Nokia N80..YARDIM LÜTFEN!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

princep

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N80..YARDIM LÜTFEN!!!
Merhaba arkadaslar,
Maxicep.com - Nokia N80 telefon aldim..Yeniyim..
dün 2.el bir N80 aldim. Gercekten güzel bir telefon. Ne özellikleri var diye arastirirken yazilim güncellemeleri olsun, cesitli programlar yüklemek olsun bir sürü özelligi oldugunu kesfettim. Hatta navigasyonu bile olabilirmis ama emin degilim. Simdi telin huyunu suyunu bilmedigim icin yanlis seyler yapip bir sorun cikarmamak icin adim adim asagidaki konular icin sizlerin (Nokia N80) konusunda uzman arkadaslarin yardimini rica edecegim.

Öncelikle telefonumun versiyonu yazayim.
V 4.0707.0.7
28.03.2007
RM-92
Nokia N80 (558.01)

Merak ettiklerim ve nasil yapacagimi adim adim anlatabilirseniz cok ama cok sevinirim.

1. Telefonumun yazilimi güncel mi? Degilse illa güncellemem mi gerekir neden?

2. Bu forumda bir cok yerde Symbian S60 diye bir yazilimdan bahsediliyor. Iste bilmem ne versiyonu 3rd v9.1 gibi birseyler. Benim telefonum hangi versiyonu destekliyor nasil ögrenebilirim? Cünkü bir cok programin yüklenmesi icin özellikle belirtiliyor. Symbian felan filan versiyonu icin uygundur diye.

3. Telefonuma .rar, .zip, .pdf, excel, word gibi cok kullanilan ofis programlarini yükleyebilmek icin adim adim neler yapmam gerekir? Dosyalarin acilmasi icin bir limit var mi dosyalarin büyüklügü acisindan!

4. Telefonumda gercekten navigasyon var midir? Varsa kullanilabiliyor mu? Ücretli midir? TOMTOM diye bir yazilimdan bahsediliyor navigasyon icin neyi nasil yapmaliyim?

5. WLAN ile internete balandigimda ücretsiz MSN kullanabilir miyim? Aynen PC'de kullandigimiz gibi? Eger cevap evet ise hangi programi hatasiz bir sekilde nasil telime kurabilirim?

6. Nokia N80'de kesinlikle yapamayacagim yani telefonun desteklemedigi özellikler nelerdir? Bosuna arastirip sormamak acisindan!

7. Son olarak da benim aklima gelmeyip de sizin sunlari da mutlaka yap veya yükle diyebileceginiz extralar nelerdir?

Yardimlarinizi bekliyorum..Simdiden cok tesekkürler..

arven_005

arven_005

Üye
telefonun güncel değil...güncellersen eğer teldeki bi kaç ufak hatadan kurtulursun ama güncellemezsende çok büyük sorunlar yaşamazsın

n80 s60 3rd 9.1 işletim sistemine sahiptir

dosyaların büyüklüğü önemli değil yeterki hafıza kartında olsun

navigasyonu bende tam bilmiyorumda navigasyonu kullanabilmen için navigasyonla ilgili bi cihaza daha ihtiyacın olması lazım....

wlan'la bağlandığın zaman elbette ki msn'e girersin bi çok program uyumludur zaten

telefonda yapamayacağın sensör uygulamasıdır başka varsa bilmiyorum

telefonu hacklediğin zaman bir çok sorundan kurtulursun...

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
Sistemini arkadaşımız yukarda yazmış evet 3rd 9.1

Navigasyon için ayrıca GPS cihazı sahibi olman gerekli dahili özelliğinde malesef yok

Quick office 6 yükleyebilir ve word excel poverpoint kullanabilirsin bir sınırlaması yoktur istediğin gibi oku yada düzenle.

PDF için adobe pdf mobile yüklemelisin.

rar zip vb için ise xplore yüklemeni tavsiye ediyorum. hem dosya yönetici hem bu tip işleri yapar.

kesinlikle yapamıyacağın sensör uygulamalarıdır. ben başka bir kısıtlılığına rastlamadım.

telefona program yüklemeye başlamadan muhakkak hacklemelisin ki rahat rahat yükleme yapasın.

Ayrıca versiyonun baya eski güncellersen iyi olur telefon az da olsa rahatlar.

Takıldığın bulamadığın birşey olursa ulaş bize yardımcı oluruz.

! AhmeT !

! AhmeT !

Üye
Arkadaşlar çok sağoldun benimde işimde yaradı :)

princep

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaslar cevaplariniz icin cok tesekkürler..Bir cok soruma cevap buldum sayenizde.

Aslinda Nokia'nin sitesine girip nasil güncellenecegini ögrendim iste tel sarjda olmali, rehberi vs. yedekle, islem bitene kadar tele dokunma, kapatma vs. fakat dogrusunu söylemek gerekirse yine de korkuyorum :)) acaba güncellerken islem takilir mi donar mi gibisine? Birsey olmaz derseniz kesinlikle denicem ;)

Peki GPS cihazi tele mi monte ediliyor? yoksa telefon gibi ayri bir cihaz mi? eger öyleyse simdilik degmez diye düsünüyorum ama telin icine monte ediliyorsa denenebilir.

son olarak da program yüklemeden önce mutlaka telefonu hacklemelisiniz demissiniz. Bu nasil yapilir? Hicbir fikrim yok :) Nasil hackleyebilirim telefonu?

Tekrar tesekkürler.

arven_005

arven_005

Üye
Arkadaslar cevaplariniz icin cok tesekkürler..Bir cok soruma cevap buldum sayenizde.

Aslinda Nokia'nin sitesine girip nasil güncellenecegini ögrendim iste tel sarjda olmali, rehberi vs. yedekle, islem bitene kadar tele dokunma, kapatma vs. fakat dogrusunu söylemek gerekirse yine de korkuyorum :)) acaba güncellerken islem takilir mi donar mi gibisine? Birsey olmaz derseniz kesinlikle denicem ;)

Peki GPS cihazi tele mi monte ediliyor? yoksa telefon gibi ayri bir cihaz mi? eger öyleyse simdilik degmez diye düsünüyorum ama telin icine monte ediliyorsa denenebilir.

son olarak da program yüklemeden önce mutlaka telefonu hacklemelisiniz demissiniz. Bu nasil yapilir? Hicbir fikrim yok :) Nasil hackleyebilirim telefonu?

Tekrar tesekkürler.

merak etme güncellerken bişey olmaz ben ilk kez güncellerken telefonu çıkarmak zorunda kalmıştım o zaman bilmiyodum ama hiç bi sorun olmamıştı rahat olabilirsin

gps cıhazına gelince tele takılmıo tel boyutlarında...(yanlışım olabilir bu konuda)

s60 3rd modifikasyon uygulamalarında bulabilirsin ama benim önerim ferret in paylaştığı hellocarbide ile hack yöntemi:oke:

princep

Üye
    Konu Sahibi
Az önce telefonun yazilimini güncellemek icin gerekli islemleri yaptim Nokia Software Updater'i PC'me kurdum ve güncelleme islemine basladim. Program yazilimi denetledi ve aynen su yazi cikti.

"Cihazinizda desteklenen en yeni yazilim zaten mevcut. Güncellestirme gerekmiyor."

Telefonumun yazilim Sürümü sol tarafta su sekilde: 4.0707.0.7 yani güncelmis???

yani o zaman güncelleme islemini yapmama gerek kalmadi ;) Simdi sirada telefonu hacklemek var öyle degil mi?

aklima gelmisken *123# yaptigimda neden kontör bilgim gelmiyor. Bu sorunu nasil halledebilirim?

tekrar tesekkürler.

arven_005

arven_005

Üye
Az önce telefonun yazilimini güncellemek icin gerekli islemleri yaptim 'i PC'me kurdum ve güncelleme islemine basladim. Program yazilimi denetledi ve aynen su yazi cikti.

"Cihazinizda desteklenen en yeni yazilim zaten mevcut. Güncellestirme gerekmiyor."

Telefonumun yazilim Sürümü sol tarafta su sekilde: 4.0707.0.7 yani güncelmis???

yani o zaman güncelleme islemini yapmama gerek kalmadi ;) Simdi sirada telefonu hacklemek var öyle degil mi?

aklima gelmisken *123# yaptigimda neden kontör bilgim gelmiyor. Bu sorunu nasil halledebilirim?

tekrar tesekkürler.

telefonun güncel diil aynı telefondan bizde de war (5.719.0.2) yazılım olayını pc suit ten yapmaya çalışırsan daha kolay halledersin...

hack olayı için telefonunu güncellemeden de yapabilirsin yani sen şimdide yapabilirsin :oke:

*123# olayını bilmiyorum...

princep

Üye
    Konu Sahibi
PC suite'den de yazilim güncellemesini denedim. Ayni mesaj cikti. Yani; "Cihazinizda desteklenen en yeni yazilim zaten mevcut. Güncellestirme gerekmiyor." diye. Hakli olabilirsin belki son sürümü degildir ama yenisine de gerek yoktur diyor?

Bu arada diger bilgiler icin tesekkürler. Gösterdigin kaynak dogrultusunda telefonumu hackledim ve ihtiyacim olan programlari da yükledim. Hepsi de sorunsuz calisiyor.

Sadece turkcell kontör sorgulamasina *123# neden cevap alamiyorum onu cözemedim? Onu da arastiriyorum..

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
kontor sorgulama hatla ilgili bir problemindir yüksek ihtimalle.

amcak update programlarında sorun var sanki çünkü hakkatten geçmiş bir sürüm (telefonun gri renkli mi acaba? eğer gri ise en son sürümü o olabilir ancak yükseltme yapıldığında internet edition özelliği kazanacaktır.)
Bu ne işe yarar dersen bekleme moduna wifi eklenir ve hızlı tarama yapmana olanak verir.

GPS cihazı değişik buyotlarda olur ancak haricidir ve bluetoot aracılığıyla bağlanır. (kibrit kutusu büyüklüğünde olanları mevcut.)

bu arada güle güle kullan :)

! AhmeT !

! AhmeT !

Üye
Arkadaşalar telefon neden hackleniyor ?

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
Arkadaşalar telefonu neden hackleniyor ?

Hacklenmeyen telefonlarda yasal koruma olduğu için crackli uygulamaları yükleyemiyorsun. Ayrıca mzasız uygulamalarda yüklenemiyor sertifika almak gerekiyor.

Birçok uygulamada tarih hatası veriyor vs.

bunlarla uğraşmayıp her uygulamayı yükleyebilmek için installer.exe telefonun sistemine hacklenerek yerleştiriliyor ve tamamdır istediğini yükle ondan sonra gereksiz uyarı vesorunlarla uğraşmazsın. ( yasal uygulama satın almak gibbir alışkanlığın ve maddi kaynağın varsa bununla uğraşmana gerekyoktur.)

princep

Üye
    Konu Sahibi
kontor sorgulama hatla ilgili bir problemindir yüksek ihtimalle.

amcak update programlarında sorun var sanki çünkü hakkatten geçmiş bir sürüm (telefonun gri renkli mi acaba? eğer gri ise en son sürümü o olabilir ancak yükseltme yapıldığında internet edition özelliği kazanacaktır.)
Bu ne işe yarar dersen bekleme moduna wifi eklenir ve hızlı tarama yapmana olanak verir.

GPS cihazı değişik buyotlarda olur ancak haricidir ve bluetoot aracılığıyla bağlanır. (kibrit kutusu büyüklüğünde olanları mevcut.)

bu arada güle güle kullan :)

tesekkürler bilgi icin EsEsli26es, evet telefonum gri renkli. Yalniz 3-4 kez denedim yazilim güncellemek icin hem PC suite'den hem de software updater programindan ama her seferinde desteklenen en son sürüm zaten yüklü diye mesaj cikti.

Bu sey mi hani ana ekranda WLAN kisayolu cikiyordu o mu??? Bu arada iyi hatirlattin benim telin ana ekraninda WLAN kisayolu cikiyordu otomatik aglari ariyordu ama ne yaptimsa kaybettim :mahcup: geri koyamiyorum? Bunu nasil halledebilirim? :bilmem:

Bir de ana ekrandaki kisayollari kendi istegime göre düzenleyemez miyim?

Tesekkürler..

arven_005

arven_005

Üye
tesekkürler bilgi icin EsEsli26es, evet telefonum gri renkli. Yalniz 3-4 kez denedim yazilim güncellemek icin hem PC suite'den hem de software updater programindan ama her seferinde desteklenen en son sürüm zaten yüklü diye mesaj cikti.

Bu sey mi hani ana ekranda WLAN kisayolu cikiyordu o mu??? Bu arada iyi hatirlattin benim telin ana ekraninda WLAN kisayolu cikiyordu otomatik aglari ariyordu ama ne yaptimsa kaybettim :mahcup: geri koyamiyorum? Bunu nasil halledebilirim? :bilmem:

Bir de ana ekrandaki kisayollari kendi istegime göre düzenleyemez miyim?

Tesekkürler..

büyük ihtimalle bekleme modunu kapalı yapmışsındır eğer öyle yaptıysan onu telefon ayarlarından yapabilirsin dosyalara daha hızlı ulaşabilmen için smart settings programını tavsiye ederim site içerisinde bulabilirsin:oke:

princep

Üye
    Konu Sahibi
Cok sagol arven_005. Baktim bekleme kodu acik..Hatta bu sayede oradan ekranin yukarisinda bulunan kisayollari (6 tane) düzenleyebildim. Ama benim söylemek istedigim ana ekranda satir olarak yazan kisayoldu. Su an sadece "Bugün icin ajn. kaydi yok" diye bir kisa yol var. Önceden WLAN kisayolu da vardi otomatik baglantilari ariyordu? O nereye gitti acep?

arven_005

arven_005

Üye
walla anlamadım sendeki sorunu kusura bakma ama versiyonu nası yükseltemedin onuda anlamadım nokia pc suit in son versiyonunu indir bide öyle dene yazılımı

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
Hımm o sorun bir kere bende de olmuştu bazen yardımcı programlarla yeniden başlatıldığında telefon gidebiliyor o wlan sihirbazı (xplore gibi programların telefonuyeniden başlat menüsü kullanıldığında.)

ama normal yollardan telefonu kapatıp açınca düzeliyor.

bunu dışında aklıma şöyle bir soru geldi acaba telefonunun versiyonu günceldi ve olmaz ama yanlışlıkla eski versiyon gerimi yüklendi?

yoksa o simgenin kaybolmaması lazım

(son çare telfona format atmak illaki o lazım diyorsan format attığında düzelmesi lazım ancak bütün programların silinir.)

princep

Üye
    Konu Sahibi
tesekkürler..ihtiyacim olan programlari yükledim. simdilik bir problem yok ;) sadece birsey merak ettim. Olur ya yazilim güncelleyebilirsem sayet telefona yükledigim programlar silinir mi? Rehber bilgileri siliniyormus ama programlara birsey oluyor mu onu merak ediyorum?

EsEsLi26es

EsEsLi26es

Üye
rica ederim

evet ne var ne yok herşey silinir telefon ilk fabrika çıkış haline gelir hack de iptal olur.

format ve güncellemede bu sonuca varırsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt