Nokia N8 kamerası mı Sony kamerası mı ?_ vıdeo

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

crouch

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N8 kamerası mı Sony kamerası mı ?_ vıdeo
Yapılan bir testte kamera performansında öne çıkan iki telefon karşılaştırıldı. İşte sonucun hemen farkına varacağınız o video.

Nokia N8 ve Sony Ericsson Xperia ARC kamera performansında öne çıkan iki akıllı telefon. Nokia N8 daha önce de birçok teste konu olmuş ve hepsinden de başarıyla ayrılmıştı. Bu telefona rakip olarak gösterilebilecek bir performansa sahip telefon ise Sony Ericsson Xperia ARC. Dünya Mobil Kongresi'nde tanıtılan Android'li telefon kamerasıyla Nokia N8'e meydan okuyor. Peki yapılan testte nasıl sonuçlar elde edildi. İşte video. Kararı bir de siz verin:

Rap3g

Üye
n8 kamerasında ki görüntü daha sıcak geldi bana daha canlı renkler gerçeğe daha yakın. Sonyde renkler soluk ve beyaz dengesi iyi değil gibi.

co123

co123

Üye
bariz belliki n8

Soc-DooM33

Soc-DooM33

Üye
evet son gunlerde yaygin bir video :)

baska bir sitede vermislerdi izlemistim telefonum N8 die demiyorum ama N8 daha iyi ;) hem ses yonunden hem goruntu..n8de bitek parlama var oda azcik skinti yok ;)

crouch

Üye
    Konu Sahibi
bana da aynen oyle geldı, zaten Nokıa N8 hemen heme tum testlerden alnnn akıyla cıktı

webplayer

webplayer

Üye
Geniş açılı lens, büyük sensör ve carl zeiss optics farkını sadece fotoğrafta değil, videoda da gösteriyor. Nasıl fotoğrafın kalitesini etkileyen tek şey megapixel değil, özellikle yukarıda saydığım şeyler de etkiliyse, video için de tek etmen kayıt yapılan çözünürlük değil(720p, 1080p gibi). 720p çeken telefonlar arasında gördüğüm kadarıyla en iyisi N8, ve bunu da yukarıda saydığım artılarına borçlu.

karaboga_1890

karaboga_1890

Üye
arkadşlar size bir şey söyleyim mi hiç bir telefon fotoğraf makinesinden daha iyi çekemez :) eğer fotoğrafçılıkla uğraşıyorsan mutlaka makine almak lazım teldeki anlık olayları yakalamak için yoksa fotoğraf makinesini aşamazlar telefona istediğin kadar iyi kamera koy :)

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
arkadşlar size bir şey söyleyim mi hiç bir telefon fotoğraf makinesinden daha iyi çekemez :) eğer fotoğrafçılıkla uğraşıyorsan mutlaka makine almak lazım teldeki anlık olayları yakalamak için yoksa fotoğraf makinesini aşamazlar telefona istediğin kadar iyi kamera koy :)

Tabiki.. Sonuçta fotoğraf makineleri,üreticileri tarafından sadece "Fotoğraf ve Video" çekmeye yönelik en iyisi üretilmeye çalışılır.Ancak bir telefon üreticisi için böyle bir şey söz konusu değil.Hem kamera,hem müzik,hem internet,hem arama vs..Her şeyi mükemmel seviyede yapması mümkün değil :)

Anußis

Anußis

Üye
ya valla hiç bilmiyorum bu modelin kamerasını ama inanmayan inanmaz x6nın carl zeiss 5mpsi w995in 8mpsini evde belirli bi yeri çekince barız fark ediyordu

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Ohhooo :D görüntüyü geç; sesiyle bile ezmiş bizimki :D Bizde gürültüyü 2. mic engelliyor; onda ses çok kirli çıkmış...

Uruloki

Uruloki

Üye
valla bunlar gelir derki 1ghz işlemci evet sesi nasıl işlemiş belli o 1gh işlemci helal olsun diyorum

barann79

Üye
n8 in kamera çekimi çok iyi gerçekten. fotograf çekimi ise gündüz çekimlerinde yine iyi. Fakatt akşam birini çekerken sizden 3 metre uzakta dursunda öyle çekin yada karşı taraf hareket ederken çekin bakalım ne kadar kötü çekiyor n8 fotograf çekimini. Bulanıklaştırıyor resmen. Akşam yakın çekimi net çekiyor ama azıcık uzak çekimde batırıyor çekimleri. Düğünde beni N8 perişan etti tüm resimler birbirinden igrenç çekildi

TheORCUN

TheORCUN

Üye
n8 in kamera çekimi çok iyi gerçekten. fotograf çekimi ise gündüz çekimlerinde yine iyi. Fakatt akşam birini çekerken sizden 3 metre uzakta dursunda öyle çekin yada karşı taraf hareket ederken çekin bakalım ne kadar kötü çekiyor n8 fotograf çekimini. Bulanıklaştırıyor resmen. Akşam yakın çekimi net çekiyor ama azıcık uzak çekimde batırıyor çekimleri. Düğünde beni N8 perişan etti tüm resimler birbirinden igrenç çekildi

gece modu? Ben sorun yasamıyorum. Otomatik de gece de de süper bence

Anußis

Anußis

Üye
aynen bende hiç gece sorun yaşamadım renkler x-enon flasla aydınlanınca çok canlı çekyor şuana kadar hiç gece modunda çekim yapmama gerek kalmadı normal modu zaten cok kaliteli

PoliMoon

PoliMoon

Üye
bariz n8.

muratcan1905

Üye
n8 daha iyi ancak gece çekimi olsa n8 in şansı yok ama gündüz de sony nin şansı yok.

franzliszt

franzliszt

Üye
ya valla hiç bilmiyorum bu modelin kamerasını ama inanmayan inanmaz x6nın carl zeiss 5mpsi w995in 8mpsini evde belirli bi yeri çekince barız fark ediyordu

arkadaş o senin kötü dediğin lens değil sensör - sensör cihazdan cihaza değişir lens i suçalayamayız adamlar hava atmak için zeiss lens koyabilir ama önemli olan onu işleyecek kamera sensörü gpu yonganın veri işleme kalitesidir x6 ile de n8 arasında sende jüpiter ben diyim evren kadar fark var bu pro makineler içinde geçerli adamlar o yüzden 1.83 sensör, obtüratör, (ki kamera çakiminde açılıp kapanan görüntüyü yakalayan parça - ve neredeyse 3,4 tane piyasada cihaz bunu kullanıyor örnek n86 ) ve broadcom foto işleyici koymuşlar . yoksa bunlar olmasa dediğim gibi istersen leica lens koy yine rezalet çeker lensle alakası yok işin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt