• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Nokia N900 : Maemo 5 İşletim Sistemi ( Özellikleri / Fiyatı / Çıkış Tarihi / Resim )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nokia N900 : Maemo 5 İşletim Sistemi ( Özellikleri / Fiyatı / Çıkış Tarihi / Resim )
[4shared]128378527/e9cd4ed2[/4shared]

İnternete sızan fotoğraflar ve bilgiler karşısında sessiz kalan Nokia sonunda Maemo 5 İşletim sistemine sahip yeni cihazı Nokia N900’ü bugün duyurdu.

Uzun zamandır internet ortamında dolaşan resimleri ve çok konuşulan işletim sistemiyle bir anda gündeme damgasını vuran Nokia N900 bugün şirket yetkilileri tarafından resmiyet kazandı. Profesyonel özellikleriyle masaüstü bilgisayarı cebimize girdi dedirten cihazın özellikleriyse şöyle;

• 3.5 inç’lik, 800 x 480 piksel çözünürlüklü dirençsel dokunmatik ekran,
• Kızaklı QWERTY klavye,
• 32 GB dâhili depolama,
• MicroSD ile 48 GB’a kadar kapasite arttırma imkanı,
• GPS/A-GPS, FM radyo vericisi, TV çıkışı,
• Bluetooth 2.1, WiFi, 1320 mAh batarya,
• Carl Zeiss optik lensli 5 Megapiksel kamera ve çift LED’li flaş,
• ARM Cortex-A8 tabanı,
• 1 GB’lık uygulama belleği,
• OpenGL ES 2.0 grafik hızlandırıcısı,
• Mozilla tabanlı Maemo tarayıcısı ve Adobe Flash 9.4 desteği,
• Dört band GSM/EDGE, 900/1700/2100MHz UMTS/HSPA desteği,

Önümüzdeki hafta Nokia Word 09' da tüm özellikleriyle ortaya çıkacak olan cihazın, Ekim ayında 550 € gibi bir fiyata satışa sunulması bekleniyor.

Ekli dosyalar

zezu_5

zezu_5

Üye
Ahada Bunda Adobe Flash 9.4 Desteği Var Bunda :) Ama Ebatlarını Birebir Görmek Lazım N97 İle Değiştirebilirm :)

Bunda Multitouch Kullanırlarsa Ve Eksikler Giderilmişse Kesinlikle N97 İle Değiştirilir... :)

skynet

Üye
tekkelimeyle mükemmel nokıa yaptımı yapıyor ama kamerasını yine 5 Megapiksel yapmışlar 8 olabilirdi ama yinede süper...

conner

Üye
süpermiş olmazsa n97 ile değiştirirm paylaşımiçin sağol :oke:

eç038

eç038

Üye
bende 6600 ile değiştireyim :ehe

arslansem

arslansem

Üye
Süper duruyor.Fiyatı da çok değil

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
maemo 5 işletim sistemi mi daha ilk defa duyuyorum

ArtOfVictory

ArtOfVictory

Üye
gerçekten nokia güzel tlf çıkarmış acaba nokla karşı atak olarak hangi modeli çıkaracak :ehe

goblet

goblet

Üye
yakında laptop ile cep telefonları ortalarda biyerde buluşup tek ürüne dönüşecekler.. Yalnız Nokia yaptımı kaliteli cihaz yapıyor bi bunun fiyatına bak bide önünde kamerası bile olmayan iphonenin fiyatına bak..

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
bana yavaş geldi 1ghz işlemci kullanılmamış herhalde araştırdırdım 600mhz işelmci çok yavaş bu cihaz için niye 1ghz çıkarmazlar anlamam
32 GB storage, 256 MB RAM 256 ram nekadar iyi tartışılır
HSDPA, 10Mbps; HSUPA, 2Mbps 3g baya iyi çünkü 10mbit çok yüksek
5 MP, 2592x1944 pixels, Carl Zeiss optics, autofocus, Dual LED flash, video light video ışıgı aktif..
WVGA(848 x 480)@25fps video çekme
ARM Cortex A8 600 MHz, PowerVR SGX graphics
Stereo FM radio; FM transmitter
-WMV/RealVideo/MP4/AVI/XviD video player
- TV-out

Barrack

Üye
ARM Cortex A8 :D yeni mimaridir :D,çok daha iyidir.GHz belirleyici değildir her zaman

abaesh

Üye
hayatta bu fiyata vermezler, imkansız... nokianın yakın zamanda ucuza telefon çıkardığı görülmemiştir zaten... verirlerse piyasa alt üst olur... ama hadi bi ihtimal verdiler diyelim... o zmn iPhone 3G S in işi zor olur, Apple hezimete uğrar...

Symbiont

Üye
Alınır Ama Verdiğiniz Paraya Değermi Bilmem HTC Touch Diamond Bundan Daha İyidir

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Evet diğer markalar oyun burda bitmiştir.Nokia galiba kendinden bekleneni bu cihazla birlikte sunarak,küstürmüş olduğu kullanıcılarına kendini affettirecektir diye düşünüyorum.Eğer bu cihazda Multitouch olayını halledilmişse eğer gerçekten oyun bitmiş demektir.kamera olayına gelince 5MP cep telefonu için en ideal olanıdır diye düşünüyorum(yeterki kullandığı lensler ve mercekler yeterli kalitede olsun)

HUYSUZ PRENS

Üye
ürün tr ye gelmeyecek...

LeGeNDaRY

LeGeNDaRY

Üye
güzell

kral_84

Üye
tekkelimeyle mükemmel nokıa yaptımı yapıyor ama kamerasını yine 5 Megapiksel yapmışlar 8 olabilirdi ama yinede süper...
:vur

--------------- Ekleme ---------------

bence öyle deyil arkadaşım bende nokia kullanıcısıyım nokia dan başka tlfon kullanmıyorum fakat elimde nokianın son bombası olan n900 var ciazı sizlere doğru bilgi verebilmek açısından inceledim tlfon güzel ama bir laç hatası dışında o hatalarda yazılımla düzeltilirse bu tlfon insanlar için vazgeçilmez olucaktır tlfonda en önemli hatalardan biri bataryasının 2 gün zor gitmesi batarya işi çok kötü bu durum yüzünden tlfonla konuşmaya korkuyorum bataryayı 2 gün dayandırmaya çalışıyorum ikinci hatasıysa tlfonda önünde ikinci bir kamera olması halınde tlfonun görüntülü konuşmayı desteklememesi bir çok nokia kullanıcısının bu dertlerden yandığı söylenmekte benim gibi umarım bu hataları bir an önce düzeltir nokia..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt