900: MeeGO ve Maemo İşletim Sistemlerine Aynı Anda Destek Sunacak!
Akıllı cep telefonu denilince aklımıza gelen ilk şey kullandıkları işletim sistemleridir. Peki, akıllı cep telefonunuzun çift işletim sistemi desteğine kavuşmasını ister miydiniz? Artık bu destek henüz ülkemizde satışa sunulmayan Nokia’nın N900 isimli internet tableti olarak anılan mobil cihazında kullanıma sunulacak.
( Nokia N900 artık çift işletim sistemi desteğine kavuşacak... )
Maemo geliştirici grubunun lider ismi Quim Gil tarafından yapılan açıklamaya göre, Nokia N900 için yayınlanacak ilerleyen firmware sürümlerinde cihaza özel olarak seçilebilir boot desteği kazandırılacak. Kullanıcılar bu boot ekranı üzerinden cihazı başlattıklarında dilerlerse Maemo, dilerlerse MeeGo 1.0 sürüm numaralı işletim sistemiyle cihazlarının arayüzlerini görsel olarak farklı bir boyuta kazandırabilecekler.
Boot seçim ekranı cihaza önümüzdeki güncellemeyle değil, ondan sonra yayınlanacak olan güncellemeyle birlikte sunulacak.
( Nokia N900 artık çift işletim sistemi desteğine kavuşacak... )
Maemo geliştirici grubunun lider ismi Quim Gil tarafından yapılan açıklamaya göre, Nokia N900 için yayınlanacak ilerleyen firmware sürümlerinde cihaza özel olarak seçilebilir boot desteği kazandırılacak. Kullanıcılar bu boot ekranı üzerinden cihazı başlattıklarında dilerlerse Maemo, dilerlerse MeeGo 1.0 sürüm numaralı işletim sistemiyle cihazlarının arayüzlerini görsel olarak farklı bir boyuta kazandırabilecekler.
Boot seçim ekranı cihaza önümüzdeki güncellemeyle değil, ondan sonra yayınlanacak olan güncellemeyle birlikte sunulacak.