Nokia N8 ve diğer markalar hakkında!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CaRLoSuLo

CaRLoSuLo

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N8 ve diğer markalar hakkında!
Arkadaşlar şu konuya artık bir açıklık getirelim. Ben markacı biri değilim ama hayatımda Nokia'dan başka telefon kullanmadım. Diğerlerini hala denemek istiyorum. O dönüm noktasına şimdi geldim açıkcası, benim gibi kararsız kalan bazı arkadaşlar gibi bende N8 almayı düşünüyorum. Fakat çok tereddütlerim var. Genel bir araştırma yaptıktan sonra hemen hemen bütün markaların donanımsal özelliklerinin Nokia'dan üstün olduğunu gördüm. Fakat kıyaslama olayına geldiğinde Nokia ile kıyaslanıyo ve Nokia genelde üstün çıkıyo. Şimdi benim anlamadığım noktalar var;

Samsung telefonların donanımsal özellikleri, kıyas yapılan Nokia telefonun nerdeyse 2 katı. Ama Samsung kullananlar telefonla tır çekmeyemi çalışıyo nedir, o telefonlar çabuk deforme oluyo, bozuluyo vs. Hep bi sorun. Çevremde bunları duymaktan bıktım artık. Hadi bir kaç kişi aynı şeyi dese, şans işi derim geçerim ama bunu 10 kişiden en az 8inde duyuyorum ve bu bir tesadüf olamaz yada dediğim gibi sanayide felan kullanıyolarsa telefonu o hale geliyo. Ayrıca Nokia'anın estetiğini hiç bir telefonda görmedim. Yani bir Samgung ve bir Nokia'yı elime aldığımda tasarım farkı dikkati çekiyo hemen.

İnanın şuan Samsung'un o donanım harikası telefonlarından almayı çok istiyorum ama, böle genel kullanıcı yorumlarına baktıktan sonra soğuyorum açıkcası. Haa mantığa bakacak olursak tabiki Samsung ama burda duruma içgüdüselde yaklaşılıyo açıkcası. Yani Regal reklamlarına döndü iş, pahalı markayımı alırsınız yoksa aynı özelliklerde daha ucuz olan regalımı alırsınız durumu oldu bende. Napıcağımı bilmiyorum. Samsung donanıma bakarsak eziyo geçiyoda, genel istatistiklere bakarsak Nokia yine üstün yine üstün. Anlamadım gerçekten acayip bi şeytanlık dönüyo bu işin içinde. Bunları düşünmeden önce iPhone düşünüyodum ondanda soğuttular, yok Bluetooth sorunu falan filan. Ondan vazgeçtim sonunda.

Acayip kafam karışık, bu konuda tüm yorumları tek tek okudum. Herkes ayrı telden çalıyo. Ben o kadar yeri araştırdım, yani tek durağım Maxicep değil ama, o kadar genel araştırma yaptım, hatta yabancı site ve forumları dolaştım. Kimse tam açıklama getiremiyo bu işe. İllaki bi taraf tutma söz konusu oluyo. Birebir kıyas diyo adam giriyosun. Sonra illa kendi yorumunu ekliyo, işte diyoki onun kamerası düşük ama o daha iyi felan. Deme ulan deme, sırf bunu diyo insanın içinde bişey bırakıyo ya :D Bıktım artık. En sonunda özel telefon yaptırıcam parası neyse verip. 10 sene kullanıcam vericem 20 bin lira felan :D

Mert-77

Mert-77

Üye
Kardeş, telefona sürekli yazılımlar, programlar, oyunlar atan biri değilsen samsung al, çünkü harika müzik çalar, kamera ve dokunmatik ekranları var fazla sorunda çıkarmaz diğer taraftan samsunglar işletim sistemi nedeniyle çoğu yazılımı ve oyunu kabul etmez. Sony Ericssonlar ise kullanılan malzeme açısından iyi, şarjları da çok uzun süre gider, çoğu java yazılım ve oyunu çalıştırırlar ancak ekranları biraz ufaktır, eğer yere düşerlerse çabuk bozulurlar (diğerlerine nazaran). Nokialara gelince, bence şimdiki nokia telefonlar hem herşeyi yapıyor, hem de hiçbirşey yapmıyor! Bende 5800 var sözde 3 boyutlu oyunları çalıştırıyor ancak rezalet biçimde, GPS de var ama çalıştırabilirsen şanslısın nitekim yüklediğin güncellemelerden dolayı bozulabiliyor. Radyosunun RDS destekli olduğu yazıyordu ancak şimdiye kadar hiç çalıştıramadım! Yeni çıkan bir güncellemeyle düzelttikerini yazmışlar sitelerinde ama ben güncellemeyi de kuramadım çünkü telefon 39 gündür garantide! Kendi kendine açılıp kapanıyordu.
Bence kamera ve müzik açısından Sony ericssonlar tartışılmaz. Nokianın en iyi telefonu Sony Ericsson K790i kadar güzel fotoğraf çekemez ki bilenler bilir K790i kaç yıllık telefondur! Samsungların dokunmatik olanlarını alırsan pişman olmazsın. Nokia hala oyuncak gibi telefonlar üretiyor. Sanırım yeni nesil telefon pazarında sıralama artık değişmek üzere çünkü Nokia artık yeniliklere ayak uydurmaya çalışırken, piyasaya tam anlamıyla yarım yamalak telefonlar sürerek kendi topuğuna kurşun sıkıyor. Şu anda nokia dan kesinlikle dokunmatik ekranlı telefon alınmaz benden söylemesi.Sony Ericsson, Samsung, iPhone veya HTC alırsan şu anda piyasada olan aynı fiyattaki bir nokia telefondan daha fazlasını görebileceğini garanti edebilirim.

CaRLoSuLo

CaRLoSuLo

Üye
    Konu Sahibi
Peki çok teşekkür ediyorum ilgilenip cevap yazdığın için. Gerçekten aklımda tutucağım tavsiyelerde var. Benimde dediğim gibi işte donanımsal olarak düşük ama ne bilim yani isim yapmış bu pazarda o yüzden uyumluluk sorunu yaşamıyo felan. Neyse bakalım diğer arkadaşların yorumlarınıda bekliyorum.

--------------- Ekleme ---------------

Uzun yazdığım için millet okumaya üşeniyo galiba :D

Jagmet

Üye
biraz beklemeni tavsiye ederim sene sonunu

MaRJiNaL45

MaRJiNaL45

Üye
bende şimdiye kadar nokia 5 veya 6 telefon kullandım sony ericsson k700i kullandım daha halen kullanmaktayım
9 ay önce nokia 5800 xm aldım telefon çok güzel en azından benim için. beğenmeyen var tabikide ama bir bakışla nokia biraz geri düştü doğru ama şuan piyasada nokia kaliteli telefon çıkaran yok samsung vardı bizde devamlı telefon kullanmak zorunda kalıyorsan samsung devamlı kullanılmaya uygun değil. şuan nokia N8 çıkaracak güzel bir telefon özelliklerine bakılıacak olursa bir sürü özelliği var Türkiye fiyatı 1200 tl olur herhalde. iphone telefon diyorlar ama benim için telefon bile değil o o kadar para veriyorsun iphone bluetooh ile başka bir telefona şarkı gönderimiyorsun, bataryası bozulsa 150 $ bahsediliyor ama nokia oylemi her telefuncada rahatlıkla bulursun bataryasını
benim açından şuan nokia en iyi telefon üreticisi dayanıklı benim görüş açımdan

CaRLoSuLo

CaRLoSuLo

Üye
    Konu Sahibi
Evet hemen hemen aynı düşünüyoruz gibi. Diğer arkadaşta sene sonunu bekle demesinden kasıt sanırım fiyat konusu. O çok önemli değil, zaten 1.500 TL gibi bi fiyat dolaşıyo ortada, öyle bir telefon için bence çok iyi. Benim isteklerimi karşılasın yeterli yani. Biraz hardcore kullanırım ben telefonu. Yani A'dan Z'ye tüm özelliklerinden faydalanırım ne bilim bakıcaz işte.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt