Nokia N8 vs E7

Sponsorlu Bağlantılar

Nokia N8 mi E7 mi?

• N8

Kullanılan: 17 68.0%
  • E7

Kullanılan: 8 32.0%

• Kullanılan toplam oy
    25
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Noks

Noks

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N8 vs E7
Nokia N8 mi Nokia E7 mi bunlar arasında + ve - leri sizce nelerdir hangisini alırdınız?

--------------- Ekleme ---------------

Nokianın yeni Amiral gemisi N8'İN yaklaşık 450 euorodan Avrupa da Satışa çıkması bekleniyor.

Çok iyi bir görünüme sahip bu telefonun yazılımsal özlellikleride bir o kadar sağlam.

Genel özelliklerinden önce bir ön inceleme yapalım.:)

HD Kalitesinde videolar çekin:

Yüksek çözünürlüklü kendi başyapıtlarınızı çekin, düzenleyin ve mükemmelleştirin, ardından onları dünyayla paylaşın. Tamamıyla telefonunuzdan müzik, görüntüler, metin ve geçişler ekleyin. 12 MP geniş sensör ve Carl Zeiss lens ile harika görüntüler çekebilirsiniz. Xenon flaş, düşük ışıklı koşullarda iyi resimler çekmenize de imkan sağlar.

Ev sinemanıza bağlanın:

Nokia N8, HDMI bağlantısıyla öne çıkar, böylece uyumlu televizyonlarda ve projektörlerde görüntülerinizi, videolarınızı ve müziğinizi gururla kolayca gösterebilirsiniz. Hepsi çarpıcı yüksek çözünürlüklü dijital 720p formatta. Ayrıca, üstün kalite *Dolby Digital Plus teknolojisi - ev sinema sistemleri ile uyumludur - ile öne çıkar, böylece filmler göründüğü kadar güzel ses verecektir.

National Geographic cebinize geliyor:

İsteğe bağlı WebTV ile Nokia N8. CNN ve National Geographic gibi sevdiğiniz TV kanallarına erişin ve otobüs koltuğunuzun rahatlığından TV yayınları telefonunuza gelsin. Daha fazla WebTV kanalı bulmak için Ovi Mağaza'yı ziyaret edin.

Nokia cihazınızdan navigasyon. Bedava. Sonsuza dek.

Dünyada nerede olursanız olun sesli navigasyon. Sadece nereye gitmek istediğinizi girin, sesle rehberlik eden Ovi Haritalar adım adım oraya nasıl gideceğinizi size söyleyecektir. Yaya olsun veya araçla olsun.

Elli saat boyunca müzik çalma

Tüm sevdiğiniz albümler arasında sorunsuzca gezinebilir ve bir kez daha albüm kapaklarından heyecan duyabilirsiniz. 50 saatten fazla kesintisiz olarak kayıt koleksiyonuzu tekrar dinleyin.

İyi olanı daha da iyileştirin

Nokia Bluetooth Kulaklık BH-608 yoluyla Ovi Haritalar'ın sesli navigasyonunu rahatça dinleyin veya dışarı çıkın ve %99'a kadar arka plan gürültüsünü engelleyen sekiz mikrofonlu Nokia Bluetooth Stereo Kulaklık BH-905 ile uçuşunuzu bir zevke dönüştürün.

N8 in özellikleri:

N8 şuan pek başarı yakalayamayan model N97 den bayrağı alacak.İOS ANDROİD 2.2 WİNDOWS PHONE 7 gibi rakiplere sahip N8 in gücü bu rakiplerle rekabete yetecek mi?

Tek dezavantajı symianda ısrar etmesi gibi dursada teknik özellikleriyle bunu kapatacak gibi duruyor.

1. Nokia N8 çıkış tarihi ne zaman?

Nokia'nın yeni akıllı cep telefonu 2010'un 3. çeyreğinde piyasaya çıkacak. Muhtemel çıkış tarihi iPhone HD'den ve Android 2.2'den sonra ama Windows Phone 7'den önce olabilir.

2. Nokia N8 fiyatı ne?

N8'in satış fiyatının vergilerden önce 370 Euro ya da kaba bir hesapla 750 TL civarında olması bekleniyor. Türkiye'de bu fiyat katlanacaktır.

Bir başka hesaba göre Nokia'nın etkileyici cebi N900'den yaklaşık 300 TL daha ucuz olması bekleniyor. Bu fiyatlandırma için Nokia'nın N8 ile ExpressMusic 5800 modelinin başarısını taklit etmek istiyor yorumları yapılıyor.

3. Symbian^3 işletim sistemi

Açık kaynak kodlu yeni Symbian işletim sisteminin özellikleri bu telefonun başarısı için çok önemli. Dokunmatik ekranlara uygun tasarlanan bu işletim sistemi el hareketlerini ve çoklu dokunmatiği de destekliyor.

Hızlı multi-tasking için daha iyi sistem kaynakları kontrolü de bu cep telefonun daha akıcı bir çalışma sergileyeceği anlamına geliyor.

4. Ev ekranları

Home screen yani ev ekranı uygulamaların listelendiği bir masaüstü ve Nokia N8'de 3 adet böyle masaüstü var. Rakiplerinde 8-10 adet olabiliyor, bu da N8'in kısa vadede değil ama uzun vadede bir zayıf noktası oluyor. Ovi Store'dan uygulama indirdikçe bunlar doluyor.

5. Muhteşem bir kamera

N8'in kamerası tam 12 mgeapiksel ama iş sadece megapiksel çokluğunda bitmiyor. Carl Zeiss lens, Xenon flash ve Nokia açıklamasına göre kompakt dijital fotoğraf makinelerindekileri utandıracak bir algılayıcısı olacak.

720p HD video kaydı ve HDMI çıkışıyla medya özellikleri gerçekten de çok etkileyici. Pek çok kullanıcı ayrı bir fotoğraf makinesinden vazgeçebilir.

Nokia N8'in kendi içerisinde 16 GB bellek yer alıyor. Bellek kartıyla bu 32 GB'a çıkartılabiliyor.

Nokia'nın gerçekten abarttığı nokta ise Dolby Digital Plus Surround ses desteği oluyor...

6. Sosyal ağ desteği

Yeni nesil akıllı cep telefonlarının olmazsa olmazları arasında yera alan Facebook,Twitter ve daha fazlası tek bir uygulama içerisinden erişilebilir olacak. Sosyal ağlar üzerinde planlanan etkinlikler otomatik olarak takvimde işaretlenecek.

7. Bağlantı seçenekleri

Bluetooth 3.0 desteği ve daha önce belirttiğimiz gibi HDMI çıkışı, 10.2 Mbps 3G HSDPA desteği, 2mm şarj bağlantısı, Mikro USB veri ve şarj bağlantısı, 3.5mm kulaklık bağlantısı ile bağlantı seçenekleri de güçlü.

8. Teknik özellikler

Ekranının OLED olması özellikle güneşli havalarda büyük bir avantaj. Çoklu dokunmatik ekranı, 50 saat müzik dinlemeye imkan tanıyan pili ve donanım özellikler güçlü, dikkat çekici.

* Boyutlar 113.5mm x 59mm x 12.9mm
* Pili takılı ağırlığı: 135g
* Ekran boyutu: 3.5"
* Ekran özellikleri: 16:9 Oranına sahip (640 x 360 piksel) OLED
* Dahili hafıza: 16GB
* MicroSD bellek kartı, tak-çıkar, 32GB'a kadar destek
* Menu, açma-kapama, klit, ses ve kamera tuşları var.
* Çoklu dokunmatik, sanal klavye
* Kapasitif ekran
* Oryantasyon alıcısı
* Pusula
* Ortam ışığı algılayıcı
* BL-4D 1200 mAh Li-Ion pil

Telefonu eline almak için sabırsızlananlar :ehe.
Nokia N8

E7

, Symbian^3 işletim sistemi ile geliyor ve üzerinde 4 inç büyüklüğünde AMOLED kapasitif dokunmatik ekran bulunuyor.176 gram ağırlığındaki Nokia E7‘nin diğer ana özellikleri şu şekilde: Dahili QWERTY klavye, yakınlık ve ivme sensörü, çilmeye dayanıklı dış yüzey, 3.5 mm jak girişi, sınırsız rehber kaydı, 16 GB dahili hafıza, 256 MB RAM, 1 GB ROM, 32 GB’a kadar microSD hafıza kartı desteği, GPRS/EDGE, 3G HSDPA, 10 2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps, Bluetooth v3.0 + A2DP, Wi-Fi 802.11 b/g/n, microUSB v2.0, 8 MP çift LED flaş kamera, 720p HD video kaydı, RDS FM radyo, A-GPS desteği, Ovi Maps 3 0, Flash Lite ve Li-Ion 1200 mAh (BL-4D) batarya.

• <LI id=postTabs_li_0_24509 class=postTabs_curr>Özellikler <LI id=postTabs_li_1_24509>Resimler
  • Video
Özellikler
GENEL2G Bant GSM 850 / 900 / 1800 / 19003G Bant HSDPA 850 / 900 / 1700 / 2100 /1900DuyurulmaEylül 2010Çıkış Tarihi 2010 4. ÇeyrekFORMATBoyutlar123.7 x 62.4 x 13.6 mmAğırlık176 gramTelefon Tipi QWERTY SlideEKRANAna EkranAMOLED kapasitif dokunmatik, 16M renk
- QWERTY klavye
- Multi-touch
- Yakınlık sensörü
- İvme sensörü
- Çizilmeye dayanıklı yüzeye
- Dokunmatik kontroller
Boyutlar4.0 inçÇözünürlük360 x 640 pikselDış Ekran YokSESUyarı Türleri Titreşim, MP3 zil sesleriHoparlörVar
- 3 5 mm jak girişi
HAFIZATelefon Rehberi Sınırsız girişArama Kaydı Maksimum 30 günlük kayıtları tutabilmeDahili Hafıza 16 GB depolama, 256 MB RAM, 1 GB ROMKart Girişi 32 GB&#8217;a kadar microSDVERİGPRSClass 32HSCSDEDGEClass 323GHSDPA, 10.2 Mbps; HSUPA, 2 MbpsWiFiWi-Fi 802.11 b/g/nBluetoothVar, v3 0 + A2DPKızılötesiYokUSBVar, microUSB v2.0KAMERABirinci8 MP, 3266×2450 piksel, otofokus, çift LED flaşVideoVar, 720pİkinciYokÖZELLİKLERMesajlarSMS, MMS, Email, Push Email, IMTarayıcıWAP 2.0/xHTML, HTML, RSS okuyucuRadyoVar, RDS FM radyoOyunlarVar + indirilebilirRenklerKoyu Gri, Gümüş Beyaz, Yeşil, Mavi, TuruncuGPSA-GPS desteği, Ovi Maps 3.0DiğerSymbian ^ 3 işletim sistemi
TV-out
HDMI üzerinden Dolby Digital Plus
MP3/WAV/eAAC + / WMA çalar
MP4/H.264/H 263/WMV oynatıcı
Sesli komut / dial
Belge görüntüleyici (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
Video / fotoğraf editörü
Flash Lite
T9BATARYATürStandart Batarya, Li-Ion 1200 mAh (BL-4D)Bekleme Süresi (2G) 432 saat / (3G) 480 saatKonuşma Süresi (2G) 9 saat / (3G) 5 saat

E7

Cewap yazack yokmu?

JayJayyy

Üye
nokia e7

Noks

Noks

Üye
    Konu Sahibi
HmM E7nin kamerası zayıf ama ekranı büyk klavıyesı var

gitarsist

gitarsist

Üye
E7 :oke:

cozturk

cozturk

Üye
For I...N8...İlk takıldığım nokta flash ve kamera..N8 in 12mp E7 nin 8mp--N8 in xenon flashı ..Led in 4 tanesine bedel ..N79 umdan biliyorum.....Ayrıca bana göre bir telefonun hem dokunmatik ekranın olması hemde klavyesi veya tuşlarının olması çok saçma..
N8 deki HDMI çıkışı tam bir harika...Tek kelimeyle bu telefonu yücelten özellik..
Tasarım olarak ikisde hoş ama bence!!!! N8!!!

Kingmortall

Kingmortall

Üye
n8 süper telefon yaa biraz daha düşerse 1000 liraya falan alıcam ondan manyak bi telefon

prank90

Üye
n8in donanımı daha iyi bnce e7nin tek artısı ekran buyuklugu ve klavye ama n8e gore eksileri daha çok hem dokunmatık ekran hem klavye bana biraz saçma geliyo.2sinin fiyat farklarını cok merak ediyrum

futbol123

futbol123

Üye
nokia n8 bnce

rifi72

Üye
E7 için doküman görüntüleme özelliğinden bahsetmişsiniz.Nokianın resmi sitesinde e7'de doküman düzenleme özelliği de olduğu yazıyor. (e serisinin en üst modelinde olmaması da düşünülemezdi zaten) Düzeltmek istedim...

OğuzcanAbi

Üye
N8 amiral gemisi dediklerindfe war bişi

Anußis

Anußis

Üye
ben N8 Diyorum neden mi e7de kamera 8 mp vecarll zeiss değil Sadece CMOS sensörlü tek led flashlı bir kamera kullanılmış . ayrıca qwerty klavye öylesine konmuş hem n8 türkiyeye yeni gelecekken birde e7 gelirse 2 sinden bir tanesi hiç satmayacak aynı 5730 gibi ortada kalacak 5800 ve 5730 gibi varsayalım

ercanaktay

ercanaktay

Üye
e7 de 16gb hafıza var ama hafıza kartı desteği yok ayrıca kamera 8mp çift led flaş.kısaca n8den tek artısı 4inç ekranı (klavye çok da önemli değil) diğer özelliklerde n8 çok daha üstündür...

Marchegiani

Marchegiani

Üye
N8'in HDMI çıkışı yeter. +12 MP kamera Xenon flaş. N8 tek geçilmeli.

58xemrex58

Üye
Nokia.com.tr de E7 için hafıza kartı girişi,yuvası felan demiyor hangisi doğru şimdi.

subsounds

Üye
Bence kullanıma ve ihtiyaca göre her ikisi de uygun. N8 Kamera + E7 Ekran +
Değerlendirmesi size kalmış.
Ben olsam E7'derdim ama çok kaba :) onun için N8

dufy85

dufy85

Üye
ikisi arasında n8 tercih ederim bende. noki smartphone tasarım bakımından güzel ürünler yapıyoda bide şu symbian olmasa.... :D

58xemrex58

Üye
Nokia E7 vs E7-00 farklı telefonlar mı aynı mı yardımcı olurmusunuz ?

58xemrex58

Üye
Arkadaşlar bir sorum olucak bu telefonlarda real player ne işe yarıyor mesela nokia.com.tr de e7 ve n8 kıyaslamasında e7 de real player yok n8 de var.Real player nedir yardımcı olursanız sevinirim.

pRime.

pRime.

Üye
Arkadaşlar bir sorum olucak bu telefonlarda real player ne işe yarıyor mesela nokia.com.tr de e7 ve n8 kıyaslamasında e7 de real player yok n8 de var.Real player nedir yardımcı olursanız sevinirim.

Real player bir video oynatıcıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt